Nyårsafton

Idag är det nyårsafton. Tänk vad året har gått snabbt! Kommer ihåg i februari när jag fick min lille Chip, som igår fyllde ett år. Kommer ihåg i mars när jag började rida på Wiebo också (innan red jag bara på Toleryd) och då var jag sjukt nervös. Jag tänkte göra ett inlägg om året, skulle det vara till intresse? Lite onödigt att göra så mycket om ingen är intresserad, haha.

Har nyss varit ute med Cola och Salsa i det fina vädret! Dom tyckte det var jätteroligt att komma ut och skutta. Innan det provsmällde vi några raketer för ikväll, så nice!
Det lär bli mycket bilder ikväll. Så vänta er bilder någon dag när jag har tid!
Gulle Chip! Dagen efter jag fick hem honom. Åh kan inte fatta att han redan är ett år.. ♥

Dessa övningar

DESSA övningar blir det imorgon med Tilly :)

31 december 2010

Ja du.. Snart är det nytt år. Usch. Tiden går för snabbt. Idag åker jag hem till mamma. Fast kommer åka till landvetter direkt, så får jag fixa mig där vi ska vara och fira nyår. Det ska bli så himla roligt! Jag åker till flygplatsen halv tolv, vilket faktiskt är ganska snart..

På lördag blir det bara jag och Joanna i stallet, vilket kommer bli himla skönt och mysigt. Jag ska prova allt Marie köpte, tar med kameran så ni får bilder med dom nya sakerna. På söndag drar vi också till Tilly och Brighton. Joanna ville rida ut och det vill jag med så vi får be snällt till våra päron ;)

På lördag blir det lite dressyr i paddocken. Skriver övningen här senare.



Tävling

Länk till inlägget hittar du HÄR

GlenGordon

Vet ni vad? Jag har blivit totalkär i GlenGordon! Både schabrak, täcken, huvor och lindor. Såå snyggt! Särskilt marinblåa. Så nice.

Till hästen är GG helt klart mitt favoritmärke! Vilket är erat favoritmärke till hästen? Och till er själva?

Dag 04 – Det här åt jag i dag

Frukost: Mannagrynsgröt och juice
Lunch: Hönömacka med ost i stallet, och varm choklad

Middag: Tacos





30 dec, nästa sista dagen av 2010..

Denna roliga dag har spenderats med min kära vän Amanda. Först åkte vi till Brighton ungefär vid 11 så fixade vi allt med honom och red och så. Sen kom hennes föräldrar och hämtade oss för Amanda hade glömt sitt busskort, smart. Strax innan dom kom så kom jag på att vi kunde åka till hennes stall, så det gjorde vi. Först var det tänkt att jag skulle titta på när Amanda red men sen sa hon att jag kunde ta Pappe om jag ville. Såklart ville jag det! Så tog vi in dom och fixade oså och sen red vi iväg upp till manegen. Vi red där i ungefär 1 timme. Pappe var jätterolig att rida och han gick faktiskt riktigt bra! Så det var kul.

Pappe! Eller Papidoux som han egentligen heter, 17 årig travare. Sååå söt! Ca 152 i mkh.
Gwen, 6 årig minihäst! Haha, nej inte så liten, hon är väl b- c?

Brighton - 30 dec

Jag och Amanda red lite var. Mest flumridning, inte så seriöst. I början var det lite protester från Brightons sida men sedan gick han faktiskt riktigt bra! Så det känns jättebra. Han blev fin i det nya schabraket också!

Min sötepöte kan trampa under sig iaf! Haha.
L O V E

Dagens fråga


1. Tretorn Falsterbo
2. Tretorn Hammarö
3. Tretorn Advance

Vilken stövel tycker ni är snyggast av dom här tre?
Själv ligger Tretorn Falsterbo varmt om hjärtat.

Inköpas på Horseshow (Till hästen)

TILL HÄSTEN

1. Benskydd. Några som är både billiga och snygga.
2. Grimma + grimskaft

3. Lindor
4. Schabrak
5. Flugskydd (inga krämer, då det kan bli gammalt)

6. Pannband
7. Boots

Kommer såklart bli mer eller mindre. Vissa saker skippar jag, vissa saker lägger jag till. Ni vet hur det är! :)


Ponnyakuten

Är det någon mer än jag som är galen i ponnyakuten? Skulle gärna vilja ta med Tilly dit men ska ju hyra häst på sommaren så det går ju tyvärr inte. Jag tycker det är ju himla roligt att se hur dom andra rider, hur hästarna är, vad dom har för utrustning m.m. Jag och Joanna har som tradition att skynda hem efter skolan på måndagen, sätta på datorn och se det nya avsnittet som kom ut för några timmar sedan. Det är väldigt tråkigt/konstigt att det går på barn kanalen. Då får man ju en känsla av att det är för 3 åringar fast än det är hur kul som helst att se på! Jag tycker dom borde ändrat kanal till svt nu när dom såg hur många som tittade på det första säsongen. Första säsongen har jag tittat på alla avsnitt 100 gånger typ. Men gud vad allting har förändrats sen dess. Isabelle som hade Pongo, henne vill jag inte ens nämna. Gud vad hon red kasst och tog illa hand om Pongo. Visst, dom kanske fångade det allra värsta, men,men. Juliette har ju avlivat Pedro. Josefin tar inte hand om Hugo Boss längre. Jacob har säljt Destiny och gått över till storhäst. Olivia har sålt Piccatio(stavning?) och Julia var tydligen medryttare på Jamba? Mycket har alltså hänt..

Nu den här säsongen är Lisa Mellert med som bor i Lerums kommun. Jätte spännande tycker jag! Jag längtar verkligen tills det sänds igen. Jag tror att dom som är med nu har lite snyggare utrustning, mer märke och så. En sak jag vet som sänds är en maskerad hoppning. Kul!

För er som inte vet så sänds Ponnyakuten premiär avsnitt den 16 januari 2011.
Kommer såklart sitta bänkad!!

Den nya programledaren verkar lite lost vad jag har sett än så länge.


Dagen innan nyår

Idag händer det väl inte så mycket. Ska på restaurang, se på bio och klippa mig. Klipper antagligen 5 centimeter, få bort det slitna! Då blir säkert mamma lite glad också. Hörs senare!


Visste ni?

Visste ni att jag och Joanna ska hyra häst nästa sommar? Vi kommer stå på Stålebo som ligger i Tollered, så det kommer bli mycket buss och cykling. Men vi ska inte hyra box utan hästarna kommer få stå i hagen dygnet runt, men vi kommer ha möjlighet att binda upp, spolspilta och sadelkammare, paddock osv. Runt stålebo finns det super fina skogsvägar och paddocken är helt okej stor. Jag tror det kommer bli riktigt bra! Vi ska bara ringa ägaren till stallet och bestämma helt. Måndagen, vecka 7 så kan man börja boka och jag antar att jag och Joanna kommer stå vid telefonen hela tiden, haha. Men det kommer bli riktigt, jävla roligt! Vi har drömt om att få hyra häst jätte länge nu!

Några hästar jag kan tänka mig (vi hyr fråm Ölandsberg)

Maxad c ponny, vallack *1995, korsningsponny
HOLGER
En rar, mkt snäll ponny som fungerar med alla sorters ryttare, tävlas lätta klasser i både hopp och dressyr. Har varit lektionsponny i många år och tävlats framgångsrikt lokalt upp till LB av div elever under denna tid. En underbar läromästare med exakt lagom framåtbjudning till ryttare som vill lära sig mycket. Fungerar mkt bra även ute i skogen både ensam och i grupp.

137 cm, vallack *1999, korsningsponny
GOLDEN BOY
En nätt, lättriden ponny som är mycket snäll och trevlig att handskas med. Tävlad LC, LB Hopp och Dressyr med bra resultat och placeringar, Deb regionalt LA hoppning med 0 fel grund o 1 pet omhoppnin gpå msvhöjd. En ganska piggelin men mycket snäll och ärlig ponny som hoppar bra. BRA läro- och träningshäst! Gått lite på ridskola- fungerat bra där också

146 cm, vallack *1991, korsningsponny
MACAY
Mackan är en äkta läromästare som tävlat både Hoppning, Dressyr och Fälttävlan. En mycket behaglig ponny att umgås med.

147 cm, vallack *2000, holländsk imp.
BILLY
En godmodig kille som är väl utbildad och gör det man ber om. Gått som lektionshäst och privat.Snäll i stall o hage.En läromästare, framförallt i dressyr.

146 cm, vallack *1992, New Forest
PERSHING LACE
En godmodig, snäll och mycket väluppfostrad herre som tävlat upp till LA dressyr. Behöver ryttare med mycket trygghet för att fungera i hoppningen.


Det är väl mest dom som lockar. Men eftersom det är ägaren till uthyrningen som väljer häst får man ge önskemål. Här är mina:
Mycket fin i dressyren (kan sidvärtrörelser, ganska enkel att få i form osv.)
Kunna hoppa cirka 1 meter.
Vill kunna tävla lite lokalt, så den ska kunna hoppa minst 80 cm bana
Trafik säker, kunna rida både själv och tillsammans ute.

Det ska bli spännande vilken ponny hon ger till mig. Jag vill absolut inte ha häst, det är också ett av mina krav!
LÄNGTAR!
 


Stallet

Ska strax gå upp och äta frukost. Haha, mamma envisades med att jag ska äta mannagrynsgröt. Jag hatar gröt. Efter det ska jag byta om och fixa mig och sen åker jag och mamma och hämtar upp Amanda så drar vi till stallet. Hoppas på bilder, tar med mig kameran. Hörs senare!

Dag 03 – Den här veckan

Har hittils varit helt perfekt och det kommer antagligen fortsätta så! Har haft två super dagar med Disa och idag har jag varit med min kära familj och köpt massa roliga saker.

Ni får ett litet schema för resten av veckan!

Dag 02 – Det här hade jag på mig idag (igår)

Ridkläder hela dagen, tog inte kort och orkar inte ta på mig dom kläderna och göra det nu, haha.

Shopping

Var ju med min lilla goa familj på både MyOne och Allum idag! Fick köpt lite grejer:
Halvkort tröja med ficka på bröstet, syns dock inte, haha!
Spets tröja, skit ful att ha bara den men köpte en nice tröja att ha till!
Denna har man då över och det var jättefint ihop! Ska visa bild när jag har på mig det.
Schabrak från Shires. Bilderna ger inte rättvisa! Det är mycket mörkare egentligen.
Åh, L O V E, underbar Kingsland fleece. Älskar den ♥

Bildbomb, Disa & Arraxi 28 dec


Tisdag (igår)

Mötte Disa vid Nääs klockan tolv. Då mockade vi och fixade Arraxi oså. Sen gick vi ut så red Disa först sjörundan och sen red hon på ängen och jag tog kort. Det blev några jättebra bilder! Det kommer en bildbomb snart i separat inlägg. Iaf så red hon i kanske 40 min- 1 timme (?) och jag höll verkligen på att frysa ihjäl! Mina tår var helt borta och fingrarna ramlade nästan av, haha. I slutet kom Lisa och Druid och Emma och Astan. Så det blev lite bilder på dom också. Efter Disa hade ridit fixade vi med Arraxi och sen gick vi upp till cafeterian och åt. Och tittade på bilder på Emmas kamera. Sen fick vi typ springa till bussen! Två jätteroliga och mysiga dagar har jag haft med Disa ♥
Smakprov! Kvalitén försämras sjuuuuukt mycket!!

Brighton - 28 dec

Disa var med i stallet och vi red lite var. Jag började och han var ganska pigg och glad. I första galoppen ville han busa lite och drog ner huvudet, haha och det var jag inte riktigt beredd på. Men det gick bra iaf. Efter det började jag rida lite mer seriöst och det gick sådär. Han gick helt ok stundvis. Sen när Disa red såg det super ut! Hon kan verkligen rida den tjejen! Brighton gick perfekt med huvudet och trampade under sig, så det var bra att han blev genomriden lite. När jag red igen sen så gick det faktiskt också väldigt bra! Då höll han en ganska bra form i galoppen också, framsteg!

Sen hade vattnet frusit i HELA stallet. Det fanns inte vatten i någon vattenkopp och inte i slangen eller något. Det var inte fixat när vi åkte hem, och Brighton som alltid är så törstig.. Hoppas att det är löst nu iaf!

Update på G..

Här snackar vi dålig uppdatering från min sida! Tur att Sofia är så flitig på att blogga. Kommer massa inlägg strax, bla. en stor bildbomb från igår!

Förkortad version :) (Tidsinställt)


Vad heter hästen? Ms Felizia
Tycker du den har ett fint namn eller vill du att den ska heta något annat? Fint namn.
Vad kallar du hästen? Flizan, suris, Felizia, sötis, ja allt möjligt!
Hur gammal är den? 13
Vilken färg har den? Skimmel
Är det ett sto/valack/hingst? Sto..
Är hästen bra på dressyr med rätt ryttare? Japp!
Hur är den i skritten? Duktig. Är enkel att kontrollera. Halter osv.
Hur är den i traven? Mysig! Går dock enkelt bakom lodlinjen..
Hur är den i galoppen? VÄRLDENS BÄSTA GALOPP.
Kan den skänkelvikningar? Japp!
Kan den galoppombyten? Nej
Ställer den alla ben brevid varandra och håller formen i halterna? Ibland
Är hästen pigg? Ja
Är hästen trög? Sometimes
Är hästen stark? Absolut inte.
Är hästen het? Nej
Bockar den? Med vissa ryttare, ja.
Har du bockat med den? Nej!
Stegrar den? Nej.
Har du stegrat med den? Nope.
Sparkar den bakut? Ohjaa.
Har du sparkat bakut med den? Ohjaa.
Är den tittig? Japp. Här snackar vi spokyyyy
Har du badat tillsammans med den? Ja
Har ni hoppat tillsammans? Ja?
Hoppar hästen bra? Haha nej. Men ibland. Hoppat 80 med henne och då tvekade hon inte ens!
Gillar den att hoppa? Ja!
Har den bra hoppteknik? Absolut inte. Kan verkligen inte taxera..
Hur högt brukar du hoppa med den? Varierar. Vill hoppa högre än 80 med henne!
Hur ofta hoppar du den? Så fort jag får chansen.
Hur är den när den rids ut? Tittig som fan.
Tycker den att det är kul? Jodå!
Står hästen i box? Nej
Går den i hagen varje dag? JA
I en stor eller liten hage? Mega stor!
Har den vindskydd i hagen? Massor med träd
Hur ofta rids hästen? 1-3 dagar om dagen
Hur länge brukar ni rida varje gång? 45 minuter
Är det en svår eller lätt riden häst? Ganska svår om man ställer krav. Svår i hoppningen!
Är hästen ridskolehäst eller privathäst? Ridskolehäst 
Vem äger hästen? Wiebo
Är hästen snäll i stallet? Arg och grinig. Surar häst får du leta efter..
Kan hästen stå lös i stallet? Tänker absolut inte prova!
Håller du på med den i boxen eller i stallgången? I spiltan
Vad har den för bett just nu? Tre delat
Tror du att hästen gillar dig? Hoppas det. Men har inga vidare förhoppningar. Men tror faktiskt det.
Har du märkt något som tyder på att den gillar dig? Hon är inte lika grinig ibland på mig. Hon är gladare att rida :)
Gillar du hästen? Något otroligt!

Har du någon gång sagt "jag älskar dig" till hästen? JA!

Världens bästa



Bett - Del 1

Finns så himla många olika bett och jag är så himla intresserad av just bett. Letar på olika hemsidor, och försöker hitta så mycket information som möjligt. Jag tycker det är jätte intressant, ett ämne som intresserar mig. Som jag läste i Häst Magazinet ska din häst ha en så kallad bettgarderob med tre olika bett ungefär. Byt bett ofta, rid inte med samma bettsling mer än två dagar i föjld. I garderoben är det bra om det innehåller:

Ett bett löst, alltså ett hackamore
Ett rakt, odelat bett som ligger stilla i munnen
Valfritt

Ett hackamore är bra att använda då och då för att ändra på trycket. Din häst kommer antagligen gå mycket bättre om du byter bett.

Om din häst biter sig fast i bettet kan du prova bubbelbett. Då kan hästen inte bita sig fast. Men vad jag har hört får man inte tävla i det. Men det är en bra variation.

En fråga som vissar går runt och bär på är kanske, varför har man bettskivor?
Bettskivor har många funktioner. Det kan göra så att bettet blir lite mindre (om din häst inte passar i dom storlekar som finns). Det har funktionen att inte bettet åker igenom munnen. Unghästar förstår enklare tygeltagen och bettet ligger stabilt i munnen. Det kostar inte alls mycket. 15 kronor på Hööks.

Novabettet är VÄLDIGT snällt. Det är ett rakt bett gjort av gummi(polyuretan). När du köper ett nova bett måste det vara i korrekt storlek. Annars är det inte snällt längre. Då blir det snarare skarpt. Det är också viktigt att hästen har välskötta tänder då bettet är mjukt och kan bli skavt. Det är ett jätte bra alternativ till den känsliga hästen/unghästen.

Till sist:
Hos dig ska strävan vara att använda det mildaste bettet man kan hitta. Ju slätare ett bett är desto mildare brukar det vara. Ett delat tränsbett brukar anses som det mildaste bettet eftersom hästen kan mildra effekten genom att trycka bettet uppåt med tungan. Är bettet av gummi eller dyl. ger det en “mjukare” känsla än stål. Kom ihåg att det som till sist avgör hur skarpt ett bett blir är den hand som håller i tygeln!

Drar till stan

Drar till stan nu med pappa. Ska antaglien luncha där och köpa present till käre bror.

See you.

2007


Åre, april 2007. Jag & Emma

Kenya, oktober 2007. Jag och Henrik

Hos pappa, 12 dagar efter min födelsedag. September 2007

Jag och Ville som jag alltid träffade. Saknar åsne tiden! Var seriöst där varenda dag när jag var hos pappa. Holland, maj 2007

Här är lite bilder för 3, SNART 4 år sedan. Vill verkligen inte växa upp utan vill förbli liten. Fy fan vad livet är orättvist. Men det är tur att det finns kamera :D. Känner att jag måste ta mer bilder nu 2011. Vill kunna blicka tillbaka på året när det är 2012 (HEMSKT DET LÅTER :S)

Glöm inte

Glöm inte att vi har en frågelåda! Den finns i menyn till vänster. Om det är något ni undrar är det bara att fråga i frågelådan. Men glöm inte att skriva er blogg adress så att vi kan komma in på eran blogg och kika! Fråga allt mellan himmel och jord! Vi svarar samma dag.


Tävlingen?

Om inte fler skickar in så blir bootsen mina, och det vill ni väl inte?
Så reklama tävlingen ordentligt nu eller så är chansen borta!


Regler:

Lägg upp bilden ovan på din bdb/blogg/hemsida
Skicka din finaste vinter bild till [email protected]
Mailet ska innehålla bilden och länk till inlägget
Du får endast nominera en bild


Om en vecka lägger vi upp finalisterna så är det ni som avgör vem som ska vinna. (2 januari 2011)

Holland

Sitter vid datorn hos pappa nu. Har varit på hans jobb hela förmiddagen. Kommer väl inte hända något speciellt nu dom här dagarna innan nyår (holländarna är lite speciella så dom har redan börjat skjuta raketer..). Imorgon ska vi fira lill julafton. Gå på restaurang, få julklappar och antagligen titta på film. Tittar lite bloggar just nu, tur det. Annars kommer jag VÄLDIGT mycket efter! Men nu ska jag lägga mig i ett varmt, skönt bad. Nice!


Tidsinställt

Jag har typ ångest för skolan. Asså den börjar den 10:nde och det är inte alls långt kvar. Plus att vi börjar direkt klockan 8.00 med vanliga lektioner. Happy face..

Kommer bli så sjukt mycket att göra i skolan, och jag är nu glad att jag har "bara" ridningen att tänka på. Tänk om jag t.ex. hade gått i fotboll och innebandy också. Jag hade ju inte hunnit. Det kommer bli väldigt stressigt nu, men det är tur att Wiebo och Toleryd lektionerna är såpast sent på kvällen. Tilly har jag ju på söndagar, men kommer ha henne mer så fort jag har tid. Men i första hand: skolan. Jag ska planera bra så jag hinner både ridlektioner, Tilly, kompisar och skolan utan problem. Men jag antar att kompisarna kommer läggas åt sidan lite. Såklart kommer jag vara social, men kanske inte under dom allra tuffaste veckorna. Nej usch. Jag och Joanna kommer bli riktiga plugghästar och kommer antagligen sitta inne i ett mörkt rum med en läslampa och bara läsa, läsa, läsa och läsa. Haha! Nej då. Men det här fixar vi!
Plugghästen number 1..
Tävlingen hittar ni här

Collage på några julklappar

Gjorde ett snabbt collage på några av mina julklappar. Orkar inte skriva vad allt är men jag antar att ni ser det, haha.

Dag 1 - Om mig

Ja, som ni alla förhoppningsvis redan vet så heter jag då Joanna. Joanna Terese Kasza Tengros för att vara exakt. Jag föddes i Göteborg den 23:dje maj 1996 och är då alltså 14 år och går i 8:an. Mitt största intresse är hästar och har alltid varit. Jag började "rida" när jag var 2 år på min kusins häst. När jag var 4 år började jag på ridskola och efter det har det rullat på. Idag rider jag två dagar i veckan på två olika ridskolor, Toleryd och Wiebo. Utöver det har jag min underbara medryttarhäst Brighton som är en 11 årig tinker.

Min familj och mina vänner betyder mycket för mig. Jag umgås mycket med min familj på helger osv. Det tycker jag är viktigt, att inte bara vara med kompisar utan även umgås mycket med sin familj. Djur har alltid legat mig varmt om hjärtat, vi har alltid haft något djur hemma och det är en del av vardagen för mig. Just nu har vi två hundar, fyra kaniner och två undulater. Mina föräldrar är skilda och jag bor mest hos mamma, hos pappa varannan helg och ibland vissa vardagar. Det blir såklart mer på loven! Jag har en lillebror som heter Joel, 5 år och en "plastsyster". Lina, 13 år.
Kompisar är en stor och viktig del av mitt liv. Jag älskar att umgås med kompisar. Det spelar ingen roll om man ligger i sängen och tittar på film, är inne på datorn osv. eller om man rider ihop, åker in till stan osv. Vad som helst är underbart med riktiga vänner!
Hoppas ni har fått en liten uppfattning av mig nu. Om det är något jag har glömt eller något ni vill veta så är det såklart helt okej att fråga!!

Nu fick ni massa riktigt gamla bilder! Det var väl lite roligt? =D

Börjar med en lista, som alla andra

Dag 01 – Om mig
Dag 02 – Det här hade jag på mig idag
Dag 03 – Den här veckan
Dag 04 – Det här åt jag i dag
Dag 05 – Mitt favoritminne
Dag 06 – Min dag
Dag 07 – Mitt första husdjur
Dag 08 – Detta ångrar jag
Dag 09 – Min favoritplats
Dag 10 – Ett favoritplagg
Dag 11 – Mina ambitioner
Dag 12 – Här vill jag bo
Dag 13 – Mina drömmar
Dag 14 – Ett land jag vill resa till
Dag 15 – Min älsklingsmat
Dag 16 – I min handväska
Dag 17 – Några favoriter
Dag 18 – En människa jag beundrar
Dag 19 – Det här gör mig upprörd
Dag 20 – Det här gör mig glad

Tolkning

Dagen har varit superrolig! När jag kom till Nääs tog jag först massa kort på några hästar i hagarna. Sen kom Disa och då hämtade vi Arraxi, haha Chess typ sprang runt som en galning i hagen! Så fixade vi Arraxi och så och sen gick vi ut, hämtade pulkan och tog några jättefina kort. Efter det gick vi ner till ängen, Disa började rida och jag började åka pulka. Förts skrittade Disa en stund och sen när hon började trava kändes det as snabbt, och sen när hon började galoppera gick det sjukt snabbt! Så sjukt kul var det och Arraxi tyckte det var jättekul! Efter en stund bytte vi plats. Arraxi var faktiskt snäll mot mig idag och bockade bara typ fem gånger, haha! Det var sån sjukt härlig känsla att galoppera fram snabbt som vinden i snön med solen högt på himmelen. En gång när Disa red började Arraxi typ skena och då ramlade jag av pulkan. Så då fick jag gå aslångt. Haha. Lyckad dag iaf ♥

Porträtt Arraxi:

Landvetter

Har nyss varit med Annelie i stallet med hennes medryttarhäst Sid. Han var hur mysig som helst. Jag hoppade lite med honom, och gud vad skön galopp/trav han har! Mumma. Annelie var cp så hon sprang efter Sid och då gick han över i sken typ, haha. Okej, inte sken men det gick i 200. Hur kul som helst. Sen så red vi utan utrustning, och det gick super. En go dag helt enkelt!

Strax ska jag till min käre far som bor i Holland. Så tar flyget (själv -.-). Så det blir BAD UPDATE från min sida den här veckan. Sorry dudes.
SID, typ förälskad i dig nu.

Tävling - Finaste vinter bild

Kör igång en tävling igen. Priset den här gången är ett par reflex boots i storlek M.
Regler:

Lägg upp bilden ovan på din bdb/blogg/hemsida
Skicka din finaste vinter bild till [email protected]
Mailet ska innehålla bilden och länk till inlägget
Du får endast nominera en bild


Om en vecka lägger vi upp finalisterna så är det ni som avgör vem som ska vinna. (2 januari 2011)


Den som vann

Den som vann frågestunden blev Amanda. Tyvärr har hon lagt ner sin blogg(?) så det blir varken gästinlägg, överraskning eller länkning. Haha, löjligt ju!

Shopping

Jag sa till Marie (ägaren till Tilly) att det var rea och fraktfritt på Hööks. Och då tyckte hon att jag skulle välja ut några saker. Så detta blev det:
- Pullarnos träns (svart + gummityglar)
- Röda lindor
- Rött schabrak
- Plast stigbyglar (Hon har australienska stigbyglar nu och dom är KALLA)
- Grimma + grimskaft som passar till det täcket jag köpte


- Ryktborstar
- Hästgodis
- Svans reflex



Brighton - 26 dec

Ett ord. Bäst. Brighton är verkligen världens bästa, jag har lärt känna honom ordentligt nu och är helt kär. I mina ögon är han perfekt. Idag stod han lös i stallgången och rörde sig inte medans jag sadlade och tränsade av, trots att hans boxdörr var öppen.

Vi red ju som sagt ut och det var sjukt mysigt. Ungefär en timma var vi ute. Först red vi på en grusväg men det var så halt så vi vände och red en väg upp i skogen i stället. Där var det ganska djup snö och hästarna blev trötta av att pölsa fram. Brighton var jättepigg men man märkte att han tyckte det var jätteroligt! Mamma och Anna gick med oss och dom tyckte att vi skulle snirkla runt lite runt träden och så, så det gjorde vi och det var sjukt kul, haha!

Världens bästa


Foderstat?

Vad har era hästar/foderhästar/medryttarhästar för foderstat? Är det mer nu på vintern? Eller är det precis som vanligt?

Uteritten

Uteritten var så himla mysig! Det gick super och allting var jätte roligt. Mamma älskar Tilly och hon hjälpte mig villigt att fixa mat, mocka och fixa ordning henne. Vi red lite slalom mellan träden för att våra mammor tyckte att det skulle bli lite omväxling för hästarna. Dom tyckte det var jätte kul. Men en gång så gjorde jag misstaget att jag sa till mamma att hon skulle springa. Så jag kunde trava lite. Men Tilly tyckte det var så himla roligt så hon hoppade/bockade/stegrade i världens fart. Så sadeln hamnade på sne. Alla fick hjälpas åt att sadla om för hon gillar inte att stå stilla. Men sen gick allt bra igen. Vi ska garanterat göra om det här många gånger!

Money must be funny

Gilla att..
Jag fick 1000 kronor av pappa för betygen
Jag fick 500 kronor av farmor och farfar i julklapp

= 1500 kronor på mitt konto
= 1500 att spara



Planer fram till nyår


All i need is you

Ska gå ner till familjen och spela något spel tror jag. Mysigt. Blir ingen mer uppdatering, då jag vill njuta av juldagen! :) Ni får underhålla er med att titta runt på bloggen. Imorgon blir det uteritt med Joanna, hennes mamma och min mamma. Ska be mamma ta några kort!

Pysslade

Hade ingenting att göra så passade på att göra en tavla. Vann en ram på julklapps spelet så jag drog ut 2 bilder från våran foto utskrivare så vips så blev det en snygg tavla! En bild på mig och Tilly och sedan en bild på mig och Felizia. Jag blev jätte nöjd och genast så ser mitt skrivbord mycket roligare ut!

Julafton♥

Ann och Christoffer
Fina tjejer, Jolene och mamma
Tomten och Johan
Min tuffa kusin Rickard
Hahaha, jag, Johan och Jolene

Bilder från idag

Underbart väder var det idag runt ett tiden. Gick ut med Emil och Vilgot och bara njöt av snön och solen. Super härlig start av dagen. Har nyss gjort scrapbook och nu sitter jag fast vid datorn igen. Ska fixa lite med mina julklappar och sedan ska jag nog se ett avsnitt av Glee. Härlig lördag!

Bilder - KOMMER!

Flera stycken har frågat om jag kan lägga in bilder på mina julklappar, självklart ska jag göra det! Men min kamera och det flesta sakerna är hos mamma, så när jag är där imorgon fixar jag det!


Haha, klockren

Jag sitter i köket och slår in julklappar så kommer Peter in.

Jag: Det här är ditt paket Peter!
Peter: Åh, spännande!
Jag: Den är inte så stor dock.
Peter: Men det är ju inte alltid storleken som räknas..
Jag: Den är iaf hård.
Peter: Ah, det är ju huvudsaken!

Mamma: Det där lät ju bra..!

HAHA, så underbart grymt!


Underbar jul

Är sjukt nöjd över mina julklappar detta året! Bilder kommer när jag är hos mamma, imorgon antagligen.

* Helskodda ridbyxor denim från Hööks
* Helskodda ridbyxor från Hööks
* KL mössa (!!!)
* Mobil
* Presentkort på MyOne, 1000 kr
* Presentkort GT, 200 kr
* Underställ
* Hoppspö, glittrigt
* Fleecevantar
* Hårinpackning
* Tofflor
* Tavla på mig och bästa Delicato
* Flexikoppel till kaninis
* DH box
* Läppglans
* Tröja
* Armband
* Raggsockar
* Leggins
* 2 Nagellack
* Mascara
* TURRIDNING MED SOFIA PÅ VÄSTANVINDEN MED SOFIA <3
* Grimma + grimskaft - av Sofia

Hoppas inte jag har glömt något!

 


Klappar

Gröna lindor - Från Joanna
Silikon band - Från Joanna
Rid tur med islandshästar
Rosa mjukis dress
Pyjamas
En tröja
Tofflor
Örhängen
Smink rådgivning för 150 kronor på Bodyshop
Ögonskuggor
Smyckes träd
Foto album
Paraply
Första Glee säsongen - Från Henrik
Handvärmare som jag kan ha när jag rider - Från Emil
Nagelfil
Läppbalsam
Elsas värld
200 kronor
Super nöjd med mina paket. Fick du något roligt? :)


ÄR SÅ SJUKT NÖJD

ÄR SÅ SJUKT NÖJD MED MINA PAKET, VISAR ER IMON.

Julafton

God jul på er! Har nyss tittat på det sista avsnittet av julkalendern. Slutade så bra! Ska försöka att inte fastna vid datorn nu när det är jul. Har just nu Elsas Värld i min hand som jag fick av nissarna på morgonen. Ska strax ner för att äta julfrukost/brunch med hela familjen. Senare bär det av till Joanna för att byta julklappar. Jag är jätte nöjd med min julklapp och jag hoppas att hon gillar den. Sen runt två så kommer gästerna hit. Det ska bli så himla roligt. Vi ska ha julklapps spelet, tomten kommer, god mat osv. Jag hoppas ni kommer ha en trevlig julafton.

Från oss till er alla..

EN RIKTIGT GOD JUL!


Julklappar

Har fått massa roliga saker! Bl.a KL mössan!! Lägger upp bilder imorgon på allt!

Det går bra idag

Det går riktigt bra idag med bloggen!

Mingel med familjen

Sitter och tittar på uppesittarkväll med familjen. Jätte mysigt. Hoppas jag vinner då! Peter har fixat massa gott på ett bord som man får ta nu under kvällen. Fast det kommer räcka till imorgon såklart! Men vi har typ dubbelt så mycket eftersom det kommer vara cirka 19 personer hos oss imorgon. ¨

Nu ska jag städa

Sorgligt, men sant.

Social, hehe?

Haha, min familj sitter uppe i köket och pratar medans jag sitter nere i mitt rum. Jag ska gå upp nu och vara lite social. Vi firar alltid jul dagen innan med mammas familj eftersom att det alltid blir så stressigt på julafton annars, så idag ska jag få massa julklappar :D

Sånt här blir man riktigt glad av!


Brighton - 23 dec

Hm, sitter och försöker komma på något som gick bra idag, men nej. Kommer inte på något.. Jag red på det vanliga bettet och herregud vad stark han var! Det gick inte att styra eller bromsa, det enda som funkade var "gasen". Finns inte så mycket att säga. Det var iaf sjukt mysigt i stallet och jag är jätteglad för Sofias skulle att det gick så bra för henne idag ♥


Jul kalendern

Idag var det den 23 avsnittet av julkalendern och jag har nyss sett klart det på datorn. Idag var julkalendern verkligen super bra! Har sett alla år tror jag. T.o.m förra som inte var sådär jätte bra. Tycker det är jätte synd att det är det sista avsnittet imorgon. Fyyy..
Gyllene orren är en bok serie från början!

Dan före dopparedan

Hej! Har nyss ätit italiensk buffé och är mätt och belåten. Kom hem för en stund sen från stallet. Gick så HIMLA bra! Tilly var jätte duktig och gjorde precis som jag ville. Tog några skutt på 20 cm och sen över en bom också. Jätte duktig. Hon krånglade en gång men Joanna hjälpte mig då och tog fram en lång piska och då gick hon framåt igen. Super nöjd. Hon var jätte gullig och kom galopperandes mot oss när vi skulle hämta henne från hagen också. Sötis.

Idag står stor städning och 2 julklappar ska slås in. Imorgon är det fullt hus hemma. Joanna har "lill julafton" hemma hos henne så det blir ingen uppdatering från henne idag antar jag. Men jag är i full gång!

Bra sits?

På den här bilden tycker jag att jag har näst intill perfekt sits. Om jag inte hade tittat ner hade den varit perfekt. Men red ju inte seriöst heller. Som ni ser rider jag också i dom nya skorna. Var så himla skönt, men såklart slänger jag inte mina stövlar för det!

FRÅGESTUNDEN AVSLUTAS PÅ LÖRDAG

HÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR HIIIIIIIIIIIIITTTTTTTTTTTTTTAAAAAAAAAAAAARRRRRR NNNNNNNNIIIIIIIIII INLÄÄÄÄÄÄÄÄGGGGGGGEEEEEET

Dag 19 – Det här saknar jag

Vill inte skriva ett inlägg om det, för då kommer jag bara stor lipa. Så det får bli en bild.

Målet för imorgon är att jag ska vinna över Tilly och att hon lyssnar på mig. Ska träna på ryggningar, halter och igång sättningar. Tänker inte sluta rida förren allt det sitter!

Tilly i ett nötskal


Svar på tal..

Svar: Japp, det gör jag ibland! Dels för att Brighton är ganska stark och dels för att han funkar bra på det. Men jag rider på vanligt tränsbett också och försöker variera mig ofta!

Brighton - 22 dec

Skulle ju göra intervaller men tog några små skutt över ett pyttehinder istället. Haha, det gick väl.. sådär. Men han var iaf på bra humör idag och lagom pigg! Han har dock svårt att sätta bakbenen under sig i galoppen och därför är han lite svår att styra och har svårt att hålla galoppen i hörnen. Jag vet iaf vad vi ska träna!

Annelie tog kort så dom kommer upp senare eller imorgon, om jag hinner! Måste slå in julklappar och massa..

Ridlektion, Brunte

Ridlektionen på Wiebo var jätterolig idag! Jag hade Brunte. Som Sofia skrev red vi barbacka och gjorde lekar typ och övade på att sitta upp och av. Jag och Brunte vann leken vi gjorde en gång och kom tvåa en gång, hehe. Såå mysig är han.

Lektion med Walle

Var sjukt rolig lektion idag på Wiebo. Red korsnings ponnyn Walle och det gick så himla bra. Vi red barbacka och gjorde lekar till häst. Verkligen en super lektion. Jag valde Walle för att jag ville ha en variation och han är så j*vla mysig. Tror jag kommer rida han mycket till våren, perfekt storlek är han! Liten D ponny :)
Maskerad hoppningen 2008

Sjukling..?

Usch, känner mig inte alls bra. Fryser trots att jag har massa kläder, är typ skakig och förkyld. Vill ABSOLUT INTE vara sjuk på julafton. Idag åker jag iaf till stallet, men om jag inte mår bra ikväll åker jag inte dit imorgon. Åh, vill inte vara sjuk!!

TRÖÖÖÖÖTT

Asså jag orkar inte. Var uppe till ett igår och jag vaknade nyss. Är så jävla trött, men om en i familjen skriker i telefonen är det inte så svårt att vakna..

Ska chilla till halv 11 och sen ska jag äta en ordentlig frukost och sen packa ner något att äta i stallet. Annelie har med sig kameran!

Uppe med tuppen

Ligger i min säng, vaknade tio över sju idag.. Första lovdagen och allt. Hade tänkt att sova till minst nio! Menmen ibland vill inte hjärnan det som kroppen vill, haha. Som Sofia har berättat ska vi till stallet sen. Annelie följer med idag igen! Jag tänkte träna intervaller idag och sen ska jag borsta honom ordentligt. TTYL

Underbara ponny, jag älskar dig!



Imorgon

Imorgon åker jag, Joanna och Annelie till Brännås kvart i 12. Tänkte köra slut på henne riktigt ordentligt imorgon, Annelie ska hjälpa mig! Mycket trav och galopp arbete. När jag kommer dit blir det att fixa mat, mocka osv. Sen tar jag in Tilly, fast jag släpper henne i paddocken direkt och låter henne springa av sig lite och myser. Sen så rider jag henne och sen i slutet så provar Annelie. Kul! Senare på kvällen så blir det ridning på Wiebo.
H            U             M               O               R

Julshopping + julpynt

Har nyss slått in lite julklappar och kommit på några riktigt bra rim! Tycker det är så mycket roligare att ge paket om det är rim. Klädde julgranen med mamma till jul musik. Så himla mysigt! Har faktiskt ganska mycket julkänsla nu. Älska jul!

När jag och mamma var i Alingsås så strosade jag runt i mina nya ridskor för att dels gå i dom och dels för att dom är så jävla snygga. Mamma tror att hon ska köpa ett par likadana eller liknande som jag kan ha i skolan. Sjukt snyggt enligt mig. Men i allafall. Hittade julklappar på 5 minuter typ, jätte nöjd! Sen så fick jag en sjukt snygg klänning också. Senare när vi var istappar så gick vi till coffee house och fikade. Jätte mysig dag!
Nu så sitter jag framför datorn och måste strax fixa min säng och gosa lite med Vilgot. Imorgon så ska jag, Joanna och Annelie till stallet. Så himla mysigt. Men ses såklart innan dess. Ha det gött!

Haha, film från idag..


Ni glömmer..

..väl inte FRÅGESTUNDEN?

Bildbomb, Brännås Gård 21 dec

BILDER FRÅN HAGARNA:
BRIGHTON LÖS I PD:





JAG OCH BRIGHTON:







ANNELIE OCH BRIGHTON:




Har inte fått alla bilder av Annelie än för dom är sjukt sega, kanske lägger upp några söta på Tilly senare!

Brighton - 21 dec

Jag och Annelie red en stund var. Han var på världens tråkigaste humör idag. Envis och allmänt jobbig. Han ville varken gå på spåret eller volter eller något, haha han har sina dagar.. Men efter en stunds envishet av mig så gick det mycket bättre! Han var ganska seg men han fick ganska mycket snöstyltor så jag tror att det berodde lite på det också.

Imorgon ska jag träna galoppintervaller med honom. Tror jag rider ett varv i skritt och ett i galopp kanske sju gånger eller något, det blir nog ganska lagom.
Smakprov från idag, förbered på stooooor bildbomb!!

Dag 18 – En favorit

En favorit..resa var när jag, pappa, min bror och min pappas dåvarande flickvän åkte till Kenya. Kenya ligger i Afrika. Det var så himla roligt och verkligen en upplevelse. När vi kom till hotellet var det runt 40 grader(?) och när vi kom till poolen var det så himla fint. Det var vatten gymnastik då så det var så himla go musik. Vi åkte till Kenya höstlovet 2008 och vi kanske ska dit igen. Jag hoppas verkligen det! Vi åkte bl.a till national parken och bodde på ett annat hotell där som var sjukt eftersom det var djur överallt utanför hotellet. Hotellet var mitt i national parken så det var elefanter och andra djur som gick utanför. Det var underbart och jag längtar tillbaks!




Jul shopping

Ska strax iväg med mamma till Alingsås för att julshoppa och klä granen. Peter kom hem med ett par ridskor och shortchaps, men det för fel chaps så han ska byta! :) Skulle egentligen hänga med Disa till stallet för att ta kort men ska städa..
Lägger upp bilder ikväll.
Frågestunden hittar ni här!

Dag 17 – Betydelsefulla låtar

Finns inte så många betydelsefulla låtar till mig. Men kan lätt börja gråta till en låt om det är en film samtidigt. Men betydelsefulla låtar? Nej.

Frågestund



Den som ställer flest frågor får en bildlänk och får gästblogga(om man vill). Om man ställer riktigt många frågor har man chans att vinna en överraskning värde 100 kronor. Märk frågorna med Sofia, Joanna eller Båda

Vi accepterar inga frågor förren det är slut.

Gammalt tv-spel

Jag och Sofia hade inget att göra så vet ni vad vi gjorde? Vi tog fram ett gammalt (läs: mycket gammalt) Nintendo 64! Ett tag spelade vi det as mycket, kan inte fatta att vi inte tröttnade (?) Haha. Vi spelade iaf några spel, James Bond, Diddy Kong och Donkey Kong. Sofia ägde mig på Diddy Kong och jag ägde henne på dom andra. Inte så jättekul faktiskt, men lite innan Sofia blev sur.. Här är ett collage med bilder!

Planering

Det här är min planering för den här veckan. På Onsdag ska ju Disa rida, blir kanske något hinder. Men eftersom hon inte är så duktig att hoppa med ryttare på kan vi ju inte förvänta oss så mycket. På Torsdag ska jag jag skritta över bommar och trava/galoppera lite. Men mest skritt. Johanna testar henne lite också. På Söndag blir det en mysig uteritt.

Gör en header nu!

DISAAAAAAA!! GÖR EN HEADER TILL OSS NU!
Den ovanför är sjukt snygg, gör en likadan typ =)


Reflexbootsen

Jag köpte ju ett par reflexboots i torsdags. I storlek M. Men dom visade sig alldeles för små igår. Så vi ska se om man kan byta dom till ett par L eller XL.

Men täcket passade perfekt! Bästa köpet, helt klart!
Luddet var också bra, lite kort dock på bredden..

Joanna sover hos mig idag

Börjar klockan 09.00 imorgon, så det räcker att vi går 08.50. Sååå nice♥

Dag 16 – Min skola

Min skola är en ganska liten skola på cirka 500 elever. Från 6:or till 9:or. Jag går i 8:an i en härlig klass. Gillar den jätte mycket, kunde inte få en mycket bättre. Jag gillar dom flesta lärarna. Jag går i enhet B, men på rasterna har jag möjlighet att träffa andra människor som går i andra enheter. I våran skola så får man gå fritt, eller vad man säger. Om vi har en rast på 15 minuter, kan vi lika väl åka till Lerum, om man nu hinner det, haha. Nej, men ni fattar.

Svar på tal

Svar: Ja, det gör han! Men varför är du anonym? Hade vart kul att veta vem du är och varför du vet vem Brighton är? =)

Brighton - 19 dec

Idag gick allt så bra det bara kan! Jag och Brighton gör framsteg tillsammans varje gång nu, såå kul! Först longerade jag lite för att han skulle få springa av sig lite. Efter det red Emma och det var sjukt kul, höll på att kissa ner mig för att jag skrattade så mycket! Hon red i kanske tjugo minuter och sen satt jag upp. Han har så sjukt kass kondition min lilla sötnos. Han orkar knappt ett varv i pd innan han behöver sakta av! Så jag ska börja träna massa intervaller. Iaf så gick det bra att rida och han drog varken ner huvudet i galoppen eller stack iväg trots att jag red på det vanliga bettet.

Bildbomb

Gick så himla bra idag med Tilly. Hon var enkel att ta in och ut från hagen. Enkel att sitta upp på och snäll att rida. Hon busade inte alls mycket och var lugn. Jag är jätte nöjd. Emma fick rida Brighton och det var första gången hon red så ni kan ju gissa om det såg roligt ut? Hur kul som helst var det i allafall.
Duktig!
Bus ponny!
Och jaaa, jag skrattade ihjäl mig när Emma red..

Hoppning + tävling

Nu ska vi göra ordning oss och sen ska vi åka till stallet. Ska hoppa lite med Tilly idag. Sen klockan 3 ska vi åka till Toleryd och tävla en clear round. Massa bilder och filmer kommer upp senare, så håll utkik!!


Lördagen

Ligger i Sofias säng med Sofia och Emma. Har varit en jätterolig dag. Fick köpt julklappar till alla förutom Sofia, det ska jag göra på måndag. Så det är jätteskönt att slippa tänka på det nu! Jag, Sofia och Emma har haft kul och spelat massa spel, blandannat monopol i ungefär tre timmar som jag vann stort, haha. Imorgon åker vi till stallet tidigt och direkt efter till julklappshoppning på Toleryd. Emma har med sig sin kamera så räkna med bilder imorgon kväll.

Test

Hästtestet!
Alla hästmänniskor fyller i det!

~ Hästarna ~

Första hästen du red var: På någon ponny ridning. Men ordentligt så var det den 30 april 2007
Hur gammal var du när du red första gången? Liten, haha.
Hur många älsklingshästar har du haft? 10 om jag ska vara petig.
Vad hette den/dom hästen/hästarna? Betty, Russin, Fatima, Brunte, Angelo, Bay, Walle, Cheyenne, Brahe och Felizia

~ Utrustning ~

Hur många...
ridbyxor har du: 5, men använder inte alla.
hjälmar har du: En
ridjackor har du: 3
säkerhetsvästar har du: 1
ridskor har du: Inga
ridstövlar har du: Ett par
Vilken färg var dina första ridbyxor: Gröna, så snyggt..

~ Vad har du gjort inom ridningen ~

Hoppat [x]
Ridit dressyr [x]
Skänkelvikning/sidvärts [x]
Galopperat [x]
Töltat [ ]
Hoppat utomhus [x]
Ridit på egen hand [x]
Testat voltige [x]
Suttit på en häst som skenat [ ]
Tappat kontrollen över hästen helt [ ]
Ramlat av [ ]
Bakdelsvändning [x]
Framdelsvänding [x]
Ridit dressyrprogram [x]


~ Hästraser ~

Jag har ridit...
en fjording [x]
ett arabiskt fullblod [x]
en korsning [x]
en welsh [x]
en tinker [x]
en shire [ ]
ett engelskt fullblod [x]
en islandshäst [ ]
en shetlandsponny [x] (kommer dock inte ihåg, haha)


~ Upplevelser till häst ~

Har du ridit långritt med övernattning: nej
Har du ridit långritt med fika: nej
Har du ridit islandshästar på turridning: nej
Har du gått på ridläger: ja
Har du ridit utomlands: jao
Isåfall, vart någonstans:Holland, Belgien och Marocko
Och hur var dom hästarna/hästen, och hur var stället: Holland: Mysig fjording. Ville inte gå sist i ledet.
Belgien: Red western. Red först självständigt i ridhuset. Men hästen ville inte gå, så det fick bli halt hela tiden. Men sen så red vi ut, och hon var helt crazy. Vilken känsla. Satt helt stilla i sadeln och allt var så underbart. Andra gången jag red där var hon likadan. Marocko: Vill jag knappast tänka på. Det gick åt skogen rättare sagt. Den hästen  jag red var heeeeelt galen. Jag skojar inte. Den galopperade snabbare än Arns häst. Shit. Det gick i 150 i halv öknen. Det var en arab så ni kan ju gissa..



Dag 15 – Det här får mig att må bättre

Familjen och vänner får mig alltid att må bättre. Speciellt min mamma. Men nära och kära vänner får mig också att må bättre. I allafall dom vännerna man kan vara riktigt öppen mot. Jag oroar mig väldigt mycket och då är det bra att ha min mamma nära hands eller en mobil så att man bara kan dra iväg ett sms om man inte mår så bra. I nu läget mår jag toppen, men det finns saker som man är deppig över, så då behöver man stöd!

Elsas värld

Den här boken önskar jag mig i julklapp, och hoppas verkligen att jag får den! Sofi Fahrman vet verkligen vad hon gör när hon skriver boken. Hennes tidigare bok var verkligen en hit! Fick låna den av snälla Emma. Elsas mode hette den och var verkligen super. Den är verkligen värd att läsa! Så jag hoppas att jag får fortsättningen av den. Om jag får Elsas värld så ska jag självklart lägga in en recension.

Tävling?

Tänkte dra en liten röstning om det är någon idé att lotta ut ett schabrak. Vill ni? Är onödigt om det inte är någon som vill.

@Sofia

Sitter i Sofias säng med magen full av mackor med underbart god ost! Skolan var chill. Bara två skoldagar kvar nu, TAGGA LOV! Så sjukt skönt, har planerat massa kul med roliga människor och massor med häst. Idag ska jag till pappa, ska vara hemma hela kvällen och bara mysa med familjen, vilket jag älskar.

Imorgon på morgonen ska jag först städa ut hela kaninburen ordentligt med Lina. Det behövs det med ibland. Sen lite mer på förmiddagen, typ vid elva, åker jag till Brighton. Alexandra skulle bort och frågade om jag kunde ta honom, och såklart kan jag det! Men hinner inte vara där alls länge för vid kvart över tolv tar jag och Sofia tåget till Allum och köper julklappar. Efter det möter vi upp Emma och åker hem till Sofia och är där hela kvällen och sen sover där! Fullspäckad dag med goa vänner. Därav kommer det bli lite bloggning från min sida men ska försöka lägga upp någon inlägg iaf.
Jag, Emma och Sofia i Frillesås sommar 2010 ♥




Till skolan

Nu drar jag strax till skolan. Idag har vi Franska, EA, NO och idrott. För er som har careface.
Efter skolan är jag med Joanna och senare ikväll ska jag på föreställning på Göteborgs opera. Då kommer förmodligen dagens outfit. Ni får ha det så bra så länge!

Betyg

Detta blir första terminen för mig med betyg. Vi har s.k betygssnack då vi pratar med lärarna vi har i varje ämne om vilket betyg dom har satt och varför, så att man är förberedd när man öppnar sitt kuvert. Jag är hyffsat nöjd med mina betyg, vet dock inte i idrott, musik och slöjd. Jag har än sålänge fått ett mvg, i so, vilket jag är grymt glad över! Jag hoppas även på mvg i idrott. För mig är betyg en självklarhet som jag tycker att man borde få från det år man börjar på högstadiet. Vad tycker ni om betyg? Ger det för mycket press?





Dag 14 – Mitt favoritminne

Guuuud vad svårt. Men ett härligt minne är väl när jag hämtade mitt första husdjur, Crokett. Helt underbar känsla. Pirrade i hela kroppen och var så himla förväntansfull. Ett annat minne är när jag och min kusin var i Kläppen. Det var hur grymt som helst. Jag har så många minnen, så det är svårt att bara välja ett! Sen var det hur grymt som helst att bada med Felizia på ridlägret, det är verkligen ett minne!
Crokett, världens bästa kanin.

Ridlektion, Merlyn

Herregud vilken rolig lektion!
Hoppning stod på schemat inför dagens lektion och vi fick själva bestämma hur vi ville hoppa. Vi valde omhoppning och barbackahoppning! Jag hade ju Merlyn, så mysig är han. Han rids på pessoa då han är lite (läs: mycket) pigg. Och då rids han ju på andra ringen, men jag frågade om jag fick rida på den stora och det fick jag, så det blev en liten utmaning. Haha, och pigg var han! Han gjorde typ piaff på stället innan vi skulle galoppera. När vi skulle rida barbacka kom jag upp utan sockerbit! Haha, stolt! Jag tänkte på det vi lärde oss igår om form. Tänkte inte ett dugg på om han krökte nacken eller inte, men var riktigt noga med att han skulle trampa under sig ordentligt och bära upp sig med ryggen, och det fungerade riktigt bra!

Shopping

Var som sagt på Hund och Häst idag och var där i cirka en timma. Jag blev verkligen jätte nöjd! Hittade ett super sött täcke för 150 kronor, som egentligen skulle kosta 500 kronor. Det var prima nytt och jätte fin kvalité. Sen köpte jag ett par reflexsboots och ett grönt ludd. Allting i grönt. Allt detta är till Tilly såklart :)

Såklart får ni bilder!
Bilderna ger inte rättvisa! Allting är i grönt, så himla gulligt.

@School

Sitter i skolan vid en dator med Sofia. Har nyss fått reda på mina betyg i matte och no, haha vg i matte och g+ i no. Är nöjd med matten men inte med no:n! Menmen, får kämpa nästa termin! Sen efter skolan åker jag och Sofia till Lerum som sagt. Hoppas på att jag hittar ett schabrak till Brighton. Ska även fixa en julklapp i Lerum. Har faktiskt inte köpt en enda julklapp än! Men ska göra det på lördag.

Jättebra att ni kommenterar massor och statistiken går uppåt, då blir det jätteroligt att uppdatera!


Efter skolan

Efter skolan drar jag och Joanna till hund och häst i Lerum. Jag ska inhandla ett bett till Tilly och kanske något mer om jag hittar! Senare idag ska vi rida på Toleryd. Hoppning, jag hoppas jag får Baron!

FILM


Dag 13 – Min favorit tvkanal

Min favorit kanal är ingen kanal. Utan det är webbtv. Jag bara älskar det! Man kan titta vilken tid på dygnet, när som helst! Hur praktiskt som helst. Men om jag måste välja en kanal blir det väl kanal 5 för att Desperate Housewives går där. Dock inte längre. På webbtv just nu tittar jag på dom 3 serierna som jag nämnde i förra avsnittet. Och jag skojar inte när jag säger att jag är INNE i Paradise Hotel. Seriöst, jag typ halvgrät när JP grät i detta avsnittet. Fyfan..

Bloggar jag läser

Hehe, blev lite sugen att lägga in bild på vilka bloggar jag läser när Sofia gjorde det.

Det här är alltså bloggarna jag har i bokmärkesmappen. Dessa bloggarna läser jag varje dag, plus några till jag kikar in på ibland. Bloggarna tittar jag in på ungefär 2-4 gånger per dag, haha jag älskar att läsa bloggar!

Mina rutiner

Tänkte visa lite/berätta lite om hur jag gör när jag går in på datorn.
1. Sätter på datorn, går in på facebook.
2. Går in på bilddagboken.
3. Tittar min mail.
4. Tittar bloggarna
5. Bloggar
6. Ser på Paradise Hotel, Ung och Bortskämd eller Rebecca och Fiona
7. Går in på msn

Detta gör jag varje gång jag går in på datorn, oftast. Jag tittar bloggarna minst 2 gånger per dag. Så om du har mig som läsare, så är jag riktigt flitig! Läser andra bloggar då och då(alltså inte bara dom som är på bilden). Och såklart dom som kommenterar här!

Torsdag 16 dec


Teori

Hade som sagt teori idag, och det var så himla lärorikt. Pratade om bl.a rätt form. Herregud! Det är ju verkligen hur svårt som helst. Jag tror inte det är så många i den här åldern som får en häst i korrekt form. För hur många är det inte som håller på med händerna? Nu förstår jag att jag är ganska bra på väg att få en häst i korrekt form. Men fortfarande lååångt kvar. Jag ska kunna få vilken häst i form, och hästen ska inte bara kröka på nacken. Utan den ska höja ryggen, trampa ordentligt under sig, hitta balansen, och själv, komma i form och kröka på nacken. Äntligen har jag hittat ett mål. Nu ska jag uppnå detta!

Teorilektion

Idag var det teorilektion istället för vanlig ridlektion på wiebo. Var lite skeptisk först, man vill ju helst rida men det var jättekul! Jag lärde mig massa bra saker, både att ha användning för när jag rider på ridskolorna men även när jag rider Brighton. Vi lärde massor om rätt form, hur dom ska gå och skillnaden mellan korrekt form och bakom lodlinjen. Verkligen lärorikt!

Vi såg bland annat lite på en film av Kyra Kyrklund, super duktig ryttarinna!

Veckans bild


Varje vinnare får en bildlänk i våran meny! Så glöm inte skriva er bloggadress om ni har någon.

Bra/dåliga inlägg

Tänkte göra som många andra gör i sina bloggar. Skriver vad dom tycker är roligt/tråkigt att läsa.
Roligt att läsa:
- Åsikts inlägg, inte för många så att man tröttnar.
- Roliga collage med bilder. Inte gamla bilder, eller bilder man redan har haft.
- Snygga collage med outfits. Inte för många outfits och inga fula collage
- Frågor till läsarna
- Dagens outfit
- Dagens ridpass i bilder och text. Dock inte varje dag, blir väldigt tröttsamt då

Tråkigt att läsa:
- Beklagar sig eller hackar på läsarna
- Långa ridpass, eller om vad man har gjort idag tex
- Inga bilder

Ett måste är också att gå in på bloggarna som kommenterar. Inte vara ett stort ego och bara skita i att kommentera andras.



Sista godisen = d e p r i m e r a d


KL mössa

ÄLSKAR denna mössan, den står högt på min önskelista i jul. Både snygg och sjukt skön och antagligen varm. Någon som har den?




15 dec

Sitter med en påse godis bredvid mig, nyttig som jag är.. Gott iaf! Förut var vi och åkte skridskor med skolan. Det började bra med att jag och Sofia missade tåget, haha. Vi var inne på sött och gott och när vi kom tittade Sofia klockan. "SHIT, TÅGET GÅR OM 5 MINUTER!" Så vi sprang över hela torget bort till stationen och då ser vi tåget där och tänker fan, nu missade vi det. Men det väntade där i några minuter och vi precis när vi började springa mot det igen åkte det. Så jag ringde mamma och frågade om hon skulle någonstans och just då skulle hon till jobbet. Så hon körde oss. Det var inte jättekul precis att åka skridskor men jag ramlade inte någon gång, hahah!
En bild på mig och Sofia från i sommras!

Dagens fråga


Hur många dagar i veckan rider du?


Flying Amanda

Jag tänkte berätta lite om min absoluta favoritponny genom tiderna, nämligen Amanda. En brun korsnings c-ponny. Med vit bläs. Hon var den första ponnyn jag red på Toleryd och den första ponnyn jag hoppade med. Jag minns det som igår när jag hoppade 65 cm och var så sjukt stolt. Hon gnäggade alltid när jag kom och jag red henne nästan jämt. Jag minns att inte alla fick rida henne för hon var känslig och pigg.
En dag när jag kom till stallet var hon borta. Hon var gammal och hade pensionerats. Jag var så ledsen, jättelänge. Skrev till och med en dikt till henne som jag har kvar, haha. Hon lärde mig så mycket och jag utvecklades på henne. Men jag vet att hon har det bra där hon står i fina stora hagar med många kompisar. Hoppas jag får träffa henne igen!

Dags för DH


Dagens ridpass - Brighton

Idag har varit den helt klart bästa dagen på länge! Allt har varit bra. Skolan var rolig, vi har bara 2 läxor och allt gick sjukt bra i stallet idag. Som Sofia skrev så red vi ut först en sväng. Det var lite mörkt men jättemysigt! Hade massor med reflexer så det gick bra. Brighton var pigg och glad och det funkade super att rida på pessoa som jag håller på att testa på honom då han är väldigt stark ibland. När vi kom tillbaka till stallet så fixade och det var allmänt mysigt. Sen tittade jag på Sofia och Tilly i pd och det var det sötaste jag har sett någonsin! Tilly följde Sofia vart hon än gick. Och en stund efter det gick vi ner med Brighton och släppte honom en stund först och sen red vi barbacka lite var. Sååå mysigt var det och det gick faktiskt riktigt bra, han blev lite stark i slutet eftersom vi hade vanligt tredelat bett. Han är världens absolut bästa ponny, är helt förälskad!

Dag 12 – Något du älskar

Jag älskar att vara i stallet. Jag tycker om lugnet och att bara vara sig själv. Att umgås med hästarna och vara med kompisar. Eller bara vara själv. Pyssla om hästarna, göra mat, mocka osv. Jag bara älskar det! Orkar inget långt inlägg då alla som läser det här inlägget, redan fattar hur det är att vara i ett stall. Fantastiskt!

Stallet

Gick så sjuuukt bra idag! Red ut med Tilly! Hon var så himla snäll och gullig. Vi red i cirka 20 minuter, en fin och mysig runda. Skrittade och travade. Sen när vi kom tillbaka så hoppade jag av och sen hoppade upp igen, och hon stod stilla! :D
Sen så pysslade jag om henne. Hon är så jävla charmig, hon pussade mig i ansiktet! Men i allafall. Sedan gick jag ner med Tilly till paddocken och gjorde lite frihets dressyr. Hon var BÄST!! Hon travade och skrittade efter mig hela tiden. Och stannade när jag sa stanna, hon var helt underbar. Massa godis!
Sen så red jag och Joanna barbacka på Brighton. Han var galen, var nära på att ramla av 3 gånger! Herregud. Men kul var det. Bästa dagen på länge♥

Planer

Tisdag: Rida ut med Tilly en liten sväng. Sen rida Brighton lite, om jag hinner.
Onsdag: Bara vara hemma. KANSKE hänga med Joanna till Lerum. Sedan teori på kvällen.
Torsdag: Åka till Göteborg, till Second Saddle. Sen ha avslutnings ridning.
Fredag: Sova över med Emelie och Annelie.
Lördag: Julhandla med Joanna och sen sova med Joanna och Emma
Söndag: Upp till Tilly. Sedan tävla på Toleryd.

Mycket planerat i veckan. Men gud vad roligt!

13 dec 2010, Lucia

Hejsan svejsan. Sorry för min kassa update, har varit upptagen hela dagen varje dag typ. Igår var vi ju i stallet och det hände väl inget speciellt, en vanlig dag i stallet helt enkelt. Jag och Sofia filmade små snuttar som antagligen kommer bli en film som kommer upp här någon dag. Så håll ögonen öppna.
Idag var jag först på min lillebrors luciafirande på hans dagis efter skolan och efter det åkte jag till min moster med mamma, mormor och Anna och Maria. Tradition typ.
Imorgon drar vi till stallet igen, så räkna inte med bra uppdateringen imorgon, heller..

13 dec 2010, Lucia

Hejsan svejsan. Sorry för min kassa update, har varit upptagen hela dagen varje dag typ. Igår var vi ju i stallet och det hände väl inget speciellt, en vanlig dag i stallet helt enkelt. Jag och Sofia filmade små snuttar som antagligen kommer bli en film som kommer upp här någon dag. Så håll ögonen öppna.

Idag var jag först på min lillebrors luciafirande på hans dagis efter skolan och efter det åkte jag till min moster med mamma, mormor och Anna och Maria. Tradition typ.
Imorgon drar vi till stallet igen, så räkna inte med bra uppdateringen imorgon, heller..

Tävling hos Olivia Gustavsson

Tävlingen hittar du HÄR!

Dag 11 – Mina rädslor

Jag är rädd för väldigt mycket. Vilket varken jag eller min familj uppskattar. Jag är väldigt rädd för skräckfilmer och har sett för många. Vilket har gjort att jag har för mycket fantasier. Lost tycker jag är läskig. Vilket det är inte många som tycker. Jag kan t.ex. inte somna om jag har sett Lost. Jag kan se saker framför mig om jag har sett en skräckfilm eller en lite läskig film. Jag har inga direkta rädslor. Eller jo. T.ex. att någon utan mina nära och kära ska dö, flygplans krasch, bli ensam eller att någon ska komma och överfalla mig. Det är mina rädslor. Har många fler, så många att jag inte orkar rabbla upp dom. Nåja. Jag är inget psyk fall. Lovar ;)

Måndag

Hej! Igår gick det inte så bra. Tilly fattade inte riktigt longeringen, tyvärr. Sen släppte jag henne lite i paddocken och skulle sitta upp men då rymde hon. Så gick upp med henne till stallet. Sen gick jag och Joanna ner tillsammans och då gick det bra. Satt upp direkt och red i 5-10 minuter. Ville sluta när det gick bra. Sen så myste vi bara med henne. Kul! Vi hade ingenting att göra sen så hon fick springa av sig igen. Sen satt vi på söta Brighton i boxen. Myyyys var han!!
Imorgon så ska jag rida Brighton och rida ut med Tilly. Jätte kul♥

Nu är jag med Emelie och Annelie och snackar med Sara!

Dagens ridpass - Brighton

25 minuters skritt med bommar. Berättar mer imorgon, för nu är jag trött!

Dag 10 – En bild på dig förra året och en från i år

25 oktober 2009, maskeradhoppning på Walle. Kom ihåg att det inte gick så väldigt bra! Jätte lerigt i paddocken, och jag galopperade. Vilket gjorde att han rev ett hinder, men det var understa bommen, så jag fick clear round ändå. Värsta rundan i mitt liv än så länge, typ!
2 oktober 2010, maskerad hoppning på Felizia. Gick super, den här rundan! Sjukt roligt. Berömde henne högt efter varenda hinder eftersom hon är så osäker, och så klarade hon det! Bästa rundan!

Utställning

Nu sticker jag och Joanna på utställning med Wilma! Utställningen ligger i Bergum, så det är hyffsat nära. Den börjar klockan 9 men vi åker 8. Det ska bli jätte roligt!

Hur ofta jag rider..

Jag rider två gånger i veckan på ridskola, på Wiebo och Toleryd. Jag tycker det är jätte bra att rida på två olika för då har man möjlighet att ha 2 olika åsikter och andra hästar. Dom ridlärarna jag rider för heter Pernilla och Tove. Båda två är sjukt bra ridlärare! Men om jag måste välja så är Tove bäst. Hon lär ut väldigt bra och säger exakt vad hon tycker och tänker och är också rolig! Wiebo är ett litet stall innan Hindås. Det finns 12 hästar och ponnys. På Wiebo anordnar man många uteritter, privatlektioner m.m när det inte är ridlektioner. Det tycker jag är jätte roligt! Min favorit heter Felizia. Toleryd är ett större stall med 16 hästar och ponnys. Där har jag ingen stor favorit. Men om jag ska välja blir det då Bay. Han var helt underbar att rida. Men har ju inte ridit när så mycket än. Anordnar mycket tävlingar. Dock nästan bara clear rounder, och ingen valfri höjd..
Jag rider på Onsdagar och Torsdagar.
Annars har jag Tilly också. Henne får jag rida hur ofta jag vill. Men jag har ridit henne än så länge 1 gång bara. Men det blir garanterat mer. Jag har löshoppat henne 3 gånger också. Jag har söndagar som bestämd dag, än så länge. Men det kommer nog bli någon/några fler dagar.
Imorgon ska jag troligtvis rida ut med Joanna. Då kommer ägaren gå bredvid så att jag får se hur hon beter sig ute. Spännande..
Tilly
Cheyenne(Wiebo)
Angelo(Toleryd)

Julklappstips

Parfymer
Kokböcker
Handukar
Smink
Hudvårds produkter

Snart

Snart så kommer en film upp här på bloggen, så håll utkik!

Dag 9 – Det här hade jag på mig idag

Jätte tråkig outfit idag. Men det är chill! :)
Linne - New Body
Kofta - Bikbok
Jeans - Lee

Tävling hos Nellie

- JAG ÄR MED & TÄVLAR PÅ WWW.NELLIEBERNTSSON.BLOGG.SE
OM FIN JULKLAPP VÄRDE 500 :-!!!

*         *           *            *

Inlägget hittar du här!



Vem bär den bäst?

Lägger upp en "vem bär den bäst?" som alla andra gör!
Hilary Duff eller Marley Shelton?
Jag tycker Marley Shelton :)

Nu ska jag titta på dagens avsnitt av..


Lördag, 11/12-10

Ligger i sängen med en söt Goa bredvid mig. För er som inte vet så är det mammas kompis jakt golden retriever som vi passar ibland. Vi har ju två egna hundar men dom sover aldrig i min säng, men Goa gör det! Hela natten varje gång! Sjukt mysigt. Idag ska jag slappa och ta det lugnt och sen ikväll har min farfar 80-års fest, hehe. Jag måste förbereda Wilma inför utställningen imorgon! Klippa klor, klippa lite päls och borsta och fixa iordning transportburen. Hörs senare.

Hos Elsa

Hej! Är alldeles tjock i magen nu. Ätit en halv Ben & Jerry och har en halva kvar. Har också ätit 100 gram choklad, så känner mig inte i topp trim nu. Har varit en grym dag/kväll så länge och jag har skrattat så jag har dött! Har sjungit högt till kareoke på Spotify. Sjukt kul!
Ska strax göra ordning oss för att sen ligga och snacka, tror jag. Ha en bra kväll!
Ointressant inlägg


HAHA, FAIL

Hittade denna bilden när jag tittade igenom massa, haha vafan gör jag!?


Bra sits?

Satt och tittade på lite bilder på min sits. På denna bilden tycker jag att jag har riktigt bra sits ↓
Några fler där jag tycker att min sits är bra/ ganska bra ↓

Såhär nyttig är jag just nu..


Jay eller Minnah?

Själv håller jag på Minnah, har gjort det sen slutaudition och tänker inte svika henne haha! Men jag tror faktiskt att Jay kommer stå som segrare. Vem tror ni/ vill ni kommer vinna IDOL 2010?



Outfit


Svar

Hej Emma! När man länkar och "bestämmer" namnet själv så skriver man tex, "inlägget hittar du HÄR". Då markerar du antingen hela meningen eller ett specifikt ord och så trycker du på ikonen till höger om "HTML" som i sin tur är till höger om där man lägger in bilder. När du trycker där kommer det upp en liten ruta och i fältet där det står "Länkens URL" så skriver du hela adressen till tex. våran blogg. Och sen väljer du om rutan ska öppnas i samma fönster eller ett nytt där det står "Mål". Sen klickar du på infoga och då är det en länk.
Hoppas att du fattar och lycka till =)

Dag 8 – Mina syskon

Jag har ett "riktigt" syskon som heter Henrik och han är 18 år. Han fyller 19 den 3 januari. Sen har jag en "låtsats" bror som är 10 år. Han fyller 11 den 16 juni. Emil heter han. Han bor hos oss varannan vecka. Han passar mig perfekt, haha. Lugn men himla rolig! Henrik är världens bästa bror även fall jag hatar honom ibland! Men det kallas väl syskon kärlek eller?
Jag och Henrik♥

Ingen uppdatering

Hejsan! Blir ingen uppdatering från min sida idag. Sover hos Elsa :)

Ridlektion, Merlyn

Nu sitter jag nyduschad efter en svettig men riktigt rolig ridlektion. Vi hade som sagt gymkhana och det var sjukt kul! Jag och Sofia kom i samma lag (som tur var, haha..) och även Emma + en mamma som red istället för sitt barn. Merlyn var faktiskt ganska seg, han som alltid är jättepigg! Men i slutet vaknade han till och galoppera as snabbt. Vårat lag vann, såklart. Sista grenen så skulle vi springa med hästen, krypa under ett hinder, sitta upp snabbt, runda ett stöd och hoppa hindret på tillbaka vägen. Haha, jag red iväg direkt när jag hade kommit upp, jag struntade i tyglar och stigbyglar, HAHA!

Nu..

Så ska jag byta om till ridningen och äta(TAGGA)taggtråd. För nu ska vi rida gymkhana och mitt lag ska vinna!!! Ska rida Baron, som jag har sagt i varje inlägg, känns det som! Jag hoppas att jag och Joanna kommer i samma lag, annars kommer antingen jag eller hon vara så sura att vi skippar att blogga. Och det vill ni ju inte?
Byt bara ut hästen till ett tjockt russ och ryttaren till mig. Så blir det kanon!

Strax

Om en stund väntar gymkhana med sötponnyn ♥


(igår) Ridlektion, Lavendel

Vi började rida fram i ridhuset för att sen gå ut i pd. Inne var hon lite seg men direkt när vi kom ut blev hon jättepigg! Hon drog ner huvudet i galoppen och var på väg att bocka, haha. Vi hoppade inte alls högt utan tränade på bra vägar och bra tempo. Man fick själv välja om man skulle rida i trav eller galopp. Jag valde trav då Lavendel blir väldigt pigg och kan vara lite svår att kontrollera, så jag satsade på att få så bra vägar som möjligt. Vägarna är jättenöjd med, dom blev verkligen perfekta. Dom flesta iaf. Hon stannade dock oväntat en gång men det var för att jag hade för lite stöd på yttersidan och efter att jag ändrade det så stannade hon inte mer.

Dag 7 – I min handväska

Jag använder bara handväska om jag är i stan eller något liknande. Vilket jag inte är så ofta. Så jag har inget speciellt i min handväska. Men om jag åker någonstans är det väl plånbok, tågkort, solglasögon, spegel och läppglans som finns där. Annars inget speciellt!

Eftersom det är ett sådant tråkigt inlägg bjuder jag på 2 bilder!
Haha, så ser jag ut när jag pluggar! ;)

Plugg

Nu ägnar jag dom här 2 timmarna till plugg som är kvar innan ridningen! Ska plugga franska och SO. Segt. Ska också äta och byta om innan, haha.
När jag var ute med Vilgot, så var han så himla söt när jag släppte han i världens djupaste lös snö. Han bara sjönk ner. Sen så grävde han med nosen och så lekte han där jätte länge. Så söt!



Second Saddle

Det är många som har tipsat om Second Saddle på deras bloggar nu så jag och Joanna tänkte att det var dags att åka in till Göteborg för att titta!
Ska få pengar av ägaren till Tilly för att köpa ett till bett. Det var jag själv som ville ha det, för att jag ska kunna byta då och då, eller om jag känner att hon är för stark för mig eller något. Sen ska vi kolla på schabrak för att köpa! Kommer bli jätte kul. Har tittat på deras bilder på hemsidan och det verkar riktigt fräscht! Har aldrig varit i en second hand butik förut så det ska bli spännande! Här hittar ni deras hemsida!

Onsdag

Hej! Slutade 12 idag och åkte direkt till Tilly med Joanna. Gick väl sådär. Nej usch. Radera förmiddagen tack? Allt gick piss. Tilly var super snäll som vanligt, lite för pigg med tanke på att det är en ny häst där. Men med insläpp, stress osv. Nej usch!! Vi löshoppade i allafall, hon hoppade 80-90! Duktigt. Skriver inte mer för jag anser att det inte är så intressant.

Efter Tilly så åkte jag och Joanna till Wiebo. Min dag räddades!! Red Felizia och hoppade. Gick super! Hon var dock konstigt seg. För mycket snöstyltor :(

Dag 6 – En ny bild på dig själv och 10 faktan

1. Jag skäms oftast inte. I allafall inte över mig själv. Jag kan göra helt crazy saker utan att bry mig efteråt. Jag tycker det är sjukt kul att driva med folk, som tror att man är seriös. Det tycker jag är jätte kul!

2. Jag älskar djur, allt från zebror till sköldpaddor. Jag tycker om alla sortes djur, men inte insekter!

3. Jag är en riktigt gottegris. Jag äter allt som är onyttigt som kommer i min väg. Om jag ser något gott, wips så är det borta!

4. Jag är väldigt lat av mig. Och det är jag inte stolt över!!

5. Jag saknar fotbollen, önskade att det var en annan dag och en annan tid.

6. Jag har väldigt svårt att leva i nuet. Alltid är det något om 1 vecka om är mycket mer roligt än det som är idag. Jag längtar ALLTID. Det går aldrig en dag utan att jag längtar. Att leva i nuet ska bli mitt nyårs löfte.

7. Jag är total förälskad i ridning och hästar! Jag älskar att rida och jag älskar hästar. En väldig stor del av mitt liv känner jag!

8. Jag läser miljontals bloggar. Så himla roligt. Har bloggarna som favoriter så det är enkelt att hitta!

9. Familjen är det bästa jag vet. Även fall jag är sur på dom ibland, men det hör till :)

10. Jag är duktig i skolan, inte för att skryta. Men jag tycker jag är ganska duktig i skolan. Jag pluggar och får bra på proven. Det är oftast alltid VG eller MVG som gäller på proven!

TÄVLING

Inlägget hittar du HÄR!

Dag 5 – Min dag

  • Gick upp
  • Åt frukost
  • Tittade på julkalendern
  • Klädde på mig
  • Gick och mötte Joanna
  • Gick i skolan
  • Kom hem
  • Städade Vilgots bur
  • Städade trappan
  • Fixade min dator sladd(som Vilgot bet sönder..)
  • Satt vid datorn
  • Tittade på Paradise Hotel
  • Åt hamburgare
  • Tittade på Ung & Bortskämd
  • Titta på Desperate Housewives
  • Sova

Desperate Housewives

Snart är det dags för några utav dessa vackra kvinnorna att ta plats i mitt liv! Världens bästa serie som jag har följt så länge jag kan minnas!



7 december

Hejhej! Har varit lite sådär halvkass update från min sida så förlåt. Men det har varit jättemycket i skolan nu! Svenska inlämning, läsa klart en tjock bok, matteprov på torsdag.., massa tyska glosor osv. Jag har faktiskt varit grym på att plugga denna veckan, känner mig glad! Ingen press eller stress nu, super skönt och man kan vara i stallet mer, super! Imorgon ska jag och Sofia till Brighton och Tilly efter skolan, ska verkligen försöka komma ihåg att ta med mig systemis! Jag har insläppet imorgon också.

Hööks vs Tretorn & Hunters




Som ni redan vet/ser så härmar Hööks andra märken. Visst, det kan vara okej. Men det får inte gå i överstyr. T.ex. Tretorn, men ser ju på Hööks att dom vill att dom ska likna men ändå inte. Jag tycker dom från Hööks är snygga, men det känns ju lite fail när dom är så lika Tretorn. Sen Steeds är väl ingen höjdare jämfört med Hunters. Steedsen är ju överdrivet likna Hunters. Om jag var rik hade jag både köpt Hunters och Tretorn. Men om man vill fynda kan man ju köpa Steedsen och Active CRW. Men om jag kunde så hade jag självklart köpt dom "riktiga". För dom är så sjuuukt mycket snyggare!


6 dec

Hej. Blev så sent igår, och var tvungen att kolla på Ung och Bortskämd, haha.
Först kom vi till stallet. Mockade, fixade mat och hälsade på hästarna. Sen så gick vi ner till paddocken och tog fram hinder. Sen så tog vi ner pigga Tilly. Hon knuffades inte eller någonting så det är jag nöjd med. Sen så skulle vi då löshoppa. Skulle ju egentligen longera men hon var så pigg så då tänkte jag löshoppa istället. Det gick super! Hon slutade på 80 cm. Hon tyckte det var jätte kul. I slutet var hon så trött att hon skritta eller stod stilla. Så då passade jag på och mysa med henne lite i paddocken. Väldigt mysig var hon. Följde efter mig lite. Men sen tog jag upp henne till stallet och tog in henne i boxen. Då red Joanna, men Tilly var så j*vla svettig att jag var tvungen att ta ner henne igen för att skritta av henne lite för hon flåsade så himla högt. Så då tog jag ner henne, men sen efter några minuter började hon puffa och bråka lite så då tog jag upp henne igen så att det skulle sluta bra. Då tittade jag på Joanna lite efter och skrattade så himla mycket. Brighton var super pigg så det såg så jäkla roligt ut.
Efter Joannas ridpass/springa i paddocken så tog jag ut Tilly i stallgången och ryktade henne, försökte få bort svetten men det gick inte, haha! Så la på ett svetttäcke och passade på att byta grimma, till en lite jul passande grimma! Hon blev jätte söt. Det roliga var att hon först inte ville att jag skulle hämta henne från boxen igen, för att hon trodde att måste gå in till paddocken igen. Hon var sååå himla trött. I slutet myste jag med henne och då pussade hon mig överallt, till och med i ansiktet. Så himla gullig. Sen så kvällsfodrade och putsade och sen var dagen slut! Jätte bra dag, då allting gick perfekt!
Titta bilden längst upp till höger, svettig?
Just det! Hon är så himla valpig/busig och charmig. Så en äkta Tilly måste ju absolut hämta upp ett grimskaft i munnen som hänger på staketet och galoppera iväg. Men en äkta Tilly släpper också det när Sofia säger till, hahaha!♥



Skriver

Skriver om dagen imorgon!! Måste sova nu.

Dagens ridpass - Brighton

Hejsan svejsan i lingon skogen!
Var i stallet hos Brighton idag, egentligen har jag ju inte honom på måndagar, men världens bästa ägare som han har säger att jag får åka dit när som! Så jag och Sofia bestämde oss för att åka dit idag. Han var extra mysig i stallet men lite sur när jag skulle sadla, han ville nog vara kvar inne med sina kompisar, haha. Men iaf så kom vi ner till pd och jag satt upp och han var lugn oså. Men sen gick vi ju förbi den superläskiga bäcken och då var man tvungen att galoppera så att jag inte fick stopp och bocka, HAHA! Jag red en liten stund men han ville bara sticka hela tiden och var as jobbig och slängde med huvudet. Så jag bestämde mig för att sitta och släppa honom lite istället. Och jädrar vilken överskottsenergi han hade! Helt galet! Han sprang runt och bockade och hade jättekul, och såklart rullade han sig också. När jag hade tagit in honom så fixade jag och Sofia massor och gick och småplockade och putsa träns oså, hur mysigt som helst :D

Stallet

Ska dra till Tilly om en halvtimma med Joanna. Ska longera, mocka, kvällsfodra, fixa mat och mysa. Ska bli jätte kul. Joanna ska rida så blir nog lite bilder senare! Men nu måste jag plugga franska innan stallet, annars blir mamma inte så glad..
Ha det bra så länge!
Bild från igår, sötis!

Dag 4 – Vad är kärlek

Jaa du. Vad är egentligen kärlek? Kärlek kan vara till djur, sin familj, kompisar, släkt och sin pojkvän/flickvän enligt mig. Men kärlek kan också vara till saker som natur tex. Jag älskar kärlek på alla sätt och vis. Man blir så glad av att älska någon! Jag älskar mina vänner, min familj och djur! Det är underbart, tänk vad tråkigt att inte bli älskad eller inte älska någon. Det är ju en egenskap i sig. Jag har ganska enkelt för att älska, men inte så att så fort jag hittar en kompis så älskar jag den, som vissa gör. Tycker bara det är omoget, det är ingen kärlek enligt mig. Detta är i och för sig vad jag tycker. Säger som Annelie: Kärlek är vad man själv gör det till

Dag 3 – Det här åt jag idag

Frukost: Gröt
Lunch: Lax med pesto och bulgur (smaskigt)
Middag: Fläskkotlett, potatiscroketter och sås
Efter middagen: 2 lussebullar, oboy, juice, mörkchoklad och clementin(..)



Dagen

Dagen har varit så himla rolig! Tilly var väldigt mysig. Men ridningen gick väl inte som jag hade tänkt. Det gick först knappt att komma upp för att hon inte stod stilla. Sen fick hon sina ryck. Halv stegra, börja galoppera utan anledning, inte gå framåt osv. Så ridningen är jag inte nöjd med. Men allt annat var så himla mysigt. Fixa mat, mocka, ta in från hagen.. Det roligaste var nog när jag och Joanna skulle hämta en häst som heter Ajbe. Han var ensam för att det är bara 3 stycken hästar (såååå mysigt). Och det enda han ville var: IN! Så det gick som det gick. Jag och Joanna drogs med som 2 små vantar. Men har aldrig skrattat så mycket. Herregud. Vi glömde bort tiden när vi hade så roligt så i 5 timmar var vi där. Tvättade svansen, klippte svansen, klippte manen och gjorde lite annat. Jag och ägaren bestämde att jag ska lära känna henne lite från marken och att hon ska röra på henne så mycket hon kan så att hon blir lugnare och lugnare. Så vi får se hur det går! Ska löshoppa på onsdag och bara mysa med henne och sen på söndag ska jag longera.

Dagens ridpass - Brighton

Först och främst vill jag säga att jag är sjukt glad över denna ponnyn, kunde inte bli bättre! Han är helt underbart mysig, rolig att rida och söt som socker. Och han galopperade till mig i hagen, hehe kanske berodde på att jag hade mat..?

Ridningen då, skrittade fram lääääänge då han var väldigt pigg och det var första gången vi red tsm med Sofia och Tilly. Hahah, Tilly var halvt crazy, Sofia får berätta. Det stod två hinder framme så vi la ner bommarna så vi red lite över bommar, Brighton var jätte duktig och lyfte på benen. Första gången jag travade fick han typ damp och började galoppera så jag inte fick stopp på honom. Fick göra pyttesmå volter så att han skulle stanna. Han jobbade på ordentligt iaf och trampade under sig och gick i lite sisådär halvform.
Efter vi hade ridit så flätade jag om hans långa man, haha det tog ungefär 1 och en halv timma tror jag? Sjukt jobbigt. Ska ha honom på onsdag igen och då står de löshoppning på schemat, kulkul!
HAHAHA, SJUKT KASSA BILDER!!

IDOL 2010


Hemma

Nu är jag hemma från Klädesholmen. Igår åt vi världens godaste julbord, jag är egentligen inte så mycket för julmat men Klädesholmens julbord är riktigt bra! Vi sov som sagt över och det kommer antagligen upp bilder ikväll. Hinner inte ladda över dom nu för jag måste fixa en macka och byta om till stallet. Ska ju till Brighton idag! Det kommer upp ett collage från IDOL strax.

Så bra ♥

En musik video från serien Rebecca och Fiona. Den serien är så himla bra! En reality serie som går på svtplay. Jag beundrar verkligen dom tjejerna! Så himla fina och sköna verkar dom! Värd att se, titta in på deras blogg också!

Dag 2 –Dig och dina vänner i bilder

Jag och min käraste vän Audrey

Jag och min vän Klara på hennes ponny Cooga

Jag och min vän Jennifer på ridläger 2010

Jag och världens bästa Joanna i Frillesås 2010

Jag, Emma och Joanna i Frillesås 2010

Jag, Emelie och Sara utanför mitt hus

Jag och Sofia utanför mitt hus

Jag och Elsa

Det får bli dom här bilderna för den här gången! Tog dom nyaste, dom andra bilderna har jag på den andra datorn! :)

Klockren kommentar..

Klockren kommentar från Elsa:
e: VÄÄÄNTA, bläddra upp
s: vad?
e: vad ÄR det där den har på fötterna?
s: gapflabb

Jag & Elsa

Hej! Dagen har varit grym än så länge! Har varit så jävla kul, skrattat så jag nästan kissat på mig. Jag & Elsa har kommit på en grym låt också.
Tugga tugga tuggummi, det är ju jätte bra
När du tuggar tuggar tuggummi, då mår du jätte bra
När du inte tuggar tuggummi, så mår du inte bra
Så tugga tugga tuggummi, hela jävla dan'!

Jätte rolig dag iallfall. Men än är Elsa kvar! :) Vi har gått ner till centrum och köpt godis i typ 1 timma. Så snabba är vi! Nu ska vi gå ut med Vilgot! See you.

Fynda!

Här är riktigt smaskiga priser från Hööks! Mycket rea och fina saker. Ni som inte förstår så är det röda rea och det svarta det "orginala" priset.

Film

Här är en film från ridlektionen med Alf för 2 veckor sedan. Som sagt. Han gick inte fram, därav den kassa sitsen!

Idag

Godmorgon! Har legat i sängen i typ 2 timmar nu eller något. Ska strax titta på julkalendern och sen äta frukost. Sen måste jag duscha och göra ordning mig för jag antar att Elsa inte kommer alltför sent. Kanske slänger upp en dagens outfit senare. Ha det bra så länge!

Ridlektion, Tittut (2/12-10)

Tänkte berätta lite om ridlektionen i torsdags. När vi kom dit så anmälde vi först och främst oss till julklappshoppningen. Jag tog Merlin, världens mysis!
Merlin!
Åter till lektionen, vi hade då liten fyrkant som det kallas och när vi kom ner till manegen var jag inte ett dugg sugen på att rida Markus, så jag frågade Emilia och hon ville byta och det ville hon, så jag fick bebis Tittut istället. Det gick sjukt bra med framdelsvändingarna och jag fick faktiskt till tre bakdelsvändningar! Tycker det är sjukt svårt att få till bra! Han var jättemjuk och fin i vänstervarvet men ganska stel i höger. Så jag jobbade med ställning ganska mycket och till slut lossnade han ordentligt och gick i ganska stadig form. I galoppen kunde jag korta väldigt mycket så det kändes jättebra!

Dålig update

Förlåt för sjukt kass update från min sida! I Torsdags var det ju ridning (ska berätta om den snart) och efter det åkte jag till pappa. Igår funkade inte mitt internet för en på kvällen/eftermiddagen och då åkte jag och mamma för att äta på restaurang och se på IDOL som igår vi i Göteborg. Det kommer ett inlägg om det lite senare när jag har laddat över bilderna. Sjukt mysig och rolig kväll med älskade mamma.

Idag ska jag på julbord med pappas familj på Klädesholmen. Var där förra året och det är sjukt mysigt. Är inte så där jätte mycket för julmat menmen. Vi ska även sova över där, men jag tar med datorn och ser om det kanske finns internet, hehe. Kanske blir en och en annan bild också.
Imorgon ska jag till den här snyggingen! Så kul :D

30 dagars lista...eller?

♥ Dag 1 – Presentera mig själv.

Jag heter som ni redan vet, Sofia. Jag bor i en liten ort som heter Floda och går i Alléskolan. Min klass är helt underbar och jag tycker om alla! Jag är en väldigt social person som älskar att prata. Jag är väldigt nyfiken av mig. På vardagarna gillar jag att umgås med både människor och djur! Jag älskar djur, det är det bästa jag vet. Speciellt gillar jag hästar som ni kanske redan har märkt? Jag är en riktig datanörd och älskar att titta på bloggar. Jag följer 12 stycken flitigt, och kollar in på några stycken ibland. Jag rider 2 gånger i veckan, men nu har jag troligtvis hittat en medryttarhäst så då kommer jag rida 3 gånger i veckan. När jag hinner fler dagar så rider jag mer.
Med andra ord är jag en hästgalen, social, glad tjej som gillar att äta! Haha. Jag är heller inte blyg och kan skrika mitt ute i stan. Hoppas ni har fått en liten närmare bild på mig!



Shoppat!

Hej! Dagen var varit väldigt trevlig! Johanna är glad som alltid, vi skrattade mest hela tiden! Har ju shoppat som sagt idag. Shoppade för hela 392 kronor, jag dööör! Pank nu ju. En rykt skrapa kostade lixom 50 kronor. Jag menar, seriöst?!?

Här är i alla fall grejerna jag köpte:
Vantar från Equipage
Kanin godis
Julklapp till Clear Round
Ryktskrapa




Test

Dagens låt: All the above
Dagens dusch: Ingen
Dagens frisyr: Toffs
Dagens smink: Inget
Dagens händelse: Ingenting, eller ah. Fick ju världens skrattanfall om det räknas?
Dagens planer: Lerum med Johanna
Dagens vill ha: Julafton!
Dagens saknad: Inget :)
Dagens drog: Mobilen
Dagens tråkigaste: Slöjden
Dagens dricka: Vatten
Dagens köp: Inget än så länge.
Dagens mat: Någon äcklig skolmat.
Dagens sjuka: Inget
Dagens mående: Glad!!


FREEEEDDDAAAGGG!!

Hej! Äntligen Fredag säger jag bara! Gud vad skönt. Helgen kommer bli väldigt nice. Idag ska jag ju vara med Johanna och dra till Hund och Häst. Sen på Lördag ska jag vara med en härlig tjej vid namn Elsa. På Söndag drar jag och Joanna till Tilly och Brighton. Mysig helg.

Men nu måste jag göra ordning mig, ska gå om 6 minuter och har inte klätt på mig eller borstat tänderna, häääärligt, haha.
HA EN BRA FREDAG!

Ridpass - Angelo

Hej! Red utan underställ och jacka idag, skönt! Red Angelo idag igen. Var tyvärr inte så sugen på honom. Vi gjorde lite fram och bakdelsvändningar. Det gick bra. Det bästa var galoppen då han var super enkel och korta och härligt lätt att länga. Så det är jag nöjd med! Anmälde mig till en Clear Round innan ridpasset den 19:nde med Baron. Ska bli kul. Jag ska ha Baron dom här 2 gångerna som är kvar, det ska bli jätte kul då han inte blir riden ordentligt så ofta. Sporrar och lång spö, check!

Imorgon skulle det egentligen bära av till Hööks med Johanna, men det blir Hund och Häst i Lerum istället. Nära och bra! Senare ska hon vara hemma hos mig antar jag. Nice.
Men nu ska jag duscha och göra ordning mig och titta på PH.

Ridning snart!

Sitter i Sofias säng och ska plugga lite tyska medans hon byter om till ridningen. Jag har världens mysigaste skidstrumpor på så jag lär inte frysa, hoppas jag inte iaf. Jag uppdaterar inte efter ridningen idag tror inte, för jag ska till pappa och har inte med mig och våran stationära är paj. Så vi hörs imorgon!

3 saker jag gillar

Skriver 3 saker jag gillar som Karin hade gjort på hennes blogg.
1. Att mysa med min kanin. Jag älskar det verkligen! Han är så himla mysig och efter att jag har klappat honom så slickas han alltid. Så snäll är han! Jag gillar också att bara titta på honom när han göra sina hyss! Han är en riktig buspelle och har verkligen mycket knäpp energi.

2. Felizia. Hon är verkligen världens mysigaste ponny. Jag är helt total förälskad i henne! Hon är fin att rida dressyr på, rolig att rida ut på och en utmaning att hoppa. Passar mig perfekt. Gillar att vara bestämd så detta är verkligen en ponny för mig. I spiltan är hon verkligen en surmaja. Hon bits och sparkas och allt vad det är. Men är man bara bestämd kan man faktiskt stå där med huvudet i famnen och mysa. Jag älskar henne!

3. Att bara vara hemma. Utan bekymmer. Det är faktiskt skönt ibland att skippa kompisarna och bara vara hemma med familjen. Jag gillar att vara hemma själv och sitta vid datorn. Tänka bara på mig själv. Äta middag med familjen och se på tv med dom. Det är jätte mysigt tycker jag!

Random bild från julen 2009



Torsdag

Hej! Vaknade vid 7 idag, åt frukost och tittade på julkalendrn. Så himla mysig! Skolan var jätte rolig idag, massor med roligt folk! Nu är jag hos Joanna och senare idag ska vi rida. Idag står liten fyrkant på schemat med Angelo♥ Ska välja Baron till nästa gång! Ett litet russ, kul! :D
Sötis Baron!!

Ridlektion, Brunte

Ridlektion var så sjukt mysig. Vi red där under bar himmel i mörkret. Utan några lampor i skogen, bara reflexer. Det var sån otroligt härlig känsla när vi galopperade snabbt som vinden. Jag red Brunte, världens mysigaste kille asså. Haha, han hade istappar i skägget och på bogen när vi kom tillbaka, stackarn. Jag red utan några krav, hade bara så grymt kul. Och tack vare världens bästa skor frös jag inte ett dugg om fötterna!

Dagens fråga

Skulle vara kul att se hur gamla ni är som läser våran blogg! Så dagens fråga blir:

Hur gammal är du?





Ridningen

Tjolahopp! Red ju ut. Fick välja mellan teori och rida ut. Red min lilla älskling, Felizia. Hon var super pigg! Jätte fin i galoppen och traven :') Ville dock mest rida på skoj, tog inget seriöst direkt. Det var så himla mysigt men det var kaaallllt! Men jag frös i och för sig bara om fötterna. Har dom i ett par tofflor och under täcket just nu. Red under klar himmel! Roligt ridpass. Imorgon blir det ÄNTLIGEN manege♥
Puss!

Snyggt


Nu bär det

Nu bär det av till Antarktis! Skämt åsido. Ska som sagt rida ut idag. Ska rida om 25 minuter så ska fixa mig nu, haha. Har underställ och tjock tröja, brrr. Jag kommer frysa!

Medryttarhäst

Joanna: Jag letade runt överallt på både hästnet och medryttare.nu i ungefär ett halvår, lite mer. Efter ett tag lade jag även in en annons på hästnet. Jag mailade alla som kunde tänkas vara möjliga. Jag mailade även till folk jag kände och olika stall. Ett tag efter att jag hade lagt in min annons så kontaktade en mig. Angående 2 hästar. Dom var till och börja med 180+ och kostade 150 kronor per gång. Dom stod på Nääs. Jag tyckte det var för dyrt och dom var för stora. Sen visste min kompis en som behövde en medryttare. Då kontaktade jag henne. Det var då Simpan och ni vet ju hur det gick med honom.. Men nu har jag äntligen hittat en till ponny som står i Lerum med bra bussförbindelse. Mitt tips är att ta kontakt med så många personer du vet och kanske hänga upp en lapp i ett stall. Det kan vara bra att lägga ut en annons också.

Sofia: Jag har gjort som Joanna. Vi kom väl på det där samtidigt att vi var sugen på medryttarhästar. Först hittade jag en ponny som hette Santana. Verkade mysig osv. Men han var i Gråbo + att han reds in i western. Dom hade heller ingen paddock och ägaren verkade väldigt oseriös. Efter det så lade jag ner och tittade inte runt lika mycket. Lite senare så kollade jag runt igen. Var en som kontakta mig om en promenadshäst i Aspenäs, men det var för långt för att åka och kostade för mycket. Nu så var det då ägaren till Tilly som kontaktade mig. Jag får hoppas att det går vägen, även fast hon var galen! Jag hoppas att du hittar en medryttarhäst! Lycka till!!

1 December 2010

Hejsan! Sitter i Sofias säng och ser på medans hon städar Vilgots bur, hehe. Vi ska snart titta på julkalendern, så sjukt mysigt. Jag missade i morse, tänkte faktiskt inte på att det redan är första december. Men jag ska försöka att komma ihåg det tills imorgon.

Lite senare så ska vi rida, uteritt står på schema för dagens lektion. Det kommer nog bli riktigt kallt men jättemysigt. Jag tror jag kör på dubbla underställ, dubbla strumpor (eller ett par tjocka), ridtummvantar och snow boots. Då blir det nog helt okej ändå.
Föresten så fyller min kära vän Disa år idag, grattis! ♥
Jag och Suprice på ridlektion 2 september 2010, hösten försvann.. Eller?