Vad handlar storlek om?

Storlek är ett stort ord i häst världen. Storlek på häst och storlek på själva ryttaren. Dom flesta vet kanske att en som är 165 inte kan rida en shettis på 90 cm. Eller att en som är 130 inte ska rida en storhäst på 170+. Vissa hästar klarar av en längre ryttare, vissa hästar klarar av en tyngre ryttare och vissa hästar kanske bara klarar av en kort, smal ryttare. Alla hästar är olika. Jag själv tycker att storlek spelar roll. Jag skulle aldrig sätta mig på en 180+ cm häst. Hur gärna någon annan än ville. Jag tycker att jag inte klarar av vissa hästar för att dom är för stora. Jag vet också att jag inte skulle sätta mig på en a ponny. Eller en liten b ponny för den delen. Men långa ryttare som är smala kan ju rida en liten ponny. Visst, det kanske ser väldigt konstigt ut och hästen kanske inte tar skänklarna. Men, hästen är kanske viktbärande? Jag rider minst b ponnyer, men i såfall ska det vara en stor b ponny som är viktbärande. Jag rider högst storhäst på 170. Men jag undviker hästar som är runt 160. Jag trivs alldeles lagom på c ponnys. Men d ponnys går också bra. Jag är inte rädd att se för stor ut på en mellan b-ponny då jag inte är så lång. Förresten, om jag nu skulle se för lång ut så hade jag inte brytt mig så jätte mycket. Jag får ju välja själv vilken ponny/häst jag ska rida. Bara hästen klarar av mig.
Jag på stoooora Lavendel! :)

Tisdag

Nej. Blev ingen Desperate Housewives idag. Fy! Men ska gå ner till familjen och ta ett stort glas med vatten och en clementin

Planerna för imorgon är att städa min kanins bur och klä mig varmt för att vi ska rida ut på lektionen, myyyys!
Det är franska prov imorgon och jag tror faktiskt att det kommer gå riktigt bra. Vi får väl se.. Nä. Nu ska jag dra.
Godnatt!
Varför tog hösten slut så snabbt? Usch.

dagens, veckans, månadens hiss..

..är helt klart dessa snow bootsen från Hööks. Dom räddade mina fötter idag! Det finns bara plus med dom, dom är sjukt varma, vattentäta och går att rida i. Helt perfekta! Jag har dom i rosa, fick sista paret i str. 39 och dom kommer aldrig komma in mer, tur? Haha.

Provridningen

Hejhej! Det gick inte riktigt som jag hade tänkt mig idag, haha. Nordsvensk + 6 år + stå i 2 veckor = kalabalik!
Vi släppte henne i paddocken så hon kunde springa av sig, men hon som äger Tilly ville att vi skulle vänta tills söndag tills jag ska rida henne så att det inte händer något. Hon var heelt galen! Bockade, sparkade bakut, ja allting. Hon var väldigt mysig i stallet, slickades oså. Men hon var väldigt "valpig" och höll inte reda på sig själv riktigt, hon kunde springa rakt in i mig när jag ledde henne.
På söndag ska jag provrida henne då för första gången. Då har ägaren hunnit ta ut henne i paddocken varje dag och på Lördag kanske rida. Vi ska löshoppa på söndag och sen när hon är trött ska jag sitta upp. Jag funderar också på att toppa hennes man lite och tvätta och klippa hennes svans på söndag. Blir kanske en riktigt lång dag i stallet!
Men nu ska jag titta på PH. See you!

Medryttare

Jag är typ såhääääär glad just nu, för vet ni vad? Jo jag är medryttare. Åt en tinker på 11 år. Super mysig men ganska svår att rida. Han var jätte envis. Får lära känna honom ordentligt. Men han är jätteduktig, han kan både göra byten och spansk skritt! Synd att jag inte vet hur man får hästren att gå i spansk skritt vara, hade vart coolt. Alexandra, som ägaren heter, visade allt med maten och vad jag ska gör med honom och allt. Så det är jättekul, på söndagar är han min, hehe. Sofia får berätta själv hur det gick för henne, jag antar att hon vill det. Det blev tyvärr inga bilder men det kan jag nästan lova att det blir på söndag!!

Nu är..

..jag & Joanna och tar in från hagen, fodrar, ryktar, rider, mockar.. Vad vet vi? Detta är som ni fattar ett tidinställt inlägg. Ses om några timmar. Spännande hur det gick va?!

Fix

Hej! Sitter och äter lite nu. Får knappt ner maten för att jag är så nervös, haha. Går hemifrån cirka tjugo i 2. Bussen går 14.50 så det är ganska lugnt. Men ska packa, städa lite, byta om och tagga. See you latero!

Provridning

Som Sofia redan har berättat så ska vi båda provrida varsin ponny imorgon. Jag är jätte nervös och spänd, men det ska bli sjukt kul. Som ni kanske har märkt så blev det inget med Simpan, det kändes inte rätt för mig. Det var mest krångligt och det kändes som jag var i vägen. Så jag hoppas verkligen på bättre tur den här gången.

BRIGHTON!

Dagen med stort D

Hejhej! Ska förklara lite närmare om vad som pågår här, haha. Jag blev kontaktad av en tjej som sökte medryttare på mail. Idag pratade vi länge och vi bestämde att jag skulle komma och provrida imorgon. Lite senare på kvällen ringde Joanna en tjej som hon hade mailat med som också sökte medryttare. Wips så får vi reda på att båda ska provrida imorgon och att det är på samma stall. Hallå? Hur stor är chansen? Vi skrek och blev som vilddjur. Fan vad vi blev glada! Min puls gick väl upp i 754684835789. Har ju aldrig tur.

Det är 2 ponnys vi ska provrida. En tinker och en nordsvensk, lustigt nog. Vi åker dit imorgon med buss och kommer uppdatera på kvällen med en och annan bild om hur det gick. Ska bli spännande som tusan!
Såhär ser Tilly ut :)

Anmäld √

Har nu blivit medlem i SKAF (svenska kaninavelsförbundet). Och anmält mig till en utställning med Wilma den 12:e. Behöver banta henne lite men hon har faktiskt gått ner 0.2 kg! Annars blir det nog super, ska bli jätteroligt att se vad dom tycker om min lilla prinsessa som förövrigt bet mig i benet idag, inte snällt..

HELT, JÄVLA, FUCKING, AMAZING

imorgon. ska. jag. och. joanna. provrida. 2. medryttarhästar. på. samma. stall.

I'm not ready to make nice

Hej! Sitter hemma hos Joanna nu. Dagen har gått väldigt snabbt. Det är redan mörkt? Nu har jag och Joanna blivit medlem i Sveriges kanin avels förening(skaf). Känns skönt. Vi gjorde ingen snögubbe idag för att det blev mörkt så himla snabbt. Lite tråkigt..
Ska plugga franska när jag kommer hem, segt. Har franska prov på Onsdag, ännu segare. Kände att det här var ett väldigt intressant inlägg. Eller?
Ibland är man allt bra snygg, haha. Utklädning sommaren 2009

Outfit


Skakar

Gud, är alldeles överlycklig. Även fast jag vet att jag inte borde bli det. Nej. Jag ska inte vara lycklig (men guuuud, jag är så spänd). Skriver mer om det när jag vet mer, vill inte ta ut något i förskott..

Maskeradhoppning


Dressyr outfit

Slänger in en dressyr outfit från Hööks. Jag vet att hjälmen är ogräs. Är inte ens 1% lik Charles.O, men men. Men det var den snyggaste dressyr hjälmen jag kunde hitta.

*GILLA*

Hej! Gud vad jag gillar er läsare! Det känns jätte härligt att blogga när man får godkänna kommentarer och får massor med unika besökare. Jag och Joanna har varit väldigt flitiga och har redan skrivit 126 inlägg! Och vi har bloggat i 16 dagar. Herregud! Är vi inte grymma. Det är jätte kul med kommentarer så fortsätt :)

Tävling

Länk till inlägget: http://warnmark.blogg.se/2010/november/adventsutlottning-1-advent.html#comment

Snögubbe?

Hehe, läste i inlägget nedanför av Sofia att vi tydligen ska bygga en snögubbe imorgon. Och ja, det ska vi! Vänta er bilder :D




Hiss

♥ Att äntligen julen är här! Visst, sommaren är bäst men julen är så otroligt mysig. Allt är mysigt med julen. Snön har ju redan börjat nu så tänk i december. Typ tre meter snö?

♥ Alla underbara vänner, familj och djur. Hur skulle jag kunna överleva utan er?
En snögubbe är ett måste på julen. Jag ska tvinga Joanna att vi ska göra en imorgon efter skolan om det är bra väder! Mysigt!



Julbord

Hej! Hemma från ett fullpackad julbord. Vi hade samma bord som alltid och det var samma folk som alltid (ett undantag dock..). Min farfar är bara för go! Hur hästintresserad som helst! Han ville också att jag skulle hälsa Flizan från honom. Så gulligt :) Jätte mysigt var det iallfall. Mycket mat och gott folk. Åkte hem sen med käre brodern med buss och tåg. Mys det också. Sammanfattar dagen: MYS




Filmen


Väldens bästa, snyggaste & skönaste hjälm!


Resultat CR

Hej! Kom på att jag nog har glömt att berätta det, men idag var det iaf CR på Toleryd med älsklings Sockan. Det gick superduper och jag är jättenöjd. Han var pigg och bjöd bra på hindrerna. Det blev inga bilder, bara två innan, men film blev det. Den kommer upp när den har laddats upp!

Imorgon

Hej igen. Imorgon kommer jag antagligen inte uppdatera så mycket då jag är på julbord och åker ganska tidigt. Ska sova länge imorgon också. Ska bli väldigt mysigt med julbord. Vi har börjat att lägga fram julpynt också. Mys! Älskar julen. Kommer en dagens outfit imorgon i allafall. Godnatt!
Bild från förra vintern på min älskling. Älskar dig djuuuupt!

TV

Stockholm International Horseshow på svt 24!

Bänkad

Hej! Har suttit bänkad med hela familjen och tittat på Stockholm Internatonal Horseshow men har tröttnat nu efter två timmar. Men gud vad spännande det var! John.W, Zetterman, Malin.B, Helena.L och Peder är ju sjuka! Så jävla grymma. Dock tyckte jag inte att Peders(tror jag det var..) häst borde stanna. Men,men. Kamelerna var ju ändå bäst och barbackahoppningen sjuk.. Kommer antagligen gå ner igen och titta lite. Men just nu sitter jag och chattar med Mathilda, snällt! :)

@Johanna

Sitter nu hemma hos Johanna. Hon spelar bubbletown och är ej kontaktbar för tillfället.. Haha, vi ska nog äta god mat nu, det luktar iaf gott. Om Johanna kan slita sig från spelet vill säga, hehe. Bara så ni vet så ser Johanna och hennes syster EXAKT likadana ut, plus hennes mamma också. Men nu ska jag tvinga Johanna att lägga ifrån sig min mobil. Talk to you later!


JOHANNA


Jag börjar bli för gammal..

Åh herre! Tittade på stallkompisar på svt play men klarade inte mer än 20 sekunder. Alla roller är ombytta, det är så hemskt, haha. Dom har gjort det så himla dåligt. Stallkompisar hoppa en oxer på 1 m, och så kommer dom i trav typ 5 m ifrån hindret. Asså ni kanske inte fattar, men det är så himla dåligt! Herregud..
DÅ:
NU:



Som ni ser på bilderna har dom tydligen blivit yngre också, hm..

13:13

Hejsan! Var nyss ute med lillen. Jätte härligt väder. Soligt och snö, kan det bli bättre? Hoppade ett hinder med honom också. Åh så duktig han var! Han varken rev eller stannade. Hoppade t.o.m ett kryss ganska högt. Han ska bli en stjärna, haha. Planerna var egentligen att åka till Liseberg idag men varken jag eller min käre far orkade, så idag blir det chill tror jag. Om jag nu inte skulle med Johanna och Joanna till Göteborg till idolerna?
Latero!

Kaniiiinis

Hej! Är hemma från Joanna nu. Hela morgonen har vi ägnat åt att titta på info om kaninhoppning och kaninutställning. Vill ställa ut Vilgot men han får inte ställa ut i en "riktig" utställning då han har för mycket vitt på kroppen. Men hoppning vill jag tävla i men han är ju än så länge bara 3 månader min lilla bebis och man ska ju inte börja tävla förren dom har fyllt 6 månader och växt färdigt. Men ska börja träna väldigt försiktigt, med en liten bom eller något. Men vill ställa ut i en klass som kallas Sällskapskanin klass. Då tittar dom inte på färgerna, men har inte hittat någon tävling än.. Men Mathilda, om du ser detta, skriv i en kommentar om tävling och så!!
Efter det svarta strecket ska han vara brun om han ska vara tillåten :(:(:(:(

Bilder från igår


Harry Potter och Dödsrelikerna, del 1

Hej! Har varit på bio idag med två söta vänner, Evelina och Emma. Väldigt mysigt! Filmen var super bra! Jag och Evelina satt och dreglade över Ron! Emma Watson är lika vacker som vanligt. Senare så åkte jag och Evelina till Kvantum och handlade med hennes familj. Fy fan vad kul det var, dog! Jätte nöjd med dagen. På söndag träffar jag Emma igen på julbord ♥
Sover hos Joanna idag. Uppdaterar latero!

Jag och världens absolut bästa ponny

Jag ÄLSKAR den här bilden, den betyder sjukt mycket för mig!

Klippt mig

Hello! Sitter nyklippt och nyduschad, mamma klippte mig. Hon är grym på det. Men ah, innan var mitt hår sjukt slitet så hon klippte ungefär 5 cm. Så ja, ni kan ju gissa hur långt det är nu.. Tänker inte ens lägga in en bild, haha. Skönt iaf att bli av med det slitna. Men lite surt för jag var rätt nöjd med längden innan.

Söt bild från i sommras, saknar sommaren såhär års när det är kallt. Usch och fy! Hatar kyla, dock är det mysigt med snö, hehe.

Bilder från ridningen igår


Muffins är gott

Sitter och äter muffins och chillar på elevens val. Slutar vid lunch idag, men jag ska nog få mitt arbete bedömt så jag stannar lite längre, tror jag iaf. Har vart lite dålig update nu det senaste, men det blir inte så mycket tid över på vardagar, så det här får duga helt enkelt.
Bild from yesterday!

Ridlektion - Angelo

Hola! Hoppade som sagt idag. Red lilla Angelo. Satte upp tyglarna i den stora ringen idag igen. En liten utmaning idag också! Idag gick han i fin och stadig form och jag hade (tyckte jag) extremt höjd hand. Man måste ha det på honom, annars krullar han ihop sig. Han hoppade fint, den lilla sötnosen. Väldigt nöjd med honom. Han var enkel att korta och länga och fick till fina vägar. Ska bli kul att ha honom nästa gång också ♥

Ridlektion, Markus

Idag var det också hoppning som stod på schemat. Vi hoppade olika kombinationer , korta och långa anridningar. Det var jätte roliga övningar och man fick verkligen rida i ett samlat tempo. Markus var sjuuuuukt stel i högersidan. När vi hoppade på böjt spår fick jag knappt in honom på en båge, så det var inte så bra. Resten gick helt okej, igen super lektion men heller inte en jätte dålig lektion. I slutet var han dock ganska lösjord när jag hade flyttat mycket för högerskänkeln och ställt honom utåt. Juste, idag började Emilia rida igen. superkul! Johanna var med och tog kort, så det kommer bilder när hon har skickat.

Använde min nya hjälm idag också, den är sjukt snygg och jätteskön, lägger upp bilder när jag har tagit, hehe.

Elevens val

Sitter på elevens val med Johanna och Sofia och skriver en deckarnovell. Egentligen är det en svenska uppgift men jag passar på att göra den här på skrivarverkstaden. Hehe, en liten del av min novell ↓
Och här är en lite rolig bild på mig och Sofia, kan ju säga att jag höll på att spy för det luktade fiskbullar!! BJUDER

Ridlektion, Lavendel

Hejhej, hade varken tid eller lust att uppdatera igår. Hade utvecklingssamtal igår iaf, haha det gick bra fast hon tyckte att jag kommer för sent för mycket. Ridningen igår gick så sjukt bra! Hade Lavendel och var jättepigg. Hon brukar springa förbi och vägra med dom flesta (även med mig) men igår gjorde hon inte det en endaste gång! I slutet hoppade vi 80 och då tvekade hon inte ens. Det kändes verkligen super. Lavendel är ganska ung och har svårt för högergaloppen, men jag fick faktiskt högergalopp två gånger! Så allt gick verkligen perfekt igår, superduper nöjd.

Ridpass - Felizia

Hejsan! Ridpasset gick super bra! Hade min lilla plutt, Felizia. Vi hoppade och hon brukar oftast vägra, inte med mig så mycket för att jag kan hennes knappar. När vi hoppade så gick det som på räls. Hon vägrade inte någongång, saktade inte av till trav eller någonting! Gick som en dröm. Fast hon sparkade ju bakut när man spöade henne på rumpan ett antal gånger. Hon blev också jätte rädd för en grep, så hon slängde sig åt sidan flera meter. Haha, men spöade på henne och sen gick det bra. JAG ÄLSKAR UTMANINGAR! Hon var jätte fin i dressyren också. Hade stilla hand och hon gick så fint. Älskar min lilla plutt. I slutet hoppade vi 80. Trodde verkligen hon skulle vägra men jag hade bra bjudning och hon hoppade :') Hon brukar annars vägra på 50 med vissa.
Nästa gång ska vi rida ut i snön! Sååå mysigt.
Charmig bild ;)

Från hööks

Det är dom här jag ska pröva idag! Kostar endast 79 kronor på Hööks.
Ridstrumpa med tjock sula och airflexsystem ovanpå foten för bästa passform och comfort.
Dom verkar super bra. Kan skriva om dom ikväll när jag har ridit i dom.

Bilder

Salut! Tog några bilder nyss innan det blev mörkt. Det börjar redan bli mörkt. Snart så ska jag fixa ordning lite i mitt rum. Senare ikväll så ska jag rida på Wiebo. Mysigt. Ska använda mina nya strumpor från Hööks. Varma och goa. Lägger upp bild på dom senare. Ni får ha det gött så länge! Puss♥

Bästa dagen

Hejhej! Dagen i skolan har varit sjukt bra! Har haft elevens val och kommer ha det i 2 dagar till. Har frossa i franska och det är så sjukt roligt. Bästa folket och god mat. Äter nämligen fransk mat, som sniglar (och tro mig, det VAR äckligt), löksoppa, chokladmousse, croissant osv. Jätte kul. Idag så åt vi, hade rast, tittade på film och snackade. Jätte kul. Imorgon ska vi äta fransk frukost, choklad + ost provning och film. Idag så tog jag, Robert, Amanda och Emelie choklad i smyg dock, som skulle vara till chokladmoussen. Här får ni två bilder från dagen:
Jag och Emelie
Robert och Emelie

Den som hade rätt..

..på Dagens Fråga och som hade blogg var Sofia. Där fick hon en länk! :)

Hehe, skriver bara en häst på varje

A: Arraxi
B: Brunte
C: Chaplin
D: Delicato
E: Erik
F: Felizia
G: Graní
H: Hillary
I: Ida
J: Joyse
K: Karamell
L: Lavendel
M: Monita
N: Niklas
O:
P: Putte
Q:
R: Russin
S: Simpan
T: Tittut
U:
V:
W: Walero





Me and Jo-hanna


Dagens fråga

Hur långa tror ni att vi är? Det som svarar rätt får en länk till sin blogg/bilddagbok etc!

Lycka till!

Dagen

Hej! Dagen har varit super mysig. Jag har varit med Sara och Emelie. Vi kom först hem till mig, åt lite mackor (läs: mycket mackor..). Sen så tittade vi runt lite i huset, spelade piano, haha. Lite senare spelade vi monopol. Alla gatorna var köpte och Sara skänkte oss pengar bara för att vi inte kunde betala när vi kom på hennes hotell gator. Aj då.. Sen gick vi ut med Vilgot, han var ganska lat, vi var i och för sig inte ute så länge. Emelie dampade så jag tror han blev lite rädd, haha. Sedan så gjorde vi en jätte fin snölykta, tände tomtebloss och fick jätte härlig julkänsla. Längtar till julafton!
Jätte mysig dag. Nu väntar Paradise Hotel och Desperate Housewives. Chill!

Mitt rum

Hejsan! Lovade bilder på före och efter bilder på min hylla. Eller ah nu är det ju en ny hylla, eller är det en hylla? Eh, ja ni fattar!
FÖRE:
EFTER:

Haha, lekte lite


Right now i mystofflor


Äntligen


Mys

Sitter just nu i soffan med en skål chips, mjukisbyxor, filt och biggest loser på tv! Ska bara ha en slappisdag idag, skönt faktiskt. Bloggar om en stund, idag blir det bra update!

Harry Potter och Dödsrelikerna, del 1

Bara ett ord, AMAZING! Herregud vilken film, både skratt, tårar, rysningar och spänning! Så otroligt bra. Den slutade sjukt spännande, ska inte skriva något här för jag antar att inte så många har sett den än. Längtar tills del 2 kommer kan jag säga iaf! Lite bilder:

Hiss

Hiss:

♥ Till www.ridsport.se tävlingsregister. Jätte enkelt att hitta tävlingar och anmäla sig om man bara är medlem! Jätte stor fördel när jag och Joanna ska tävla nästa sommar. Då behöver man inte söka runt på google osv. Hiss!



Häst & Ryttare

Hola! Har rensat bort alla saker min hylla som jag har i rummet, ska få ett vitrinskåp idag istället. Har sett det på bild och det är så himla snyggt. Det hämtas nu någonstans i Sverige, haha. Ska lägga upp bilder sen. Ska läsa Häst och Ryttare nu som jag får hem från Wiebo en gång i månaden. Super bra! Har tittat på Paradise Hotel nyss. Så olidligt spännande. Kändes alldeles för kort idag..Snyft. Nåja. Bilder kommer upp strax!

På tal om weird

Haha från något helt random länkar jag till Michaela. Hon är 15 år. Blev gravid när hon var 14, och idag födde hon! Födde en liten flicka som kommer att heta Kelly. Hm, asså fattar inte hur man kan tänka så. Jag skulle ALDRIG behålla ett barn om jag var 15. Men alla är vi är olika..

Önskelista


Min nuvarande önskelista. Kommer såklart mer. Kanske tar bort något. Vem vet? Tycker det är bra hittills!



Måndag

Hej! Skolan var väldigt rolig idag. Alla var på gott humör, och det gillar jag. Har nyss varit ute med Vilgot i typ 20 minuter i massor med snö. Så söt är han. Bytte om till mjukisbyxor sen och nu sitter jag med clementin, mörkchoklad och oboy bredvid mig. Och såklart datorn! Det har redan börjat mörka av någon konstig anledning. Men det hör till vintern. Ska bara chilla idag, vara hemma med familjen + titta på PH! Blir mer uppdatering sen. Love ♥

Biotime snart

Statistiken har sjunkit jättemycket nu för att blogg.se har laggat. Men jag antar att vi kommer få fler läsare igen, hehe. Kon nyss hem från skolan, rolig dag trots att måndagar är våran längsta dag, vi slutar 15.20. På musiken just nu spelar vi i band med Beatles låtar och min grupp spelar "Drive my car". Faktist jätte kul! Jag spelar piano och det är sjuukt svårt. Men nu kan jag det mesta, plus bastoner, extra bastoner och någon truddilutt i refrängen! Jag är grym!

Om ungefär tio minuter ska mamma köra mig till stan, på vägen dit så ska vi in en snabbis på Allum för att köpa vinterskor till mig, kan ju inte gå i Converse hela vintern! Helst vill jag ha någon sorts uggs, men kvalitén är kass så jag får se. Skriver när jag kommer hem från bion!
Hehe, fick bli en bild från i lördags, den passar eftersom att det är massa snööö ute!

Vecka 47


Godnatt

Ska duscha & göra i ordning mig nu. Gick och lade oss klockan tre igår, så är lite trött. Imorgon så ska jag inte göra något, tror jag. Om det finns plats i någon grupp på Toleryd ska jag kanske rida igen. Men annars blir det att städa mitt rum och lite annat fix i rummet. Om jag har tid och lust kanske jag åker till Lerum för att ta ut några bilder till en tavla som jag ska sätta upp i mitt rum. Men får se hur det blir med det.
Tisdag: Vara med Sara
Onsdag: Rida
Torsdag: Rida
Fredag: Harry Potter + sova hos Joanna
Lördag: Liseberg?
Söndag: Julbord

Ses imorgon! ♥

Sötis


Långt inlägg?

Tänkte skriva ett långt inlägg om något, så jag undrar, vad vill ni att jag ska skriva om?




Vinnaren

Hejsan! Vinnaren av veckans ponny blir Sir Thomas! Mathildas medryttarponny. Jätte söt och verkar jätte mysig. Grattis!

Skumtomte


Lagg

Hej! Skulle precis visa vem som vann och sen ett collage med bilder, men icke. Blogg.se laggar! Kommer upp så snart det fungerar igen.

Ut

Nu ska vi ut med Cola och Salsa i snön! Talk to you latero.

Heartbreakhotel

Sitter och äter godis, spelar Bubbletown och ser på Heartbreakhotel. Ska sova hos Joanna idag igen! Filmen är väl sådär. Svensk skit typ, haha. Imorgon blir det lång promenad med både Chip, Wilma och Vilgot. Ska bli jätte kul då det antagligen är mycket snö. Innan det ska vi nog också ut med Salsa och Cola. Ut med många kaniner, haha. Nåja. Ses imorgon antar jag. Om det inte kommer ett nattinlägg då.
Godnatt så länge!

Topp 3

Topp 3 snyggaste hästutrustning från Hööks tycker jag är:


Bildbomb, Cola och Salsa


Liseberg

Hejhej! Jätte kul med statestiken nu! Liseberg har varit underbart! Det var så himla kul. Tittade på djur, spelade (dock vann bara Joanna och Emma, men jag vann på en annan sak, wie!), åt pommes m. kebabsås, brända mandlar och Joanna åt B&J's. Det var så himla mysigt. Måste göras om. Efter Liseberg så missade Emma spårvagnen. Hon tryckte på öppna knappen för spårvagnen stod stilla, men den bara körde iväg? Nåja. Vi fick ett gott skratt i allafall. Lyckad dag ♥

Mot Liseberg

Hej! Nu drar jag och Joanna in till Göteborg för att möta Emma och sen så åker vi vidare till Liseberg. Hoppas ni har det bra så länge och glöm inte att skicka in till TÄVLINGEN!

Hästen i form



Svar: Hej Anonym! Kul att du frågar. Såklart vi kan svara på det. För det första ska du absolut inte "såga" hästen ner i form. För då går med böjd hals men ej i form. När hästen går "bakom hand" så kröker den på nacken men jobbar inte med bakbenen eller ryggen. Skänklarna beror mycket på vilken  häst man rider. Vissa känsliga hästar får man ju nästan bara rida med benen för att få hästen i form. Medans lite starkare hästar jobbar man med både händerna och benen. Hästen måste ju vara genomställd i båda sidorna för att få en bra grund till att komma under sig. Det är lite svårt att förklara hur du ska göra med benen, man får prova sig fram lite men man använder båda benen så att den går fram ordentligt. Innerskänkeln böjer och ställer du för och ytterskänkeln driver hästen framåt. Händerna ska vara stilla och vara något över mankammen. Sitt och "plocka" lite med tyglarna och flytta bettet i munnen, det beror också på vilken häst man rider. Vissa hästar behöver man lite mer höjd hand på, och vissa inte. När hästen börjar arbeta med ryggen, trampa under sig med bakbenen och kröka på halsen så arbetar den i rätt form. Då ska du kunna ställa ordentligt åt båda hållen och den ska flytta lätt för skänklarna. Då kan du mjukna i handen och hästen ska gå kvar. Hoppas du fick lite hjälp och lycka till!





I en rosa helikopter

Hahaha! Skit vad kul vi hade. 4 December 2009. Tro för guds skull att vi är seriösa! Vi tog kort, skapade en blogg, döpte oss till Thea och Olivia och kommenterade massor med bloggar. Fick massor med kommentarer. En skrev t.o.m ett inlägg om oss, hahaha. Vi skrev att vi rökte och gud vet vad. Men kul var det. Dock varade bloggen i kanske 1 timma? Haha, visst är vi ändå lite fina. Vi har ju ändå inte sååå mycket smink, eller? ;)

Ny header

Tyckte det var dags för en ny header. Våran gamla var ju så himla tråkig. Vi tyckte den här var lite roligare och gullig! Matchar bra till resten av designen.

Vad tycker ni? Hiss eller diss?



Godmorgon!

Hej alla läsare! Har ni snö hos er? Vi har massor och det är jätte mysigt. Jag, Joanna och Emma ska till Liseberg sedan och det är ju jätte mysigt om det ligger massor med snö på marken. Wieee!
Snart ska vi äta frukost och gå ut med kaninerna. Innan Liseberg ska vi nog baka kladdkaka, tjocka som vi är. Men kladdkaka är ju det godaste som finns, det måste man ju erkänna?!
Skriver mer senare, hoppas ni får en fortsatt bra morgon. Puss!

Idol

Jag hejar på dig Minnah!

Hissar och dissar

Vintern
♥ Min lilla skrutt, Vilgot
♥ Den här veckan. Alla ridpass har gått jätte bra, skolan har varit rolig osv.
♥ Idol

♣ Mörker
♣ Läxor

Har inget mer att dissa, vilket känns bra. Mer hiss än diss. Me like!

Glöm inte tävlingen!

HÄR! :)
Lycka till! Vi utser på Söndag!

Dålig uppdatering

Det har verkligen varit sämst uppdatering dem senaste dagarna, och det märks definitivt på statistiken!! Idag var det i alla fall en grymt rolig skoldag, vi spelade fotbollsturnering på gympan och det var sjukt kul. Mitt lag vann, såklart hehe. Det var världens bästa stämning i klassen idag med, gilla!

Nu är jag och Sofia hemma hos min pappa, hon ska sova över. Vi spelar just nu Wii med min lillebror, haha. Förut var vi ute hos mina och Linas kaniner som har vuxit som bara den!
Cola sötnos
Salsa sötis

Bästa serien, PH

Melissa Cofield får stå för bilden. Asså jag bara älskar henne. Hon gör verkligen bra tv! Hon är så himla blåst och självsäker att jag dööör. Hon älskar sig själv, och hon kan gå fram till vem som helst och börja strula. Asså, hon är ju jäkla rolig. Sen gillar jag också Emelie. Hon tycker hon är snyggast och bäst. Sen tycker jag Erik och Petter är så himla snygga. Är det någon som följer detta programmet?

Just another day in school

Hej! Har lite sovmorgon idag, hehe börjar kvart över istället för hel! Men det är faktiskt skönt för då går vi klockan 8 istället för 20-kvart i. Idag är det en ganska gó dag i skolan, språk, slöjd, matte och idrott. Efter skolan är jag nog med Sofia, vi hörs då! Ha en bra dag.
Random bild på mig och Sofia ♥

Tempoväxlingar på kvartslinjen

Hej och förlåt för kass update från min sida! Sofia har redan berättat att vi var på Hööks idag och vad vi köpte, är super nöjd. Ska ta kort på skorna gaitersarna tillsammans så ni får se, det ser verkligen ut som stövlar!! Ska berätta lite snabbt om ridlektionen som gick såhäääär bra! Det var jätteroliga övningar. Jag hade stora Markus, ett kallblod på ca 165 cm. Han var mjuk i vänster sidan men jättehård i högersidan, så i början la han sig lite på bettet i höger varv. Men efter en stund var han ordentligt lösjord och gick då i riktigt stadig form, även i galloppen. Superduper nöjd. Han är en riktigt klumpeduns men jag kunde både korta och länga galloppen.
HAHA, kass bild från Toleryds hemsida!

Innan

Innan jag tittar på Paradise Hotel med clementin och risifrutti  så ska jag berätta om dagens ridpass. Red som sagt lilla Angelo. Gick super. Han rids på pessoa på den andra ringen men jag frågade om jag fick ta tyglarna på den stora, och det fick jag. Så ska rida honom på den stora ringen numera. Blev en liten utmaning då han annars går i form så fort man trycker med skänklarna, men nu fick jag kämpa lite. Skulle bl.a träna på att öka och minska galoppen. I början var han jätte pigg och ville bara hänga sig i tygeln och springa iväg. Men i slutet galopperade han under sig och Pillan(läraren) sa att han var nära på att bryta av till skritt. Så det gick otroligt bra. Både i ökningarna och minskningarna. Nöjd. Ska rida honom nästa vecka också, på den stora bettringen. Pillan sa att jag skulle kunna klara av honom, även fall han oftast låser bogarna och hoppar SÄMST. Men jag fick prova, ännu en utmaning. Ska bli spännande!

Detta var det jag tittade på

Både skorna och gaiters. Ser dock bättre ut i verkligheten :)

Toleryd

Hej och förlåt för dålig update. Har mycket i skolan och åkte till Hööks direkt efter vi slutade. Köpte ett par strumpor, ett spö och provade ut skor och gaiters som jag ska få i julklapp. Joanna köpte sporrremmar, spö, gaiters och hästgodis. Var super kul. Emilia var också med och shoppade. Nu byter Joanna om till ridningen och vi ska strax hem till mig och äta och jag ska byta om. Ska rida på Toleryd idag. Jag ska ha Angelo och Joanna ska ha Markus. Skriver mer om ridpasset sen.
Puss!

Ridlektion Fatima

Hej! Joanna berättade som sagt om ridpasset. Jag red en liten c-ponny vid namn Fatima. En liten lurvig korsningsponny på 16 år. Gick så otroligt bra. I början skulle vi rida som ruter (mellan bokstav a, b, c & e) och träna på skarpa hörn och övergångar. Gick hur bra som helst. La bara till skänkeln, höll ihop båda händerna och så flyttade hon rakt. Fokuserade inte mycket på formen först, men efter en liten stund gick hon i en väldigt stadig, fin form. Andra övningen skulle vi rida på kvartslinjen rakt och sen göra skänkelvikningar. Detta gick också väldigt bra. Här gick hon väldigt bra, hade bara ett litet stöd på tygeln och hon gick kvar i form. Sedan så skulle vi vända rätt upp och göra först skänkelvikning och sen fatta galopp. Hon har oftast fel galopp, men eftersom hon gick så bra så fattade hon bara fel galopp på den övningen en gång. Jätte nöjd. Ska lätt rida henne någon mer gång. Ska passa på!
Hade ingen bild på henne så fick bli en från Wiebos hemsida.




Ridlektion

Sitter ny nyduschad och väntar på att bonde söker fru ska börja. Ridlektion gick kasst. Vi hade skänkelvikningar på kvartslinjerna. Själva skänkelvikningarna gick jätte bra, fast resten.. Hade Felizia, andra gången jag red henne och jag hade inga sporrar. Hon var sjukt seg! Hon lyssnade inte på varken skänkel eller spö, så fort man la till spöt hårt på rumpan kickade hon osv. Så jag är sådär nöjd, plus att hon fattade fel galopp när vi skulle fatta galopp när vi vände rätt upp. Hur som helst var det en rolig övning och jag fick kämpa och i slutet gick hon riktigt fint!
Felizia, Sofia rider!





Plugg

Kom nyss hem till mig, ska plugga no nu, ja det SKA jag! Jag måste verkligen plugga, har världens största prov imorgon.. Kemi. Så nu när Sofia läser vr kan jag passa på, haha. Vid halv sex åker vi till ridningen, är faktiskt lite sugen på denna sötnosen idag ↓
Kolla hennes mun!




Paradise Hotel

Hej alla läsare! Sitter här med Sofia och ska titta på Paradise Hotel nu. Har tittat lite bloggar än så länge, senare blir det nog att plugga, äta och sen byta om till ridningen. See you latero!

Ridpasset

Hej! Ridningen med Alf gick väl sådär. Var ju första gången jag red honom på riktigt (red han barbacka i sommras) så jag visste inte hur han var. Vi hoppade bana. Han sprang in i galoppen, var ganska ouppmärksam och saktade av till trav ganska många gånger. Hade sporrar men han gick ändå inte fram så mycket som jag ville, haha. Men han var mysig, skulle vilja hoppa honom igen så att det ska gå bättre. Filmer kommer upp i eftermiddag!
Alf♥

Ni som inte fattar..

Mailadressen som ni ska skicka in till är: [email protected]!

THIS OR THAT


Härmar Sofia

Högsta du har hoppat med ponny: 1 meter
Högsta du har hoppat med häst: 80 cm
Fått en häst i form: Ja, en del jag fokuserar på när jag rider, ett mål.
Högsta häst du har ridit: Ca 175 cm
Minsta ponny du har ridit: Ungefär 90 cm!
Ridskolor du går/har gått på: Gråbo, Toleryd, Wiebo
Favorit häst: Sockan
Favorit ponny: Tittut
Tävlat som högst i hoppning: 80 cm
Tävlat som högst i dressyr: Haha, Lc:1, har nästan aldrig tävlat dressyr

Glöm inte tävlingen!

Inlägget hittar du HÄR!




Old times

Bay, jag och Emilia, ridläger 2007 ♥
Första seriespelet med innebandyn 2005, kan ni hitta mig?




I skolan

Hej! Sitter i skolan och pluggar no(pluggade). Ska äta lunch om 10 minuter och sen är det ett 3 timmars lång mattepass. Ohyeah. Senare ska jag vara hos Joanna och sen rida igen. Ska rida en ponny vid namn Alf! Ska bli kul. Joanna tar några bilder också som kommer upp här sent ikväll. Skriver ett inlägg när vi är hemma hos Joanna. Ha det gött ni som är hemma och kan läsa detta, haha!


Tuesday morning

Nu ska jag alldeles strax gå och möta Sofia, vi brukar ses kvart i! Efter skolan tror jag att vi åker in till Lerum en sväng, Sofia skulle nog skriva ut några bilder. Sen måste jag plugga, har no-prov på torsdag.. Det kommer upp några tidsinställda inlägg under dagen.
Tyckte att denna bilden passade in med dimma oså i bakgrunden!

Mini test

Högsta du har hoppat med ponny: 90 cm
Högsta du har hoppat med häst: 80 cm
Fått en häst i form: Ja, det är ett av mina mål när jag rider
Högsta häst du har ridit: ca 165 cm
Minsta ponny du har ridit: Ingen aning, säkert någon shettis på ponnyledning
Ridskolor du går/har gått på: Wiebo och Toleryd
Favorit häst: Lavendel
Favorit ponny: Felizia
Tävlat som högst i hoppning: 65 cm
Tävlat som högst i dressyr: Haha, Lc:1
Innan en dressyr tävling. Herregud, skäms. Titta mina sporrar, sitter ju nästan vid hälen. Kan inte fatta att jag ens red i sporrar då. Visste väl inte ens vad det var. 13 maj 2010.




Tävlar om bloggsvar!

Inlägget hittar du HÄR!

Min drömhäst

Kör igång med det inlägget som alla andra kör med. Min dröm häst. Min dröm häst är då ingen häst, utan en maxad c ponny. Det ska vara ett sto. Hon ska vara ganska satt, alltså inte jätte nätt. Den ska ha fint huvud och inget överdrivet svank. Den ska helst vara en connemara, brun med vita strumpor. Fast det är helt okej att den är gulbrun också! Hon ska vara snäll i boxen och jätte mysig i stallet överhuvudtaget. Gilla att bli kliad, lägga huvudet på axel osv. Den ska vara pigg, men orädd att rida. Inte titta på hinder och kunna hoppa 1 meter utan problem. I dressyren ska hon har fina steg och vara lätt att få i form. På tävling ska den trivas som en fisk i vattnet och kunna ta snäva svängar i hoppningen. Fästa sig vid en och älska en tillbaka. Skulle vara kul om den var lätt att träna Horsemanship på också. Det är min drömhäst! Hur är eran drömhäst?



God natt, sov gott

Nu ska jag snart göra mig iordning och lägga mig, ska bli skönt för jag är jätte trött! Godnatt kära läsare ♥

Plans


Filmer, Skol DM 2010


Nice dag

Har vart en gó dag med Sofia och Johanna. Vi bakade världens godaste kladdkaka som hm.. Johanna hm.. råkade spotta lite mjölk på.. Hehe. Vi spelade också fia med knuff, haha och det var kul! Nu sitter jag hos Sofia, Johanna har åkt hem och vi har nyss ätit. Ha en bra kväll!
Glöm inte tävlingen längre ner!!

Outfit


Joanna & Johanna

Är med J&J nu. Ska strax gå ner och baka (det gamla vanliga). Vädret är inte roligt nu, usch! Senare ska vi ut och sälja julblommor. Hörs senare! ♥

I Love You


Skola

Ska strax dra mig, mamma är så snäll så hon har lovat att hon ska köra mig och Sofia till skolan idag eftersom et ösregnar. Vi hörs senare!

Möta Joanna

Godmorgon! Är precis färdig nu och skriver ett litet inlägg innan jag går. Idag är längsta dagen i skolan, inte nice. Går från 08.00-15.20. Efter skolan ska jag hänga med Johanna och vi ska sälja lite julblommor och ha allmänt roligt. Senare på kvällen ska jag plugga. Hoppas ni får en trevlig dag!
Tävling längre ner.

Saknar värmen <3




Veckans ponny/häst

Ni har hela nästa vecka på er. Vi väljer vinnare på söndag! Den som vinner får en bildlänk i en vecka i våran meny.

*GILLA*


Titta vilken snygg Emilia gjorde på mig


Bilder kommer

Har vart en superduper bra eftermiddag/kväll med Emilia och Felicia! Kommer upp bilder senare eller imorgon, när Emilia har skickat!

Schabrak


Ask peter

Haha, har kört slut med Johannas pappa nu, haha! Har lurat honom och resten av hennes familj (inklusive henne ett tag). Kul var det! Dom vet ännu inte att det är fake. Men det är bara kul. Ses senare!


Hos Felicia

Nu är jag hos Felicia! Emilia är också här och vi har det jättekul (tror jag, hehe). Som ni fattar är detta tidsintällt, bara för att vi ska fortsätta ha grym update! Vi hörs ikväll med bilder förhoppningsvis.
Emilia ♥

Hiss


Måste bara ge dagens hiss till den här ryktlådan. Den är både snygg och stilren. Man kan låsa den om man vill det. Det finns 3 fack. Det tredje facket så kan man lägga svampar, toffsar etc. Lite smått. Den är jätte stor och det får plats massor med ryktsaker och schampo etc. Jag gillar den, har den själv!
Kostar 249 :- på Hööks. Mycket för pengarna, haha.

Tidinställt


Bilder från Stålebo

Hej! Har nyss varit på Stålebo stall där jag och Joanna ska stå nästa sommar. Ser jätte fint ut och vägarna, hagarna och paddocken var jätte fin. Här är lite bilder på lite hästar vi tog kort på!









Simpan

Kom nyss hem från provridningen, det gick jättebra att rida, han var supermysig! Men han var lite tittig på tex. en stor sten och en blå tunna osv. Och när jag skulle släppa honom i hagen efteråt blev han rädd för en skruvdragare och typ sprang runt så jag ramlade, haha. Men vi bestämde iaf att jag ska ha honom på söndagar. Så på söndag ska jag ha honom på riktigt för första gången, ska nog rida ut, mest skritt för han behöver få bättre muskler och då är det bra att skritta, iaf i uppförsbackar oså! Är jätteglad att jag äntligen har hittat en medryttarhäst :D

Provrider

Hehe, var tvungen att prova tidsinställt inlägg. Nu rider jag antagligen Simpan, berättar mer om honom när jag kommer hem! Ska iaf förhoppningsvis bli medryttare på honom två dagar i veckan *peppar peppar*, håll tummarna för att det går bra!! Kanske kommer bilder sen.

Lite bilder

Lägger upp lite bilder på mig och skrutten.

Älskar dig ♥

Ny ridhjälm?

Funderar på att beställa hem antingen:
Den här, Lamicell Transformer i silver/svart eller grå/svart..



Eller den här, Lamicell Master.


Någon som vet om dom är bra?





Planer

Godmorgon! Vaknade för en liten stund sen och gav lite fars dag presenter. Idag ska jag:
Äta frukost
Städa Vilgots bur
Gå ut med honom
Göra ordning mig
Äta lunch
Ta bussen till Johanna
Vara där, bl.a gå till Stålebo och titta där

Hel nice dag. Men nu måste jag göra ordning mig. Ses!
Bild på min söta Vilgot!

Nervöös

Ska strax gå upp och äta frukost men jag passar på att skriva ett inlägg först. Jag är så hiiimla nervös, och pirrig. Klockan tolv ska vi ses vid stallet och gå och hämta Simpan (om hon inte redan har gjort det(?). Ska bli jätteroligt och jag är både nervös och förväntansfull! Det kommer upp ett tidsinställt inlägg under tiden!
Ha en bra dag!
Fick bli en söt bild på mig och Walle, så tråkigt utan bilder!




God natt

Har tittat på The bounty hunter nu och den var faktiskt jättebra! Ska kolla lite bloggar oså nu och sen ska jag sova, är jätte trött! Taggar inför att provrida Simpan imorgon!

Fick höra...

..Av Annelie att Louise hade pratat med en annan i Ryggebolgård om min medryttarlapp som jag hade satt upp. Att hon tyckte det var trevligt typ. Hihi, kul :)

Coolt ändå, med tanke på att det är första dagen


The bounty hunter

Sitter och väntar på att Disa ska bli klar med våran header! Hon är snäll och gör en lite snyggare. Åt sjukt goda hemmagjoda revben förut, mums. Ska titta på " The bounty hunter" sen, någon som har sett den? Är den bra?


Söt bild på min söta kanin Wilma.




Boots

Skulle lätt vilja ha Lime gröna. Så himla snygga! Om dom finns på HS så slår jag kanske till. Love them!

Det blev fail


Liseberg


Haha, var tvungen

Dagens låt: Breakeven
Dagens dusch: Snart
Dagens frisyr: Toffs/Utsläppt
Dagens smink: Lite foundation över en ful finne..
Dagens händelse: Ridturen
Dagens planer: Hyra film
Dagens vill ha: Ridstövlar
Dagens saknad: Mina marsvin
Dagens drog: Choklad
Dagens tråkigaste: Inget, haha
Dagens finaste: Wilma
Dagens måste: Köpa mer choklad
Dagens dricka: Coca-cola
Dagens köp: Snart choklad
Dagens mat: Frukost, lunch, CHOKLAD
Dagens sjuka: Halvförkyld
Dagens kärlek: Hästar och ridning
Dagens mående: Trött men glad och förväntansfull!

Såååå snygga


Mysig ridtur

Tjatja.., haha skoja bara. Men hej!
Kom ganska nyligen hem från stallet där Amanda har sina två medryttarhästar. När jag kom dit så mockade vi, fixa maten och allmänt fix typ. Sen hämtade vi hästarna, jag fick ta Trippel, en före detta travare som gått V75 men som har pensionerats där. Amanda tog en av "sina" hästar, Pappe. Trippel var lite allmänt otålig när vi fixade iordning dom, han gick från sida till sida och skrapade med hoven hela tiden, haha. Sedan sadlade vi och la på ländtäcke osv. och sen gick vi ut och satt upp och red iväg. Vi var ute på en supermysig tur i ungefär 1 timme, lite mer. Vi red på rakbanan, men vi bytte häst innan för det gick sådär för mig, haha Trippel vägrade gå och typ sprang åt andra hållet.. Men på rakbanan blev dom taggade och det var sjukt kul! Jätte mysig dag med Amanda!
Glömde att jag hade med mig kameran så det blev tyvärr inga bilder.

Första dagen


Lista

Dagens låt: Samson
Dagens dusch: Snart
Dagens frisyr: Utsläppt & mössa
Dagens smink: Bara lite rouge
Dagens händelse: Har ju inte hänt så mycket än
Dagens planer: Liseberg
Dagens vill ha: En medryttarhäst
Dagens saknad: Inget faktiskt
Dagens drog: Choklad
Dagens tråkigaste: Datorn
Dagens finaste: Felizia
Dagens måste: Vinna något på Liseberg
Dagens dricka: Juice
Dagens köp: Kommer säkert köpa massor på Liseberg
Dagens mat: Frukost än så länge.
Dagens sjuka: Hästfeber
Dagens kärlek: Hästar
Dagens mående: Julhumör!

Ännu mer ändrande planer

Blir istället Liseberg. Vädret får tillåta det. Ska åka skridskor, spela på hjul, fika och bara strosa omkring. Mys!

Ut i det fina vädret..

Rubriken stämmer sådär kan jag säga, något fint väder är det inte iaf. Men ut ska jag, ska strax byta om till ridkläder och möta Amanda. Vi ska ge oss ut och rida på hennes medryttarhästar hade vi tänkt! Det kommer säkert bli jätte kul men antagligen kommer man hem sen som en genomblöt, djupfrusen klump, haha. Uppdaterar när jag kommer hem, ha en bra dag!

Haha, inte världens bästa bild men det får ni leva med! Sofia på Lavendel och jag på Cheyenne!

Mitt första inlägg

Hej! Igår höll jag och Joanna på att fixa bloggen, jag gjorde massa test inlägg osv. Och nu i morse hade vi fått 4 kommentarer och 9 personer som hade varit inne på bloggen. Kul! Idag var det 7 stycken så det var lite kul. Men nu ska vi komma igång med bloggen! Vi hade en annan blogg förrut men den kom vi ingen vart med. Men nu är jag och Joanna back on track again!
Idag ska jag till min älskade vän Audrey och vi ska troligtvis gå på bio. Skulle egentligen till Liseberg men det skulle regna så ah.. Men ska äta frukost nu.
Hörs senare!
(Bild från Fujariah)