Horseshow

Tagga sönder till mitt första år på Horse Show med världens bästa Joanna! Ska bli sjukt kul. Vi ska gå imorgon och det kommer bli så roligt och mysigt. Hoppas på att få träffa några av Sveriges bloggerskor också och kanske den snygga Jacob? ;)
Det kommer mest bli spontan köp. Men 2 saker jag ska leta efter är hjälm och ridbyxor. Annars blir det nog schabrak, strumpor, spön osv. Hoppas på att få en Goddiebag också i bloggmontern.
Tagga!

The funeral

Drar till stallet idag med Joanna efter skolan. Sjukt tråkigt att det är så halt. Man kan ju knappast släppa dom i paddocken.. Jaja, antar att Tilly får en s.k. vintervila nu. Men själklart ska jag upp och mysa med henne och fixa och så. Kanske blir att jag longerar eller tar en promenad med henne. Hoppas verkligen att snön försvinner snart!

Tävlar hos ponnysanning

Länk till inlägget: http://ponnysanning.blogspot.com/2011/02/tavling_21.html#comments
Här hittar du Hööks hemsida

Tävlar hos ponnysanning

http://ponnysanning.blogspot.com/2011/02/tavling_21.html#comments
Hööks

Tävlar


Tävla här

ÅRE

Är i Åre för tillfället. Är ganska kallt här uppe. Men det är super mysigt. Imorgon blir det skidåkning hela dagen tror jag. Ska köpa med mig ännu lite Ben & Jerry (har ätit 2 stycken den här veckan). Är det sportlov så är det :D


Tävling hos Karin Warnmark!


Var med och tävla du också, du hittar tävlingen HÄR!

One piece

Önskade att jag hade 1000 kronor i reserv fickan. Synd att man inte är rik..

Skola

Drar till skolan strax. Ska bara fixa ordning mig lite till. Idag så är det chill på dillen. Ska packa till åre<3 och städa kanin buren. Annars är det bara mys med la familja antar jag. Ses senare, troligtvis..

Bloggpaus, kind of

Nu är det så här att varken jag eller Sofia har sådär jättemycket motivation och ideér till att blogga, och eftersom att Sofia åker till Åre nästa vecka så får bloggen "vila" lite. Jag slänger upp något inlägg då och då när jag vill blogga, inte när jag känner att jag måste. Ha det gött så hörs vi!

Wiebo

Idag så är det ridlektion på Wiebo som gäller. Jag och Joanna kommer antagligen välja sist för att vi är nya i gruppen :(
Men i mina drömmar så får jag Felizia, haha. Men får nog vänta ganska länge till dess om jag inte rider igen och får henne. Jag vill helst hoppa eller något liknande idag. Skriver om ridlektionen ikväll.

Love, love, love


Dagens




Home

Kom ganska nyligen hem till pappa. Släppte just ut kaninerna lite också, man får ju passa på att ta ut dom när det går! Lite senare kommer pappa hem och då ska han hjälpa mig med matten. Har prov imorgon och är väl inte helt hundra på allt.. Som ni säkert har förstått så är matte inte mitt favoritämne och jag är inte speciellt bra på det heller. Det hjälper ju inte heller när man har en lärare som inte kan förklara så att man fattar, Sofia får hjälpa mig iställer, haha! Menmen, får se det positivt och verkligen försöka behålla mitt vg :)
Ska strax äta en macka med jordnötssmör (ovanligt? nä) och kolla lite bloggar och så. Sen ska jag kolla på älsklingsOC. Så bra är det. Boxen kom igår!

Tisdag

Ska göra franska nu hos Joanna, sen drar vi hem till mig och fixar och donar. Sen så blir det stallet! Är så fruktansvärt halt ute i paddocken och för mörkt att promenera. Så det får bli vila för båda små liven idag. Blir bara massa mys och kvällsfodring.

Trickfilm

HAHA. Gjorde en film från när Joanna filmade mig när jag gjorde trick med Tilly(bra mening där Sofia..). Så jäkla ful musik så det finns inte. Men det fick bli exempel musik..


Johanna Eklund


Åh, älskar min skrivbordsbakgrund


Titta vad som damp ner i brevlådan idag!

Haha, kass bild menmen. Blev dock jävligt besviken på själva boxen. Dom brukar vara tjocka och jättesnygga men denna var sjukt ful och jättetunn. Dom hade tydligen kommit på ideén att lägga två cd i samma fodral så iställte för 6-7 småfodral var det bara tre. Dåligt..
Såhär snygga är dom andra!
Min stora *hosthost* samling med boxar! Imorgon kommer förhoppningsvis en till goding!

Outfit


Bilder

Åhhhhh, älskar denna bilden!
HAHHAHAHA, sexigt!
Ja, vad ska man säga? Såhär kan det bli när Brighton biter tag i bettet och springer. Tyck vad ni vill, men som ni ser är tyglarna inte ens helt sträckta, så kom inte och säg att jag drar honom i munnen, haha!

Fixat

Har just fixat massa hyllor och sånt där i mitt rum, nice blev det! Johanna har även skickat lite bilder från när hon var med hos Brighton i Januari. Några underbaringar kommer upp här strax, även en outfit!

Audrey gästbloggar

tjaatjaa bloggen! oj, *hästbloggen*
hoppas allt är bra med er!! Sofia är hemma hos mig nuu och vi har käkat massa frön (läs: pannkakor med dumle, socker, smör och marabooou).
annars har vi bara tagit det löööngt och lyssnat på musica!
okej nu tänker ni, vem fan är detta mongot?

Jag heter Audrey Asseraf, hoppas ni inte har missat det.. Är snaaaart 15 år och går på Samskolan i götet.
Men bor då tyvärr i Floda. Lärde känna sofia för 5 år sen genom fotbollen och sen dess har vi varit ovänner...
Sofia kom hit idag för att plugga franska och få hjälp av hennes privatlärare (jag). Men det gick ingen vidare..........
Nej nu orkar jag fan inte mer... PUUUSS




heeeere I am

Min åsikt om ridskololor..

Jag har sett och hört massor nu att många ridskolor får tävla och ha egen utrustning på ridskole ponnys. Alltså tävla lokalt. Tycker det är riktigt surt att varken Toleryd eller Wiebo har en sådan möjlighet. Känns nästan lite "B". Hade velat gå på en ridskola där man får tävla, ha egen utrustning och lite fler aktiviteter. Är mycket roligare då! Wiebo har ändå lite tävlingar och många aktiviteter. Men man får inte tävla med dom lokalt. Sen på Toleryd så är det nästan bara clear rounder hela tiden. Jag vill komma någonstans! Tävla lite högre! Inte bara 65 cm..
På Clareberg. Enda chansen jag har hoppat utanför ridskolan. Hur kul som helst var det!

Överraskningen!

Ni som såg Ponnyakuten avsnitt 4 så gav Tobbe deltagarna en ledtråd vem som skulle komma. Och visst var det som dom trodde, Joe Labero!

Brighton - 6 feb

Uteritt med Sofia och Tilly som promenerade. Vi red ganska långt i bostadsområde, så mysigt var det och hästarna skötte sig exemplarigt förutom en liten insident i slutet av vår underbara tur. Brighton var jättepigg oh ville nog helsta av allt bara galoppera, haha. Men det fick han inte utan vi bara skrittade. Så skönt att det går att rida ut nu utan att hästarna halkar varje steg. Och sen när vi hade släppt ut hästarna i hagen igen så hade vi inget att göra. Så då kom vi på den grymma ideén att mocka hagarna. Haha, 5 fulla skottkärror med bara bajs så var vi helt genomsvettiga. Och då märktes det ingen skillnad i någon av hagarna typ, haha så onödigt! Sjukt mysig dag iaf och juste! Jag har lärt Brighton ett nytt trick. När jag viftar på handen typ och säger skaka så skakar han på huvudet, sååååå sött :'D

Älskling, du är värd mer än guld i mina ögon. Älskar dig obeskrivligt

Jenny Silver

Ni som ser Ponnyakuten vet säkert att det är Jenny Silver som är program ledare där.
Igår när jag såg på Melodifestivalen så såg jag när hon uppträdde! Hon var verkligen ingen höjdare på att sjunga.. Hon sjöng something in your eye. Svin dålig om jag ska vara ärlig! Hon var med förra året också, inte konstigt att hon inte kom med ;)
Ponnyakuten
Melodifestivalen 2010

Grenade

Som sagt. Paddocken var ISIG med stort I. Seriöst, kunde typ åka skridskor där. Så jag och Joanna bestämde oss för att ta en liten uteritt. Med broddar, täcke, träns och skydd var vi redo att gå. Joanna red på Brighton och jag gick bakom med Tilly. Vi red bland ett stort bostads område och det var hur mysigt som helst! I slutet på hem vägen började Tilly stegra och höll på -.-' Men jag sa till henne på skarpen och då gick det bra sen. Lite tråkigt att en sån sak kan förstöra lite av dagen bara.

Tävlar hos Topriders

Tävla du också här

Imorgon

Imorgon drar jag och Joanna till stallet tidigt. Får se om det blir någon ridning eftersom det ska blåsa så otroligt mycket. Annars kanske jag går en promenad med henne eller så löshoppar jag henne. Ska i allafall bli lika mysigt som vanligt! Intressant inlägg va?

Hiss

Att rida till musik. Så sjukt mycket roligare. Man blir mer koncentrerad, allting blir mycket roligare och det är inte så tyst. Jag hör knappt musiken när jag rider, för jag är så koncentrerad. Men det är ändå så jäkla mycket roligare. Man kan sjunga med, man blir mer taggad och så. Dagens hiss går till att rida till musik! Speciellt Grenade ♥

Outfit


Osv..osv..

Nu har jag sminkat färdigt mig och så, så nu drar vi till Landvetter för att titta på melodifestivalen och äta god mat. Alltid lika mysigt! Men nu ska jag ta några sprut med parfymen och sen är jag klar! See you!

Marley och jag

Nu tittar jag och Sofia på en av världens bästa filmer, Marley och jag. Såå bra är den. Om ni inte har sett den, se den! Men var beredd på att man sitter och hulkar och tårarna bara rinner, haha.


Lördag

Ligger i sängen nu och ska strax ta mig upp och äta frukost. Idag spenderas förmiddagen med Joanna. Runt halv fem så drar familjen till en annan familj och tittar på melodifestivalen och äter god mat. Blir bra uppdatering idag gissar jag på!
♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Diss

Dagens diss blir inte något om Hööks, eller om vädret utan om vojlockar. Usch! Fattar inte grejen med det. Det är så fruktansvärt fult. Visst, det kanske är skönt på sommaren. Men jag hade inte haft det! Det blir ju inte så att hästen mår så mycket bättre av det så att man måste/behöver använda det. Jag tycker schabrak är en självklarhet och skulle inte vilja byta ut vojlock eller att inte ha någonting under. Finns det överhuvdtaget någon mening med det?

Fredag

Kom hem från stallet för en stund sen och tusan vad roligt det var! Jätte mysigt och roligt. Det började med att vi typ gick runt lite och så. Sen så fixade vi Arraxi och gick ner till manegen. Så hoppade Disa. Som högst låg väl hindret på en meter ungefär. Jag tyckte det såg bra ut men Disa tyckte inte det.. Sen så fick jag sitta upp. Hon var helt underbar, fast väldigt trött. Jag hade korta läder(läs: väldigt korta) och red mest flumridning. Hoppade ett hinder på 50 cm kanske och jag typ hade inga tyglar och skänklade på, som sagt. Flum ridning. men sjukt kul var det! Sen släppte vi Arraxi i paddocken, och fan vad fart det blev på henne. Sprang runt som en galning, bockade och höll på!

Sen så gick vi upp till stallet. Då var klockan runt halv 10 så då var vi själva. Då berättade Disa massa skräckhistorier för mig. Fan vad rädda båda blev. Plötsligt hörde vi något vid dörren och vi typ tittade på varandra som om det var sista gången, haha. Då kom en tjej in som skulle till sin häst och vi skrek och blev rädda som fan! HAHA. Dagens. Mysigt var det i alla fall. Bilder kommer upp på Disas blogg tror jag.

Beställt

Har nyss beställt The OC säsong 1, fett nice :D

Joanna, Annelie och pluttis Sid

Efter skolan skyndade jag mig hem och slängde i mig två mackor och sedan bytte jag om och gick till bussen. På bussen mötte jag Annelie och så åkte vi till hennes söta medryttarhäst Sid. Först när vi kom dit så fixade vi maten, mockade och bytte tyglar osv. Sen tog vi in sötepöte Sid och fixade honom.

Annelie började rida och hon red kanske i 20(?) minuter. Jag tyckte det såg riktigt bra ut! Sen bytte vi så red jag, haha i början gick det sjukt dåligt. Sid är, enligt mig, väldigt klurig att rida innan man kommer på hur man ska rida honom. Men sen hade Annelie typ "lektion" för mig och gav mig massa bra tips och visade hur jag skulle göra och då gick det jättebra! Så mysig och rolig att rida är han ♥

@Disa

Sitter hos Disa nu och ska strax äta. Har suttit vid datorn lite och som ni har sett så har vi en ny snygg header av lilla söta,rara Disa. Sen ska vi till stallet(Nääs). Hörs senare!

Disas ponny Arraxi♥

Besök Disas blogg här

Ridlektion, Luna

Åh, idag stämde verkligen allt! Red Luna som jag tycker riktigt mycket om, förstår inte varför jag inte har ridit henne så mycket? I vilket fall som helst så hoppade vi olika kombinationer på böjt spår, jätteroliga övningar! Det gick jättebra både när jag skulle rida i kortare galopp och fler galoppsprång och sen när jag red i ett lite högre tempo och färre galoppsprång. Perfekt lektion helt enkelt. Dock var hon lite (läs: väldigt) pigg och blev lite stark emellan hindrerna.

Ridlektion, Luna

Åh, idag stämde verkligen allt! Red Luna som jag tycker riktigt mycket om, förstår inte varför jag inte har ridit henne så mycket? I vilket fall som helst så hoppade vi olika kombinationer på böjt spår, jätteroliga övningar! Det gick jättebra både när jag skulle rida i kortare galopp och fler galoppsprång och sen när jag red i ett lite högre tempo och färre galoppsprång. Perfekt lektion helt enkelt. Dock var hon lite (läs: väldigt) pigg och blev lite stark emellan hindrerna.

Torsdag

Idag står hoppning på schemat med Tittut! Spännande. Alla säger typ att han hoppar jätte stort. Så jag ska försöka att korta upp han och få ett bra flyt. Det är ett av mina mål idag och sen att jag ska rida ordentligt och fint. Hoppas det verkligen går bra för jag har längtat efter att få hoppa. Bara att vi alltid hoppar så himla lågt på Toleryd. Hindrerna brukar ligga på typ 50 som högst. Inte så kul då!
Joanna och Tittut :)

Plugg, plugg, plugg, plugg, plugg, plu..

Kom just hem till pappa och ska strax äta en macka med jordnötssmör. Under tiden ska jag plugga. Har sjuuuukt mycket som behöver göras (iofs är vissa till nästa vecka, men när man ändå har tid..). Men smart som jag är glömde jag det viktigaste i skolan, so grejerna. Hemprovet ska vara klart senast söndag. Så ja, helgjobb väntar. Super.

Det jag ska göra nu:
  • Hemkunskap, två sidor med ganska svåra frågor
  • Engelska, personbeskrivning på ungefär ett A4
  • Repetitonsuppgifter inför matteprovet nästa vecka
Detta är prio 1. Om jag har tid över kanske jag tar tag i no labrapporten också.. Som ni märker själva kommer det inte bli mycket update från min sida idag (ovanligt?) men jag ska försöka hinna så gott jag kan!

<333333

Gasch. Bruno Mars är så otroligt snygg och sjunger så j*vla bra!

Allum

Var i Allum idag med Joanna (och några goa pojkar i början). Sjukt kul och mysigt. Åt på Max och shoppade massvis. Lägger upp bilder och vad jag köpte imorgon. Kommer bl.a upp en outfit bild!
Idag var det ridning på listan. Red i avancerade idag igen och har äntligen fått tillåtelse att börja, KUL! Red Lavendel som var väldigt på tårna, men gick bra ändå. Nöjd med min ridning i allafall. Som sagt, Lavendel var väldigt pigg och ganska stark men det löste sig! Jag fick som jag ville tillslut!

Chill på dillen

Ska strax ner och ta en muffins och sen ska jag plugga SO och franska. Segt! Har ett stort SO arbete som ska vara inlämnat nu i veckan så det är lika bra att börja nu! Bloggar senare.
Måste bara lägga upp den här skoj headern som Disa gjorde till oss. Förresten så är hon sjukt duktig på att göra headers. Våran nuvarande är gjord av henne. Gå in på hennes blogg här.

Hästens form

Ett ämne jag är ganska säker på är form. Jag menar inte att jag kan mer än vissa andra men jag kan mycket för hur länge jag har ridit + min ålder.
Min åsikt om form:


Om jag hade ridit en häst varje dag(som är frisk, ganska ung och är ej färdigmusklad) så skulle jag kräva att varje gång jag skulle rida ett dressyrpass/markarbete så ska den gå i form. Och med form menar jag inte: krök på nacken. Utan jag menar: börja med bakbenen. Få dom under sig. Höja ryggen(och därmed svansen) och sen går det som en linje och hästen kröker på nacken. Men i och med att hästen kröker på nacken så ska den INTE gå bakom lodlinjen för då går den inte i korrekt form. Visst, i slutet av ridpassen brukar man oftast lägga hästen i en avslappnad form och då går den med näsan långt ner men fortfarande med höjd rygg. Med det att jag vill ha hästen i form när jag rider så betyder det att jag inte vill sitta på hästens ryggrad. För det gör jag om inte hästen går i form. Oavsett gångart eller miljö.

Här går hästen i en fin form även i galopp. Bakbenen trampar ordentligt undersäg och svansen är lyft (ser man dock inte så mycket i galoppen). Huvudet är inte heller bakom lodlinjen vilket är bra.
Några frågor?