Vlogg från igår!


Ridpassen

Blev en uteritt idag med Joanna. Red först vid vägen och sen mot flodala och rejsade lite där. Sjukt kul var det i allafall. Provade också att rida lite bredvid varandra och det gick också toppen. Red sen till en äng och bara satt och lät dom beta. En riktigt härlig uteritt. Videoblogg kommer upp senare.

Lektionen på Toleryd gick som den gick. Red Angelo och han hängde sig mycket i handen men han gick framåt bra och lyssnade bra bakåt. Hoppade och jag, Joanna och Emilia körde inte sådär jätte seriöst. Blev flängridning på hög nivå. Men det är också kul :D Hoppade i allafall en bana och det gick bra, dock taxerade han lite dåligt vissa gånger och jag följde inte riktigt med! Lite okoncentrerad maybe? ;)


Affie ♥


Comments.

Förlåt för så dålig uppdatering men jag tycker inte att det är ett dugg kul att blogga när man inte får någon som helst respons. Vi har ändå en del läsare, alltid på samma nivå varje dag, men ingen kommenterar eller ger respons på annat sätt. Nu vill jag heller inte att det ska vara så att man behöver "tigga" om kommentarer men det skulle ju vara kul att få några per dag iaf, haha. Men men, vi ska filma och videoblogga idag när vi är i stallet. Så det får ni antagligen se sen.

Tävlar hos PonnyochRyttare

Inlägget: http://ponnyochryttare.blogg.se/2011/april/tavling-2.html#comment
Jag tävlar hos PonnyochRyttare om ett Mountain horse schabrak.

Bilder - Jag & Amulett


I'm alright

Dom kommande dagarna kommer bli så soft i skolan och i vardagen! :D

Onsdag:
Har agenda dag i skolan så det är schemabrytande med inga lektioner. Efter skolan blir det antagligen att vara med kompisar och sen stallet.

Torsdag: Är ledig hela dagen för att jobba och tjäna ihop pengar. Behöver dock bara dammsuga soffan vilket är ganska nice! :D Ska rida ut med Joanna på morgonen och sen på kvällen blir det Toleryd

Fredag: Sova över med Emma och Joanna. Über mysigt. 

Lördag: Våra söta medryttarhästar och sen grillkväll med Joannas familj

Söndag: Liseberg med sjukt många kompisar och sen hoppning på Wiebo
Haha, depp ;)

Avramling

Tjenare! Cyklade upp till Lätta & Affie idag med Joanna. Red ut tillsammans för första gången och det gick helt amazing. Red först på Alfina och gick där glad och nyfiken. Vi travade på travbanan (oval) och det gick sjukt bra. När vi bytte hästar sen gick mina byxor sönder, haha. Pinsamt! Men Lätta var riktigt på hugget idag. Jätte kul! Galopperade hela tiden och jag ramlade av! Hon bockade av mig, fast jag landade på halvt på fötterna, men reste mig snabbt och fortsatte och trava/galoppera.

Sjukt mysigt var det i alla fall. Bästa medryttarhästarna ever!

Filmer - Joanna & Amulett


Fixxxx

Ska upp och duscha nu, fixa mig fräsh, sminka mig osv. Blir kanske en klänning idag? Eller maybe ett par shorts. Varmt är det i alla fall och mina ben behöver SOL! Ska umgås med mina underbara vänner idag tror jag och sen vid 5 kommer jag och Joanna hem och äter grillat. Nice. Blir nog lite chips och annat gott efter det. Ni får ha en underbar dag så ses vi snart!



Fail

Haha, den här filmen är faktiskt väldigt fail!


Påskafton

Glad påsk alla underbara läsare! Hoppas ni får en mysig dag med familj och vänner. Själv ska jag först vara hemma för "påsklunch" med familjen + farfar för att senare åka hem till Sofia och sova där! Vet inte om vi hittar på något ikväll elller bara är hemma och har det mysigt.

Här ser ni vad min lillebror har hållt på med hela morgonen, haha! Så sött.

Goodnight

Efter att ha kämpat i över en timme med att få över alla bilder som skulle beställas till FUJIdirekt ska jag nu sova. Fick beställt 112 styckern bilder! Haha, blev väldigt många men jag älskar bilder och hela mitt rum ska vara fullt av dom så :D

Godnatt, hörs i förmiddag!

Presentation

Fick ju som sagt reda på vilken häst jag ska hyra ett hela sommarlov igår. Blev lite paff då det inte alls blev som jag hade tänkt mig. Men när jag tänker efter blev det ännu bättre :D

Det är en valack som heter Hoffman på 152 centimeter i mankhöjd. Alltså en storhäst, vilket jag inte räknade med. Men ägaren säger att dom få centimetrerna som skiljer märker man inte av. Han är skäck och är född 2003, alltså 8 år. Han vill alltid göra sitt bästa, väluppfostrad och är super snäll. Det bästa är att han har gått med Rulett hela vintern nu så dom är best friends. Så det kommer inte bli några problem att rida tillsammans. Han verkar världens bästa ♥
Jag menar, hur charmig är han inte?



Dyrt

Vad tycker ni att gränsen för kostnaden på ett schabrak går någonstans? Själv tycker jag att gränsen för ett schabrak utan märke är 200 kronor. Därför tycker jag att detta schabraket från Hööks inte är värt 449 kronor. Tycker ni?

Underbart

Dagen har varit grym. Alla hästar var duktiga och skötte sig super. Vädret är sjukt skönt, jag har skjorts på mig. Ikväll ska jag träffa vänner och umgås med min underbara familj. Grillen är tänd. Livet leker.


Önskar att...

Jag önskar verkligen jag hade pengar nu. Kommer bli så otroligt mycket att köpa nu innan juni. Skolavslutnings klänning, skor, kläder, flugmedel till hästen, liseberg, presenter osv. En sak jag verkligen inte hade tackat nej till är detta:
Kostar 500 på hästnet. Gud vad jag vill ha det! Kan någon ge mig lite pengar? ♥

Rulett

Jag vet att iaf min kära vänner Disa och Annelie listade ut vilken häst jag kommer ha i sommar, kanske var det någon mer? Haha, fick ett sms av Disa där det stod: Tror du inte att jag gick in och letade som en jävla galning på någon bild som liknade den du la upp? Haha, hästen jag kommer få är iaf Rulett. Såhär står det om honom på hemsidan:

RULETT

RULETT

val, f -2004
154 mkh, brun
e. Rosett 600 E
u. Elo 3586 E
Öselhäst med full stam 

Info:
En fantastiskt snäll och trevlig häst, mycket vänlig i sitt sätt. Helt okomplicerad, lugn o trevlig att rida. Gärna till vuxen som vill rida ut mycket i skog o mark. Grundutbildad.
Verkar faktiskt hur bra som helst! Kommer ihåg att jag såg honom i sommras när jag var där och sa typ "gud vilken fin häst". Älskar hans tecken, 4 vita kronränder, det är typ det finaste jag vet! Perfekt storlek också, perfekt helt enkelt :D

Spännande

Ja...vilken häst ska jag hyra?

Dagens citat

If nothing goes right, go left.




Sommarhäst

Nu har vi fått reda på vilka hästar vi kommer få i sommar! Så kul! Mer får ni reda på imorgon eller senare ikväll!


Bilder - små hästarna

Dimma och Passe (Älgen)
Älgen
Steel (som förövrigt gillar att bita Sofia..)
Steel och lite av Duchessa

Imorgon

Imorgon =
  • Fortsätta träna respekt med Alfina.
  • Motionera Alfina (hur har vi inte bestämt än)
  • Antagligen rida ut lugnt med Amulett.
  • Hjälpa till att tömköra dom små.
  • Kanske tömköra Duchessa.

Känner att vi kommer få fullt upp, haha. Underbart ♥
Fina Duchessa!

Fixar

Håller på att plocka ner alla tavlor och alla grejer i mina hyllor osv i mitt rum. Mamma och Peter är iväg och köper färg och när dom kommer tillbaka ska vi börja måla i mitt rum! Det blir tre vita väggar och en svart och kanske lite snygga tapeter eller något annat på mina fula garderober som inte går att ta bort(!). Sen ska jag ha massa nya möbler och så ska jag framkalla massa bilder! Så kul :D

Bla. den här bilden kommer finnas i mitt rum.

Ont i ryggen

Vaknade i ett stall. Gick upp. Fodrade. Släppte ut hästar. Så när Annelie red. Packade. Gick till bussen. Åkte bussen. Kom hem. Åkte till prao plats. Fick information. Åkte hem. Åt. Tog bussen. Var i stallet. Mockade. Bytte vatten. Fyllde på hö. Hämtade Lätta och Alfie från hagen. Blev biten av Steel. Red ut med Lätta. Gick super. Galopperade och hoppade. Var mer än lycklig. Kom hem. Tömkörde Alfina. Fin. Gick ut och promenerade med Alfie och Lätta. Alfie hade 100% respekt. Sofia blev glad. Sofia var lycklig. Kom tillbaka till stallet. Ännu mer respekt. Tog ut till hagen. Lätta = ingen respekt. Alfie = massa respekt. Åkte till Wiebo. Fick Flizan. Red ut med Flizan. Red bredvid Joanna. Joanna hade Russin. Russin var galen. Hästarna tävlade. Galopperade. Galet. Kul.

Rolig dag. Amazing dag. Älskar dagen. Ont i ryggen. Punkt.

Pics

Åh, blir så trött! Hade skrivit ett långt inlägg och så försvinner allt? Och nu orkar jag inte skria igen, haha. Lite bilder från dagarna får ni iaf!
Gucci som jag och Sofia egentligen skulle rida, men hon blev typ galen och bockade när vi skulle sitta upp och så, så vi promenerade lite med henne istället!

Sleeping over

Nu drar jag till ett stall med Annelie och Joanna för att sova där. Kommer antagligen inte sova så mycket för det kommer nog vara ganska läskigt :( Men kul får vi väl hoppas att det blir. Försök överleva utan mig och troligtvis kommer det upp några tidsinslällda inlägg!

Bildbomb - Amulett & Alfina

Haha, min sits suger men titta på ponnyns längning i traven!
Aw, Dimma och Passe (Älgen)
Man ska väl ha kul när man rider..?
Nu var jag så duktig och laddade upp massa bilder, så då tycker jag att ni ska slänga in en kommentar! Sofia lägger säkert också upp bilder imorgon eller något!

Skratta

Haha fattar ni filmen? Jag fick ett gott skratt i allafall :D

April

Sitter vid datorn nu och bara njuter av att det är lov. Dock känns det som skolan börjar snart, men jag måste njuta av varje sekund och bara göra det gör tycker är chill och gillar. Har nu varit i stallet och ridit 2 hästar 3 dagar i rad. Var där idag också och tänkte utvärdera lite hur det gick:

Amulett: Gjorde öppna/sluta, skänkelvikningar, ökad trav och galopp. Gjorde mycket travarbete och vissa gånger lossnade hon och gick riktigt fint. Herregud vad jag älskar den ponnyn. Red sedan hemåt första gången och det gick super! :D Hon får 4 av fem hjärtan då hon kunde lossnat lite mer och att min sits kunde inverka lite mer.
Alfina: Red runt i Korallen och försökte lossna henne så mycket som möjligt. Gick mycket bättre än igår. Joanna fick till och med galopp. Super :D Kände dock att hon kunde ta det lite mer lugnt och att jag kunde få henne mer att ställa sig utåt. Hon får 3 av 5 hjärtan just av dom orsakerna :)

Skillnad

Haha, en bild på mig och en på Sofia från igår när vi hoppade hinder. Samma höjd på bilderna. Vi har lite olika teknik kan man säga? ;)


Latte & Alfie

Drar snart mot stallet för att rida Amulett & Alfina. Blir en bildbomb och filmer idag så förvänta er något roligt när ni kommer hem och klickar in er på våran blogg. Innan ridningen blir det stallgöra - mocka 6 boxar, fixa mat, putsa träns, byta schabrak, hämta från hagen, linda osv. Blir nog en riktigt bra dag idag, känner jag! :D
En bild på världens bästa Alfina, älskar verkligen den här hästen ♥
Världens sämsta bild på världens bästa Amulett, älskar verkligen den här ponnyn ♥

Anmäld √

Dubbellektion ~ Lad
Clear round hoppning, träning inför Vårhoppningen, 70 cm ~ Cheyenne

Wiebo + bilder

Blev ingen uppdaterning från min sida igår då vi var i stallet exakt hela dagen! Mellan 9.00-20.45. Så när jag kom hem duschade jag och sen la jag mig i sängen och tittade på desperate housewives resten av kvällen! Som Sofia skrev var det helt okej på Wiebo, inte mer. Fanns inte så mycker att göra. Det enda jag gjorde var att grilla korv, mocka och försöka få barnen sysselsatta, haha. Grym på att grilla korv var jag iallafall :D slänger in lite bilder:


Bilder - Wiebo

Var ju som sagt på Wiebo idag och det var väl helt OK. Väldigt segt när man inte hade någonting att göra men mestadels var det kul :) Här kommer lite bilder från dagen.
Den här gamlingen ovan (25 år) ska jag tävla Clear Round, 70 cm, som en träning inför vårhoppningen :D

Fall for you

So breathe in so deep
Breathe me in
I'm yours to keep
And hold onto your words
Cause talk is cheap
And remember me tonight
When your asleep


Sommar

Gå upp när man vill. Frihet. Bada. Värme. Sola. Rida. Grilla. Umgås. Mysa. Glass. Godis. Cola. Liseberg. Kompisar. Cykla. Familjen. Djur. Frillesås. Studsmatta. Gräs. Vatten. Fiskar. Vind. Tälta. Minigolf. Tennis. Stallet. Fjärilar. Myggor. Fräknar. Sand. Holland. Flugor. Saft. Dygna.

Sommarlov




En bild

En underbar ponny. Awesome.



Planer

Tänkte skriva upp lite mål och planer för imorgon. Imorgon är ju jag och Joanna på Wiebo i stort sätt hela förmiddagen och eftermiddagen. På kvällen sedan åker jag och Joanna till Latte och Alfie. Goddie be goddie. Är tänkt att vi ska rida i manegen tillsammans. Kommer säkert bli bra. Mina mål imorgon:

Amulett: Flytta henne sidvärts och ha en bra galopp. Att få henne mjuk och att hon ska vara snäll och att jag ska ha bra sits.

Alfina: Kunna galoppera i båda varven. Att hon ska lyssna bak och fram. Inget bråk mellan hästarna.

Det kommer bli grymt! :D På Tisdag blir det bilder och filmer och det blir säkert någon bild imorgon.

Bilder - Joanna & Alf

Bästa ponnyn, wish you were mine ♥

Citat

Som vissa av er säkert kommer ihåg så pratade jag om att jag ska ha ett citat på min vägg. Nu har jag hittat det! Det känns så rätt och så mig. Underbart!

if you don't live for something you will die for nothing

Sen ska jag även ha denna helt underbara bilden som Sofia har tagit på mig och Alf på min vägg i stort format. Plus massa små bilder. Love it!

Älskar min bakgrund på datorn!


Provridning

Gud vad roligt det var och gud vilket väder :D Vilken känsla och vilken tur! :D Är så himla glad nu.
Först kom vi dit och hämtade hästarna vi skulle provrida. Har ju inte berättat om dom men dom vi provred heter Alfina och Amulett.

Amulett: Gick sjukt bra. Dock väldigt seg men jag brydde mig inte så mycket. Kände mig som lyckligast i värden när jag satt där på hennes rygg. Perfekt storlek också. Maxad c-ponny! Dock måste jag och Joanna sätta igång henne för hennes kondition är inte den bästa. Red runt lite och testade henne. Galopp,trav och skritt. Hon är en riktig ponny att sköta om! Så söt ♥

Alfina: Alfina är en travare fast ser absolut inte så ut. Ser ut som hon är en helt vanlig ponny i häst format.  Hon är 155 cm i mankhöjd. Hon var lite svårare att sköta om men verkligen jätte snäll. Red också runt för att känna lite på henne. Dock kunde hon inte galoppera så bra på en volt men det kommer! :D Hon var i allafall sjukt rolig att rida med en egen motor!

Provridning

Kom nyss hem från provridningen. Red både en c-ponny vid namn Amulette och en stor häst vid namn Alfina.

Amulette: Haha, hon var väldigt "ponny" i sitt beteénde i stallet och väldigt seg att rida. Men hon var jätte fin och rolig. I slutet gick det faktiskt väldigt bra. Dock lite liten för mig tycker jag, fast det funkar ändå. Hon är utbildad FEI dressyr och LA hopp, så nu ska jag och Sofia sätta igång henne så får vi se vart det leder.
Alfina: Så rolig häst att rida! Pigg, framåt och positiv. Gillar dock inte att vara ensam i stallet men whatever. Ganska svår att rida men som sagt, riktigt rolig!

Så imorgon åker jag och Sofia upp till våra nya medryttarhästar som är så perfekta de bara kan bli, allt är perfekt! Shit, är så sjukt glad!!!!

Måndag

På måndag så ska jag och Joanna till Wiebo för att vara där en heldag. Det värsta är att vi måste först och främst gå upp vid typ 6, och sen ska vi dessutom upp dit. Tror ni vi orkar? Öh, nej. Anledningen är att jag och Joanna är med i juniorstyrelsen och på måndag är det en heldag för små barnen. Gulligt! Blir många bilder. Idag gjorde jag och Joanna tipspromenad med några luriga frågor ;) Vi kommer grilla korv och fika och ha det allmänt mysigt. Det blir säkert bra! :D
Det blir ju inte sämre när man ser detta...




Bildbomb

Här kommer en ovisad liten bildbomb på när jag är med Klara och rider hennes söta ponny Cooga. Titta och njut. Dock har jag extremt dålig sits och rider som en kratta.
Och jag vet att jag har vidrigt korta läder :p




Facebook grupp

Sök på:
På Facebook och joina gruppen! Jag och min käre kusin gjorde gruppen för 1000 år sedan och kom på den nu :D Hahaha, få er ett gott skratt :p

Inspiration


Failbilder

Tänkte lägga upp några vackra failbilder! :)

Outfit

Klickbar:

Favorit raser - del 1

Tänkte berätta lite om mina efarenheter om andra raser och vilka som är mina favoriter! :D Börjar med Connemara.
Connemarara är min absoluta favorit ponny. Grejen är att jag aldrig har ridit en connamara, tyvärr. Har ni sett en connemara har ni nog sett världens finaste ponny. Connemaran är en förstklassig ridhäst som man känner igen av lugn, tålamod och naturlig sundhet. Deras sluttande bogarna bidrar till connemarans hoppförmåga. Halsen är lång och välformad och bidrar också till de goda rörelserna. Connemarans huvud har typisk ponnyhuvud med stora, vänliga ögon. Connemaraponnyn är godlynt, klippsk och intelligent med stor säkerhet på foten. Connemaran är ofta väldigt mångsidig vilket gör att den tävlas både inom hoppning, dressyr och körning. Även vuxna kan rida de större Connemaraponnyerna då de är starka och uthålliga.
Helt enkelt underbara.



Nästa del kommer inom kort! :)



Vacation

Idag åker världens bästa Ina till Sardinien och är borta nästan hela lovet! Kommer saknar henne grymt men jag både tror och hoppas att hon kommer få en sjukt rolig och underbar resa :D


Lördag

Gårkvällen spenderas som Sofia skrev med härliga vänner. Hur mysigt som helst! Idag har jag inga planer än sålänge, Sofia är här nu iaf. Vi får se om det dyker upp något kul ikväll helt enkelt. Hörs lite senare!

Sofia ♥ Joanna

1. Vad heter han/hon? Sofia Margareta Anderberg
2. Hur gammal är han/hon? 14
3. När träffades ni sist? Nu
4. Är han/hon snygg? Ja
5. Brukar han/hon färga håret? Nej, aldrig!
6. Vilken färg har han/hon haft? Det hon har nu
7. Vad har han/hon för parfym? Christina Aguilera och J-Lo, mums.
8. Är han/hon galen? Haha, ja!
9. Vad är erat första minne? James Bond!
10. Har ni många minnen ihop? Grymt många
11. Vart bor han/hon? 5 minuter ifrån mig
12. Har ni varit utomlands tillsammans? Ja, Holland :D
13. Är du avundsjuk på honom/henne? Jaa, sometimes
14. Vad heter hans/hennes syskon? Helbror Henrik och låtsatsbror Emil
15. När träffades ni första gången? Fotbollen
16. Hur träffades ni? Gick i samma fotbollslag
17. Vad går han/hon på för sporter? Ridning
18. Vad kan han/hon göra på helgerna? Stallet, kompisar, vara med familjen, shoppa etc.
19. Vad brukar han/hon göra efter skolan? Datorn, kompisar och stallet.
20. Har ni pussats? Nope
21. Brukar ni säga att ni älskar varandra? Nej, faktiskt inte!
22. Har han/hon fräknar? Ja, så gulligt!
23. Har ni kollat på film någon gång? Nej du vet.. Såklart vi har!
24. Har ni bråkat någon gång? Nja, inte så att vi blivit ovänner, men vi har tjaffsat och så
25. Har ni skrattat tills ni gråtit? Mer än tusen gånger typ, haha!
26. Har du sett honom/henne gråta? Ja, massa gånger
27. Vad gjorde du då? Lite olika, beror ju på vad som hänt. Om hon är ledsen för något som har hänt typ med hennes familj eller någon kompis typ tröstar jag men om hon är glad eller sur skrattar jag.
28. Har du sett han/hon vara riktigt arg? Haha, om jag har!!
29. Har han/hon sett dig gråta? Ah, massa gånger
30. Vad ska ni göra i sommar? Hyra häst, kompisar, Liseberg, bada, Frilesås och massa mer!
31. Har han/hon svikit dig någon gång? Nej
32. Har ni pratat i telefon någon gång? Flera gånger varje dag
33. Vad skulle du göra om han/hon dog?
34. Kommer ni vara tillsammans om 10 år? Såklart
35. Vad är det bästa med honom/henne? Att hon är riktigt sjuk fast på ett jävligt bra sätt :D
36. Vad skulle du vilja att han/hon ändrade på? Haha
37. Skulle du ge honom/henne pengar om du vann 1 miljon? Ja, typ hundra kronor.. Såklart jag hade.
38. Hur ser hans/hennes klädstil ut? Enkel fast ändå väldigt snygg och som passar henne super.
39. Ska han/hon kopiera det här om dig? Eftersom att jag tog det av henne, nej.




15:e bilden: En person som du vill vara med.


14:e bilden: En bild som påminner dig om gamla tider.


13:e bilden: Du och någon klasskompis.


12:e bilden: En bild på din vardag.


Kvällen/natten

Spenderade kvällen/natten med riktigt gott folk. Var hos en kompis och tittade på film och snackade och sen drog några stycken till sjön och satt och pratade. Sen gick jag och Joanna hem och det var läskigt :O Haha. Sjukt härlig kväll i alla fall och det var en riktigt härlig start på det enormt spännande PÅSKLOVET :D


11:e bilden: En person du kan berätta allt för.


10:e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.


Dressyr

Gud vad jag taggar till årets dressyr tävling på Wiebo. Den startas igång den 2 juni och det är inbjudan till både Stålebo ridklubb och Gråbo ridklubb så vi får hoppas på att många kommer. Förra året hade jag Cheyenne och man kan ju inte påstå att det gick så bra... Red fel och hade usel sits och Cheyenne gick väl inte sådär i världens finaste form om man säger så ;)
Detta året ska jag vara först att anmäla mig på Felizia och gud vad vi ska äga! Jag rider LC:1 och hoppas att jag vinner detta året. Joanna vann förra året och jag kom inte nära på :p
Bra form, bra sits, bra sporrar och allt det där...

J&S

1. Vad heter han/hon? Joanna Terese Tengros
2. Hur gammal är han/hon? 14
3. När träffades ni sist? Idag
4. Är han/hon snygg? Ja
5. Brukar han/hon färga håret? Ja
6. Vilken färg har han/hon haft? Brunt, brunt/orange, mörkbrunt och rött
7. Vad har han/hon för parfym? Britney Spears & DKNY mm.
8. Är han/hon galen? Nej ;)
9. Vad är erat första minne? James Bond!
10. Har ni många minnen ihop? Grymt många
11. Vart bor han/hon? 5 minuter ifrån mig
12. Har ni varit utomlands tillsammans? Japp :)
13. Är du avundsjuk på honom/henne? Jaa
14. Vad heter hans/hennes syskon? Lina och Joel (halvsyskon)
15. När träffades ni första gången? Typ jag kom hem till henne xD
16. Hur träffades ni? Från fotboll
17. Vad går han/hon på för sporter? Ridning
18. Vad kan han/hon göra på helgerna? Stallet, kompisar, vara med familjen, shoppa etc.
19. Vad brukar han/hon göra efter skolan? Datorn, kompisar och stallet.
20. Har ni pussats? Nej :)
21. Brukar ni säga att ni älskar varandra? Nej, actually not
22. Har han/hon fräknar? Nej
23. Har ni kollat på film någon gång? Självklart
24. Har ni bråkat någon gång? Bara tjafsat
25. Har ni skrattat tills ni gråtit? Ja!
26. Har du sett honom/henne gråta? Haha många gånger
27. Vad gjorde du då? Ingen aning faktiskt, antingen skrattat (hon är dålig förlorare) eller tröstat!
28. Har du sett han/hon vara riktigt arg? Dygnet runt, hahah. Nej men det är klart
29. Har han/hon sett dig gråta? Yes
30. Vad ska ni göra i sommar? Hyra häst, kompisar, Liseberg, bada, Frilesås och massa mer!
31. Har han/hon svikit dig någon gång? Nope
32. Har ni pratat i telefon någon gång? Haha klart
33. Vad skulle du göra om han/hon dog? Gå under
34. Kommer ni vara tillsammans om 10 år? Hoppas jag verkligen
35. Vad är det bästa med honom/henne? Att är har världens bästa humor!
36. Vad skulle du vilja att han/hon ändrade på? Ja du. :)
37. Skulle du ge honom/henne pengar om du vann 1 miljon? Klart O.o
38. Hur ser hans/hennes klädstil ut? Typ någon snygg tröja, lager på lager typ. Snygg
39. Ska han/hon kopiera det här om dig? Ja :)




Vill se!

Gud! Vad jag vill se den här på bio. Världens snyggaste kille är ju med, inte sant? ;)

Sitter i min säng och försöker banka i mig dom franska orden men ingenting fastnar. Tror jag behöver en brake, som jag säger hela tiden, men nu måste jag få in dom här orden i hjärnan så att dom åtminstonde håller till imorgon när det är läx förhör. Ska försöka lägga mig lite tidigare och ska faktiskt göra glosorna nu och sen dra mig till sängs tror jag. Imorgon är det möte i stallet och innan det ska jag nog vara med Joanna och Johanna. Får se hur det blir med det. See ya!

Stryker ett streck

Jag och Sofia red igen lite impulsartat på toleryd idag och jag kan säga att jag stryker ett stort streck över det passet.. Hade Sockan, som jag i vanliga fall tycker mycket om, men idag funkade verkligen ingenting. I skänkelvikningarna försökte han bara böja halsen och inte jobba med bakbenen och i början kunde jag typ inte få fram honom i galopp för att han var så seg och när jag la till spöt på rumpan stannade han och kickade och backade. Fy, satt där och tittade på klockan och ville att det skulle ta slut. Så nu stryker jag ett streck och tar nya tag till imorgon!

Jag och Sockertoppen i höstas!

Provridning

Det blir provridning på söndag! Snacka om att jag är sjukt glad och verkligen hoppas på detta nu! Det blir ju inte värre med att en av dom är utbildad FEI dressyr och LA hopp.. Ska bli sååå kul.




9:e bilden: Någon i din släkt.

Eh, ah typ alla, nej men många i min släkt!

Skolan

Ska strax göra ordning mig för att dra mot skolan. Tror inte det händer något speciellt i veckan förrutom att jag och Joanna ska provrida! Mer om det får ni reda på lite senare då vi måste se hur allting blir osv. Men jag hoppas verkligen på detta! :D Men,men. Jag håller er uppdaterande. Nu måste jag välja vad jag ska ha på mig. Vill ha påmig något somrigt men som ni såg i Joannas inlägg blir det nog lite svårt :(

Såhär såg jag ut i söndags. Sommar ♥

11e bilden

11e bilden: En person du kan berätta allt för.

Amazing




Hur många gånger har du blivit avslängd: 1 gång
Hur många gånger har du ramlat av: 3 gånger
Har du ridit en hingst: Jao
Har du ridit ett arabiskt fullblod/engelskt fullblod: Yepp
Har du någonsin blivit jagad av en häst: Haha ja ;)
Har du vart med om en ridolycka: Nej


Vad har du för färg på dina ridbyxor: Svarta, gråa, demin, vita, blåa, rutiga, bruna, tror jag ^^
Har du ridstövlar eller ridskor: Både och.
Vad är din favorithäst för ras: Connemara
Andvänder du chaps: Alltid!
Vad har du för storlek på din ridhjälm: Small
Hur högt har du hoppat: 90 cm :(
Hur många priser har du sammanlagt: 11 stycken, haha
Är hästar ditt liv: Det var och är ♥
Inne på ditt rum, syns det att du gillar hästar: Ja :)

 




Inte alltid som man önskar..

Tänkte ju att det skulle fortsätta vara såhär bra väder nu men nejnej. Jag som till och med hade tänkt ha på mig shorts imorgon, haha, det kan jag nog glömma. Torsdag ser ju iaf helt okej ut.


Sol

Förlåt för den allmänt dåliga uppdateringen. Men jag tror faktiskt att både jag och Sofia har lite bloggtorka, tyvärr. Kom hem för en stund sen från en sjukt mysig promenad med Sofia + hundarna på en och en halv timme. Vädret är ju helt underbart nu! Man får verkligen passa på att vara ute. Annars har jag inte gjort något alls idag förutom skolan då. Ska snart plugga lite engelska och ta en dusch!

Förresten så har jag och Sofia förhoppningsvis hittat nya medryttarhästar, har kontakt via mail just nu. Man får ju hoppas på det bästa!
Haha, jag och Sofia i fredags!

8:e bilden: En person som du saknar.


Med och tävlar

Tjolahopp i lingonskogen! :D
Jag är med och tävlar här och hoppas att ni kommer rösta på min bild!<3

7:e bilden: En bild som du aldrig har lagt upp.

En väldigt vacker bild..

Statistiken?

Det är något fel på våran statistik mätare kan man ju lungt säga. Varken gårdagens eller dagens statistik går att se och den ser typ helt konstig ut. Någon annan som har blogg.se där det är samma sak?

10e bilden

10e bilden: Någon du tycker är väldigt snäll.

6:e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.


Det är detaljerna som räknas


Sommrig

Idag känner jag mig faktiskt väldigt sommrig! Särskilt med kläderna.

Trött!

Är så sjukt j*vla trött! Hade en sjukt rolig kväll/natt igår med bästa tjejerna. Vi bastade och hade allmänt mysigt. Somnade vid typ halv 6 efter att ha lyssnat på två tjejer som grät och sen fick världens värsta skrattanfall, film kanske kommer, haha. Sen vaknade vi typ vid 12 av att dom dammsugade på övervåningen.. Hade typ lust att skjuta dammsugaren! Så mysigt har det varit iaf. Bilder kommer senare. Nu ska vi snart typ ha släktkalas för Lina och efter det får vi se vad som händer.

Outift - Rosa & Svart

Slängde ihop en slarvig outfit för att jag har lite bloggtorka! :)
Klickbar

5:e bilden: En gammal bild på dig själv.


Godmorgon!

Idag är jag faktiskt bokstavligt talat uppe med tuppen (brukar ha sjukt svårt att gå upp på morgonen)! Dock är jag sjukt trött och det känns som jag kommer somna när som helst.. Idag blir det ingen bra uppdatering av någon av oss. Före efter skolan går vi till Sofia, Ina och Matilda och hämtar grejer, sen går vi hem hit och så sover dom här ikväll. Fast jag antar att vi går ut lite på kvällen osv. Men nu ska jag börja göra mig iordning!

Så härlig bild på Sofia och Ina ♥

Slitet hår?

Mitt hår är så otroligt slitet just nu. Sjukt fult. Massa typ vita pluppar överallt där det har gått av.. Inte kul. Mitt hår var fint fram tills januari förra året då jag fick för mig att rakpermanenta det, inte det smartaste valet jag har gjort i mitt liv. Som vissa av er säkert vet så har jag jätte jätte (läs: JÄTTE) lockigt och "stort" hår egentligen, men jag plattar alltid det. Så det funkade inte att rakpermanenta mitt hår och istället blev det verkligen helt förstört. Färgen blev helt cp och jag kunde inte färga det får då hade det gått av för att det var så förstört. Men nu är det helt okej, fast det behöver som sagt klippas i topparna.

Som ni ser, typ helt orange i längden och min naturliga hårfärg i botten, ser förjävligt ut rent ut sagt!
Ser ni hur sjukt slitet det är på bilden eller!?
Charmig bild.. Men där ser man iaf tydligast hur det ser ut nu :)

The sound of music

Jag verkligen älskar musik! Har en rätt så blandad musiksmak och det går i vågor hela tiden. I kanske två veckor så lyssnar jag på några och så plötsligt hör jag en ny låt som är sjukt bra och då lyssnar jag typ bara på den osv. Haha. Just nu lyssnar jag mest på "For the first time" av The Script. Så bra! Jag älskar The Script, dom är grymma.

Favoriterna just nu, love it ♥

9e bilden

Min låsats pappa och morbror

9e bilden: Någon i din släkt.

Dålig uppdatering

Lite dålig uppdatering från min sida idag som ni har märkt. Vi slutade sjukt tidigt idag för att vi hade komptid och då stack jag och Sofia till Allum och var där rätt länge. Köpte lite underkläder, leggins, en klocka, en t-shirt och en present till Lina som fyllde år igår! Jätte nöjd (med det mesta..). Nu ska jag alldeles strax åka till stallet, hoppning på Malin idag, såååå kul :D

Visste ni att jag älskar spön? Jag älskar att matcha till outfiten jag har på mig och sånt, hehe! Idag ska jag ha det svarta hoppspöt näst längst till vänster.

Music

Sitter vid datorn nu med högsta volym på datorn och lyssnar på min spotify lista ♥ Ska städa kaninis bur nu, ska bara ta ur tummen ur röven och göra det också! Senare blir det lite plugg och sedan ridning. Hur kul?! :D Ska hoppa Markus idag. Hoppas på det bästa :)

4:e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

Måste tyvärr härma Sofia på den punkten..

Ridlektion, Odin

Första gången jag satt på den hästen och jag kan säga att jag aldrig har suttit på någon som var det minsta lik! En jätterolig häst precis i min smak och lagom storlek, super! Vi gjorde dock väldigt tråkiga övningar men det gick riktigt bra. Förutom galoppen som han har lite svårt att fatta. Haha, det tog ett tag innan jag fick galopp och jag tror inte att jag var den vackraste människan på jorden just då.. Är iaf superduper nöjd! Ska se om någon kan ta kort nästa vecka så det blir lite nya bilder.

Mums


8e bilden



8e bilden:
En person som du saknar.

Ridning snart!

Ska till Wiebo om en kvart för att rida! :) Ska ta med mig en tårta också för att jag ramlade av förra gången. Bild ser ni nedan. Jag hoppas verkligen jag får Cheyenne eller Felizia idag. Bring me luck :)


Älskar min nya..

..t-shirt som jag hade på mig idag! Så tuff!


Utvecklingssamtal

Nu ska jag på utvecklingssamtal, wish me luck haha!

3:e bilden: En bild på någon i din familj.

Pappsen ♥

7e bilden

7e bilden: En bild som du aldrig lagt upp.
Undra varför...


Dagen

Har nyss varit hos Lisa och myst. Såg the last song och åt chokladbollar. Mums!

Nu får jag ta bort det feta från kroppen genom att gå ut och promenera med Joanna. Najs. Sen blir det nog plugg och sen sova! :D

Powerwalk

Nu ska jag och Sofia ut och powerwalka. Hörs sen!

Fotografier

Lägger upp några bilder jag har fotat som jag är väldigt nöjd över!

Haha, märker man att jag älskar att fota djur..?

10 saker du kanske inte visste om mig..

1. Jag hatar när folk säger till mig att jag är smal, jag vet att jag är det och det är inget jag är stolt över.
2. Jag är absolut inte lika hästintresserad nu som jag var i höstas.
3. Jag är väldigt blyg mot nya personer.
4. Jag är sjukt glad att jag bytte klass i höstas!
5. Innan jag blev vän med Sofia hade jag typ en kompis, haha. Nej, men jag har blivit mycket mer social!
6. Jag är väldigt rädd för typ krig och sånt, är livrädd att det ska bli krig i Sverige nu när vi är med nere i Libyen..
7. Jag har ormfobi, usch det värsta som finns verkligen!
8. Jag äter typ inget i skolan men hemma kan jag verkligen äta hur mycket som helst, haha.
9. Jag har alltid väldigt höga krav på mig själv, vad jag än gör. Det försöker jag att inte ha då jag ofta blir besviken på mig själv för att jag har alldeles för höga krav.
10. Jag blir lätt "snål" mot mig själv när jag har mycket pengar och när jag inte har det kan jag köpa upp allt!
Hahahaha, på tal om ormfobi.. Disas pappas lilla gulliga orm. Fattar ni hur grym jag kände mig när jag vågade hålla den eller!?

Hemma

Kom nyss hem från en väldigt chill dag i skolan! Först stod jag och Oskar på Gården hela förmiddagen och efter lunch hade vi hemkunskap tills vi slutade, sååå skönt! På hemkunskapen lagade vi kokt lax med wokade grönsaker och limesås. As gott blev det!

Nu ska jag ringa till Toleryd och se om det finns någon plats så att jag och Sofia kan rida igen idag. Sen ska jag börja på mitt so-hemprov som vi har denna veckan, lika bra att börja i tid så att det inte blir som det blev sist, fick sitta på helgen och göra det.. Annars har jag inget planerat idag, kanske sticker ut och springer lite senare, får se helt enketl!

2:a bilden: En bild på dig själv.


5e bilden

6e bilden: En bild på dig och en vän du inte varit med på länge.

1:a bilden: Någon du umgås väldigt mycket med.


Let's try it again


Plugg

Sitter med Joanna och har nyss pluggat engelska och no. Rätt så nice att vi knappt har läxor nu i 8:an. Dom jag har pratat med som gått i 8:an har alltid klagat på att det var det jobbigaste året osv. Men jag har inte tyckt det var jobbigt alls (kanske för att jag inte pluggat så ordentligt -.-).

Aja, imorgon så ska jag vara med Lisa och kanske rida igen om det finns plats. Får la hoppas det :D

Beställt

Beställde just lite saker till sommaren från Hööks. Skönt att beta av allt lite i taget istället för att köpa alla saker på en och samma gång! Köpte bland annat den här grimman, den ska vara typ lite slit och släng!

Look

Hej och förlåt för gårdagens sjukt dåliga uppdatering. Men sov ju som sagt över hos Disa och sen igår var vi på tävling med henne. Efter det åkte jag till min kusin och när jag kom hen därifrån stack jag till Hannes och var där typ hela kvällen. Fick massa fina kläder av mina snälla kusin! Såhär såg jag ut idag, allt nytt:

Klickbara:

Umgås

Ska strax ner till centrum för att möta Ina & Matilda och så går vi hem till mig och umgås. Ha det gött!

Schabrak

Beställde ju som skrivit för några dagar sen ett schabrak och ett flugpannband. Fick detta på posten i fredags. Blev riktigt nöjd! Flugpannbandet var billigt och riktigt gulligt. Schabraket är perfekt tjocklek, snyggt och härlig form och färg. En riktig HISS till det. Fick det för 230 kronor på Hööks.
Färgen ger så otroligt mycket orättvisa...

Outfit - Svart och Silver

Slängde ihop en enkel och klassisk design. Svart och silvrig ser vi allt mer sällan på ekipage. Nu är det mer färgstarkt som gäller. Som t.ex. grönt och rött :D
Klicka nedan för att få större bild.

5e bilden

5e bilden: En gammal bild på dig själv.

Flashback

Kommer ihåg min första omhoppning på tävling någonsin. Det var med Tittut på KM, 60 cm. Jag var så sjukt nervös innan! Jag tyckte att jag red hur snabbt som helst men när man ser på filmen går det inte så snabbt, haha. Men jag var så nöjd över mina vägar och att vi klarade det. Och när vi red igenom mål och Pillan sa att vi kom upp i ledningnen. Kommer ihåg känslan, amazing. Vi slutade som 2:a och jag var så glad!

Omhoppningen börjar efter hinder nummer fyra!

En låsats dag

Tänkte skriva en liten "låsats dag". Skriva en lista om hur jag tror en dag kommer se ut i sommar när jag hyr häst. Det blir nog kul att titta tillbaka på sen! :D
- Vaknar
- Möter upp Joanna och cyklar till stallet
- Gör mat
- Tar in hästen från hagen
- Ryktar, sadlar osv.
- En uteritt med Joanna
- Kommer tillbaka och sadlar av
- Ger mat
- Släpper ut till hagen igen
- Går och badar med kompisar
- Kommer tillbaks efter middag till stallet
- Tar in från hagen
- Borstar
- Rider ut en skritt runda barbacka i solnedgången
- Kommer tillbaka och tränsar av
- Släpper ut i hagen
- Pussar godnatt




rip

Fick reda på att Wiebos pärla, drottning och ledare har gått bort. Så orättvist! Jag har inte ridit henne sådär jättemycket men sist jag red henne hoppade vi 85-90 cm. Stallets bästa hopphäst! Vila i frid fina häst ♥


Vila i frid

Vila i frid Betty. Du var värd att leva.

En till outfit


Min utveckling

Tänkte skriva om min utveckling inom hästar. Enligt mig har jag utvecklats väldigt mycket. Hösten 2009 började ridningen igen efter ett härligt sommarlov. Då red jag i min nybörjare grupp. Men jag satt på hästen med tårar i ögonen för att vi ännu en gång knappast fick trava.

Början av augusti 2009, ridlektion på Betty

Jag var redo att börja i en ny grupp. Jag började i en vuxen grupp efter min vanliga lektion. Och där efter förändrades jag såhär snabbt. På en lektion lärde jag mig galoppskänkeln, vad sittben var och hur man gjorde en framdelsvändning. Nästa lektion lärde jag mig vad skänkelvikning var och så fortsatte det så. Snart lärde mig hoppa "högt". Jag kom "ut" på min andra clear round på 50 centimeter. Fortfarande en av mina bästa rundor.
Augusti 2009, hopptävling med Cheyenne.

På sommaren 2008 gick jag på mitt första ridläger. Jag var där med mina 2 bästa kompisar och det var hur kujl som helst. Vi galopperade första gången och ännu en gång lärde jag mig nya saker.
Ridläger med Felizia, 2008

"Form" lärde jag mig ute i skogen på älskade Felizia. Dock trodde jag bara nacken var ett facit på att hästen gick i form. Det var faktiskt nu i höst jag lärde mig vad det var på en teori lektion. Den ska börja där bak. Jag lär mig fortfarande massor och har en lång bit kvar till att vara perfekt!
September 2010, här trodde jag det var i nacken formen började

Joanna började i min grupp på Lördgar. Vi red där ett tag tills en i stallet sa åt oss att vi skulle byta till onsdagar. Där red vi i en ungdoms grupp. Vi trivdes där som fisken i havet. I Maj 2010 anmälde jag mig till en dressyr tävling. Jag trodde jag var lite cool när jag hade sporrar. Dock var dom nere i hälen. Det var inte först jag kollade på ponnyakuten när Wilma red att sporrarna kanske kunde vara lite högre.
Dressyrtävling med Cheyenne, maj 2010. Korta läder och låga sporrar!

Jag var på världens bästa ridläger. Jag hade verkligen hur kul som helst och fick en härlig vän, Jennifer ♥. Här badade jag för första gången med en häst. Jag hade Felizia och utvecklades mycket med henne i stallet, den lilla surmajan.
Ridläger 2010

I Höstas utvecklades jag och Joanna knappt. vi var många i gruppen på Wiebo. Samtidigt red vi i grupp 3 på Toleryd och hade jätte kul och hade stor plats och lärde oss. I oktober red jag i Skol DM och kom 3:a i stilhoppning. Jag anmälde mig också till min första omhoppning med Angelo på Toleryd och kom 4:a!
Jag och Angelo, september 2010


I Januari frågade jag och Joanna om vi kunde byta till avancerade på Wiebo. Nästa onsdag satt vi på hästryggen och fick en utmaning. Äntligen.
Nu går jag i avancerade på Wiebo och grupp 3 på Toleryd. Jag trivs och lär mig massor. Jag är så glad att jag den hösten 2009 bytte till vuxen gruppen. Jag har lärt mig mer än ni kan ana.
Maskeradhoppning, 65 cm, oktober 2010


Privat lektion, september 2010



September, 2010

Jag hoppas att jag utvecklas mer och snart ska ni få se riktigt nya och fräsha bilder till våren! Sen får jag inte glömma Tilly. Jag har lärt mig att ta ansvar, våga och kämpa. Det är också en upplevelse som många borde göra. En riktig utmaning.

Outfit alá Joanna


Godmorgon

Godmorgon kära läsare (som faktiskt redan nu är ovanligt många). Vaknade för en stund sen. Sofia sov över och var uppe typ halva natten, så är ganska trött. Ska snart upp och äta frukost alá Sofia och Joanna = allt onyttigt som finns, jordnötssmör, oboy osv. Gott! Senare idag ska jag och Sofia antagligen med Disa till Nääs och sen tror jag att vi sover hos henne ikväll :)

En liten söt bild på Disafisa

Clear round på Nääs

Lägger in lite bilder jag fotade på clear rounden på Nääs i söndags! Man får använda bilderna men isf vill jag att man skickar en kommentar eller ett mail om att man har gjort det :)


Outfit - Brun & rosa


Klicka nedan för större bild
Satte ihop en outfit. Allt är från Cheval och Hööks. Riktigt snygg om jag får säga det själv :rolleyes:

Love and other drugs

Håller på att ladda ner love and other drugs nu, har hört att den ska vara väldigt bra! Så den ska jag och Sofia se på sen.


April

Sitter just nu med Joanna med 2 datorer och ska snart käka chips & titta på film. Har varit lite små galna och sjungt så högt att det skulle inte förvåna mig om grannen knackade på. Ska sova här så det är gött. Imorgon händer inget speciellt. Ska kanske träffa några kompisar på dagen och sen är det kalas på kvällen. Trevligt värre...

Som dom flesta förstod var det där med foderhäst ett april skämt. Men man kan ju alltid önska...:(

Bild för längesedan


4e bilden

4e bilden: En bild på en konstig tid i ditt liv.

Tuffa tjejer


Glädjetårar

Har pratat med mamma en lång tid nu, kanske en månad, om att ha en foderponny. Mamma har varit negativ till det men nu igår hade hon tänkt över det noga och bestämt sig att vi ska testa. Så nu är blir det att leta häst. Ska leta efter en d-ponny som är en läromästare. Jag hoppas verkligen på detta nu och gissa om jag började gråta igår?! Hästen kommer stå på Nääs och vi har redan snackat med dom osv. Hoppas detta är grymt nu! :O